Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Προβληματάκια στο Αιγαίο. Ας τολμήσουν. -Μακρυγιάννης Χρήστος Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

Ένταση στο Αιγαίο ...Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πολεμήσει ;

Το Ισραήλ αντιδρά και ετοιμάζεται ...
Σε επιστολή που έστειλε προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, Ο εκπρόσωπος τύπου της Κνεσσέτ (της ισραηλινής Βουλής) Ντάνι Ντάνον κατήγγειλε ότι
«η Τουρκία υποθάλπει την τρομοκρατία»!

«Η Τουρκία έχει συσφίξει τις σχέσεις της με το Ιράν και αποτελεί τη συνέχεια του άξονα του κακού. Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το τουρκικό πρόβλημα, πριν να είναι αργά», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να πολεμήσει για τα δικαιώματα της ;

Πληροφορίες αναφέρουν για μεγάλη ετοιμότητα στην 95 ΑΔΤΕ το καλό είναι ότι εκεί είναι ο υποστάτηγος Μανωλάς Χ. και όποιος επιχειρήσει κάτι στην ζώνη ευθύνης του θα το μετανιώσει πικρά.

Όσο για το βάθος της βόρειας Ελλάδος η παρουσία του Στρατηγού Κωσταράκου Μ .στο Γ΄ Σώμα βεβαιώνει ότι οι Αντίαεροπορικοί πύραυλοι των ΄΄ΧΩΚ ΄΄θα δουλέψουν άψογα και δεν θα αφήσουν τα Τούρκικα F-16
να αλωνίζουν στο Βόρειο Αιγαίο και στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού
Να είχαμε και S -300 έτοιμα στην Κρήτη θα είχαμε κλειδώσει την λεκάνη όλης της Μεσογείου.
Οι συνεχείς ενημερώσεις του Αρχηγού ΓΕΣ για τις ειδικές δυνάμεις και την Αεροπορία Στρατού είναι ενδεικτικό για ποιο είδος επιχειρήσεων μιλάμε

Ο αρχηγός ΓΕΝ ενημερώθηκε ότι θα υπάρχουν στο Αιγαίο αρκετές Φρεγάτες 10 τον αριθμό και ικανός αριθμός υποβρυχίων , ενώ μετά την βολή των επάκτιων και εποχούμενων συστοιχιών Exocet MM-40 η διαθεσιμότητα τουε είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα ,τα Τούρκικα πλοία θα το καταλάβουν .

Το θέμα όπως εξελίσσονται τα πράγματα είναι ευνοϊκά για την Ελλάδα είναι δε η πρώτη φορά που θα έχουμε σημαντικό στρατιωτικό πλεονέκτημα εκ των προτέρων γιατί γνωρίζουμε τον τόπο και τον χρόνο …

Έχουμε σημαντικό συμμαχικό πλεονέκτημα και για πρώτη φορά παραδόξως να είμαστε Ελλάδα και Κύπρος μαζί και μαζί μας μια εμπειροπόλεμη πολεμική μηχανή το ΙΣΡΑΗΛ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στο ταξίδι του που ξεκινά αύριο στο Ισραήλ θα τύχει υποδοχής στενού συμμάχου και στρατηγικού εταίρου, αναφέρουν πηγές από το Τελ Αβίβ αρκεί να το καταλάβουμε και εμείς και να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο!

Έχουμε την απόφαση του ΟΗΕ που δικαιώνει το ΙΣΡΑΗΛ και υπάρχει νομικό προηγούμενο

Αλλά, εκείνο δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς θα αντιδράσει η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος ο Παπανδρέου είναι γνωστό ότι φοβάται τον Ερντογάν, ο Βενιζέλος τρέμει στην ιδέα ενός πολέμου και το ΥΠΕΞ είναι απλά για τα μπάζα, όπως λένε οι ίδιοι οι διπλωματικοί …

Ο Μπεγλίτης δείχνει να έχει τσαγανό αλλά είναι κομματικός και προέρχεται από το διπλωματικό σώμα και παρά ότι έχει κατανοήσει το πρόβλημα με την Τουρκία και βλέποντας ότι δεν έχουμε άλλο τρόπο, μπορεί να αντιδράσει σωστά …

Αλλά μην ξεχνάμε και τον παράγοντα Πάγκαλο ο οποίος είναι απρόβλεπτος και Τουρκολάγνος

Ένα πολύ βασικό θέμα ειναι ,να απομονώσουμε τους εγκάθετους της Τουρκίας στην Θράκη και να κλείσουμε τον Τουρκικό Προξενείο .

Για να μην έχουμε τον Εχθρό στις πλάτες μας ..

Άμεση ενεργοποίηση της Εθνοφυλακής παντού KAI με αυξημένες αρμοδιότητες οι Αλβανοί του UCK ειναι παντού και οπλισμένοι με πολεμικά όπλα .

Επιτέλους ας σταματήσουμε μια φορά να κλαιγόμαστε και ας πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας .
Το χρωστάμε στά Παιδιά μας και στην Πατρίδα μας .

Μακρυγιάννης Χρήστος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr

Τουρκία: Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι

Ισραήλ: "Κράτος-τρομοκράτης η Τουρκία"! - Συναγερμός στα Επιτελεία
03-09-2011 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ενώ η Αθήνα παρακολουθεί αμήχανη την ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται ότι έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με το δεύτερο, το Ισραήλ προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας την οποία χαρακτηρίζει ως "κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία" και αποτελεί συνέχεια του "άξονα του κακού".


Σε επιστολή που έστειλε προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, Ο εκπρόσωπος τύπου της Κνεσσέτ (της ισραηλινής Βουλής) Ντάνι Ντάνον κατήγγειλε ότι «η Τουρκία υποθάλπει την τρομοκρατία»!

Η επιστολή που είναι η πρώτη απάντηση του Ισραήλ στην Άγκυρα για την αποπομπή Ισραηλινού πρεσβευτή και τις "κυρώσεις" που ο αλαζονικός Α.Νταβούτογλου θεωρεί ότι θα κάμψουν το Ισραήλ είναι άκρως επιθετική κατά της Άγκυρας και την φέρνει στο ίδιο επίπεδο με το Ιράν: «Η Τουρκία έχει συσφίξει τις σχέσεις της με το Ιράν και αποτελεί τη συνέχεια του άξονα του κακού. Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το τουρκικό πρόβλημα, πριν να είναι αργά», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Η αναφορά στον «άξονα του κακού» (καθεστώτα επιπέδου Ιράν και Βόρειας Κορέας) είναι κρίσιμη γιατί πλέον η Τουρκία παύει να αντιμετωπίζεται από το Ισραήλ ως "παρεξηγημένος σύμμαχος" και θεωρείται πλέον "εχθρός".

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος καλεί τις ΗΠΑ να επιβάλουν οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μέχρι η Τουρκία να «αλλάξει δρόμο», εξομοιώνοντάς την με τα καθεστώτα του Ιράν, της Συρίας και της Β.Κορέας! «Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια - συνεχίζει η επιστολή του Ντάνον. Υποστήριξαν τον στολίσκο για τη Γάζα και τολμούν να απαιτούν από το Ισραήλ να απολογηθεί», καταλήγει στην επιστολή του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στο ταξίδι του που ξεκινά αύριο στο Ισραήλ θα τύχει υποδοχής στενού συμμάχου και στρατηγικού εταίρου, αναφέρουν πηγές από το Τελ Αβίβ. Και όλα αυτά μόλις δύο εβδομάδες πριν το γεωρύπανο της Noble Energy, σαλπάρει για την κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr, το Ισραήλ έχει συμφωνήσει με την Κύπρο στην μοιρασιά των ποσοστών των κοιτασμάτων του οικοπέδου "12", αφού την Noble Energy το Ισραήλ την έστιλε στην Κύπρο και κατ'αυτό τον τρόπο αναλαμβάνουν και την ασφάλεια της γεώτρησης πέρα βέβαια από τον 6ο Στόλο.

Η κυπριακή κυβέρνηση σε συνεργασία με την εταιρία Noble Energy έχουν ετοιμάσει τους σχετικούς χάρτες για το σημείο που θα στηθεί η πλατφόρμα άντλησης του φυσικού αερίου, ακόμα και το σημείο που θα μεταφέρεται το προσωπικό με ελικόπτερο.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η πληροφόρηση του defencenet.gr ότι «Οι έρευνες θα αρχίσουν και θα συνεχισθούν χωρίς χρονοτριβή» ως στις τουρκικές απειλές που εκτοξεύονται και σε κύκλους του ΟΗΕ που ζητούν αναβολή των γεωτρήσεων. Επίσης η Λευκωσία είναι έτοιμη να προκηρύξει την αδειοδότηση και για άλλα θαλάσσια οικόπεδα εντός της ΑΟ Κύπρου σε Γαλλία και Ρωσία!

Στην Αθήνα φοβούνται (δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγραφεί η συμπεριφορά της κυβέρνησης) ότι επειδή η Τουρκία δεν θα τολμήσει να πειράξει την πλατφόρμα της γεώτρησης θα επειχειρήσει να σηκώσει την ένταση και να την μετάτρέψει σε "θερμή κρίση" στην Κύπρο (όπως σαφώς δήλωσε ο Ε.Μπαγίς) ή ακόμα και στο Αιγαίο.

Τα Επιτελεία βρίσκονται ήδη από τα τέλη Αυγούστου επί ποδός συναγερμού. Μετά τις ειδικές δυνάμεις και την 13η ΔΕΕ ο Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος,επισκέφθηεκε την 95 ΑΔΤΕ στα Δωδεκάνησα, όπου πάντα είναι πρώτα υποψήφια για τουρκική επιθετική ενέργεια. Χθες ο Αρχηγός του ΓΕΝ Δημήτρης Ελευσινιώτης πήγε στο αρχηγείο του Στόλου και προχώρησε σε επιθεώρηση επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι "Τουλάχιστον 10 ίσως και 11 φρεγάτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναπτυχθούν στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο και 5 υποβρύχια συν τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και βέβαια όλες οι Super Vita. Και στις επάκτιες συστοιχίες Exocet MM-40 η διαθεσιμότητα είναι σε πολύ υψηλά νούμερα".

Που σημαίνει ότι ο τουρκικός στόλος μπορεί να "κλειδωθεί" ή να αποτελέσει το Αιγαίο απαγορευμένη θάλασσα. Το Π.Ν. έχει "το νου του" και στην Α.Μεσόγειο, αλλά η άποψη είναι ότι "Εκεί για την ώρα υπάρχουν κι άλλοι (σ.σ. εννοεί Ισραήλ, ΗΠΑ). Το Αιγαίο είναι προτεραιότητα».

Και στην Αεροπορία οι διαθεσιμότητες είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα…