Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Το σχέδιο υποδουλώσεως της χώρας μας.

Μιλώντας στην αμερικανική ιστοσελίδα thuth-out.org, o Tζον Πέρκινς, ένας διεθνής κερδοσκόπος, ένα από τα λεγόμενα "κοράκια των αγορών" περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο παγιδεύτηκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο και προχωρεί σε αναγκαστική εκχώρηση του πλούτου της
Ο Tζον Πέρκινς είναι ένας κλασικός "hit man", που ταξιδεύει από χώρα σε χώρα και επιβάλλει σκληρούς κανόνες σε χώρες που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Σαν τους εκπροσώπους της Τρόικα!
Ο ίδιος γνωρίζει από μέσα το όλο σύστημα, καθώς για χρόνια υπήρξε «ελεύθερος σκοπευτής». Εξηγεί πώς γίνεται το ... "λοκάρισμα" του κράτους-στόχου:
«Βρίσκουμε χώρες που έχουν κάτι να μας δώσουν: πετρέλαιο, φυσικό πλούτο ή συστήματα μεταφορών. Στη συνέχεια τους φορτώνουμε με υπέρογκα δάνεια, αλλά αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν ποτέ στις χώρες, αλλά σε λίγα χέρια πλούσιων. Κάτι τέτοιο συνέβη στην Ελλάδα».
Υπάρχει, όμως, και συνέχεια:
«Όταν πλέον αυτές οι χώρες θα είναι δεσμευμένες με υψηλό χρέος, έρχεται το ΔΝΤ και η ΕΕ (όπως συνέβη με την Ελλάδα) και απαιτούν από τις χώρες απίστευτα πράγματα. Να ανεβάσουν τους φόρους, να κόψουν δραστικά τις δαπάνες, να πουλήσουν σημαντικά κομμάτια του δημόσιου φορέα και βασικά να γίνουν σκλάβοι στα τραστ, το ΔΝΤ και την ΕΕ. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την Παγκόσμια Τράπεζα και όλη αυτή την συνωμοσία του χρήματος».
Ο Πέρκινς εξειδικεύει την ανάλυσή του για την περίπτωση της Ελλάδα:
«Παρακολουθώ την Ελλάδα εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και την Ισλανδία και την Ιρλανδία. Η Ισλανδία που ψήφισε εναντίον της αποπληρωμής των χρεών πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Η Ιρλανδία αντιθέτως πέρασε από αυτή την επώδυνη διαδικασία των χρεών και των σκληρών μέτρων. Για την περίπτωση της Ελλάδας είναι σίγουρο: Κτυπήθηκε!
Σίγουρα, η Ελλάδα έκανε πολλά λάθη, οι ηγέτες της έκαναν πολλά λάθη, αλλά δεν τα έκαναν οι άνθρωποι που υφίστανται τα μέτρα. Τώρα, όμως, αυτοί είναι που καλούνται να πληρώσουν τα λάθη των άλλων. Το ίδιο συμβαίνει στη Λατινική Αμερική και την Ασία. Σήμερα η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο χρέος και αντιμετωπίζει κατάρρευση του ΑΕΠ της, αλλά περιέργως οι διεθνείς οίκοι που πρν από τέσσερα χρόνια την καταβαραθρωναν στις αξιολογήσεις τους, σήμερα την αναβαθμίζουν ενώ τα θεμελιώδη μεγέθη είναι απείρως χειρότερα! Γιατί; Γιατί τώρα πήραν αυτό που ήθελαν. Ελέγχουν πλέον την χώρα».
Ο Πέρκινς δεν θεωρεί παράξενο πως υπάρχει κόμματα στην Ελλάδα που υποστηρίζουν τα μνημόνια:
«Όχι, δεν μου προκαλεί έκπληξη. Αν και είναι γελοίο, καθώς βλέπουμε πως η ύφεση δεν βοηθάει. Η κατάσταση θυμίζει την Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ το 1929.
Το μήνυμα που στέλνει προς την Ελλάδα είναι το εξής:
«Στηριχθείτε στην Ιστορία σας. Είστε περήφανοι, δυνατοί, μια χώρα πολεμιστών. Είστε η πατρίδα της Δημοκρατίας. Οι περισσότερες δημοκρατίες σήμερα είναι διεφθαρμένες με πρώτη αυτή των ΗΠΑ. Δεν λειτουργεί το δημοκρατικό σύστημα. Θα έλεγα στο ελληνικό λαό να σταθεί στα πόδια του, να μην δεχθεί την κριτική ότι φταίει για τα πάντα. Να μην δεχθεί τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και να πολεμίσουν γι' αυτό. Να σεβαστείτε την ιστορία σας και να το δείξετε σε όλο τον κόσμο».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το άρθρο: 
http://truth-out.org/news/item/26112-an-economic-hit-man-speaks-out-john-perkins-on-how-greece-has-fallen-victim-to-economic-hit-men
Σχόλια
Στο ανωτέρω αρθρο του defencenet αναφέρεται οτι τα χρημματα που δοθηκαν στην Ελλάδα κατεληξαν στις τσέπες καποιων πλουσίων. Το άρθρο όμως δεν αναφέρει αυτό (http://truth-out.org/news/item... ) λεει οτι τα χρήμματα αυτά γυρίσαν πίσω στους δανειστές μεσω των εταιρειών που τα έλαβαν για να κανουν διάφορα τρελά έργα (εννοειται και μη απαραίτητους εξοπλισμούς ) Υποβρύχια αεροπλάνα κλπ. Το τεαμ του defence δεν θελει να ενοχλήσει καποια εταιρεία εξοπλιστική? Για όλα φταίνε οι Ελληνες?
Προδρομος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου