Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Μας θέλουν με το στανιό στο Ευρώ..... Για να μας εξουσιάζουν...


Σόιμπλε: "Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα πρέπει να επιτευχθεί με οποιοδήποτε κόστος, επειδή η Αθήνα και η Ελλάδα αποτελούν και ιστορικά βασικό συστατικό στοιχείο της Ευρώπης».


απόσπασμα από την Deutsche Welle

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί ο Γερμανός να μας κρατήσει μέσα στην ευρωζώνη.... επειδή μας "αγαπάει"....
Μέγιστη υποκρισία.

Οι Γερμανοί τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχουν βάλει σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδιού τους να επικρατήσουν στην Ευρώπη.... δια παντός...
Κάτι που δεν πετυχαν με στρατιωτικά μέσα πριν από 70 χρόνια....

Η πρώτη τους κίνηση ήταν να δημιουργήσουν την τότε ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) και αργότερα Ευρωπαϊκή Ενωση.
Μετά την ένωση των 2 Γερμανιών το έθνος τους αισθάνθηκε αρκετά δυνατό για να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα.... Στην δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το προτελευταίο στάδιο πριν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Μιας Ενωμένης Ευρώπης υπό τον απόλυτο έλεγχο της πιο εύρωστης οικονομίας. Της Γερμανικής.

Στα πλαίσια αυτά δημιούργησαν πριν από 12 χρόνια το ΕΥΡΩ. Ενα πανευρωπαϊκό νόμισμα πάνω στα πρότυπα του Γερμανικού Μάρκου. Ενα νόμισμα που από την αρχή γνώριζαν ότι για τις αδύνατες οικονομίες όπως π.χ. η Ελληνική, η Πορτογαλική η Ιρλανδική και φυσικά ακολουθούν με σειρά και οι υπόλοιπες, θα αποτελούσε ταφόπλακα της εθνικής τους ανεξαρτησίας και την πλήρη οικονομική, και όχι μόνο, εξάρτησή τους από την Γερμανία.
Και το σημαντικότερο. Οι χώρες αυτές θα παρέδιδαν την εθνικής τους κυριαρχία στην Γερμανία, χωρίς καν να χρειαστεί να υποστείλουν τις σημαίες τους από τα κράτη τους!!!!

Το Ευρώ φτιάχθηκε από την αρχή με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει τεράστιες δονήσεις στις τοπικές εθνικές οικονομίες.... και τα κατάφερε.
Οι Ελληνες είδαν ξαφνικά τις τσέπες τους να αδειάζουν από τις δραχμές και να μισογεμίζουν από το συναλλαγματικής μορφής, νόμισμα του Ευρώ.

Η κατασκευή του ήταν από την αρχή τετοια ώστε να προκαλέσει ψευτοπαροξυσμό καταναλωτισμού στις χώρες που το υιοθετούσαν. Τα τεραστίου αξίας κέρματα του ενός και των δύο Ευρώ και το μηδαμινού (για πονηρούς ψυχολογικούς λόγους) μεγέθους (αλλά τεραστίου επίσης αξίας) πεντόευρω, δημιούργησαν ένα ανευ προηγουμένου αλαλούμ....
Φανταστείτε ότι μόλις λίγα χρόνια μετά την υιοθέτησή του, η Κύπρος (μια οικονομία από τις δυνατότερες της Ευρώπης, αφού η κυπριακή λίρα ήταν πολλαπλάσια δυνατότερη από το ευρώ) βρέθηκε να έχει ανάγκη δανεισμού!!!!

Στην Ελλάδα βέβαια τα συμπτώματα ήταν ολέθρια....

Την ίδια εποχή η Γερμανία φαίνεται να έχει μια τρομακτικής δύναμης οικονομία και μια ανάπτυξη χωρίς προηγούμενο...
Τυχαίο;
Ενώ σχεδόν όλες οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκονται στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δηλαδή ο οργανισμός που ελέγχει το ευρώ, βρίσκεται στην Γερμανία (Φρανκφούρτη)... κι άλλο τυχαίο;

Και τι κάνει λοιπόν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;
Οτι μπορεί για να βοηθήσει την Γερμανία να ισχυροποιήσει την θέση της στην Ευρώπη.
Εδωσε εντολή να κυκλοφορήσει, σε φυσική μορφή, το Ευρώ σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Καθόρισε τα ποσά που θα λάβει η κάθε χώρα ώστε να διακινηθούν στο εσωτερικό της τα ευρώ. Εδωσε τις σχετικές οδηγίες προς όλες τις εθνικές κυβερνήσεις ώστε να "κόψουν" στα νομισματοκοπεία τους, ευρώ. Και ελέγχει έκτοτε την κίνηση του ευρώ εντός της ευρωζώνης.

Φυσικά όπως όλοι καταλαβαίνουμε ένα τεράστιο και ουσιαστικό μέρος της εθνικής κυριαρχίας των κρατών (και της Ελλάδας) εκχωρήθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή στον πιο δυνατό εταίρο, στην Γερμανία....

Εκτοτε ποιά είναι η πολιτική της ΕΚΤ; Ποιά άλλη; Να καταστρέψει τις οικονομίες των χωρών της ευρωζώνης (με την σειρά από τις πιο αδύνατες βλ. Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία ..εως τις πιο δυνατές Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία...) προς όφελος της Γερμανίας.

Φυσικά οι χώρες που δεν βρίσκονται στην Ευρωζώνη και ούτε και επιθυμούν να μπουν (γιατί γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι των Γερμανών) όπως π.χ. η Βρετανία και η Δανία δεν αναφέρονται πουθενά στις προβληματικές οικονομίες..... Τυχαίο;

Ας δούμε λοιπόν τι πέτυχαν οι Γερμανοί τα χρόνια αυτά.
Η βαριά τους βιομηχανία, ήταν επόμενο κι έγινε, επικράτησε απέναντι σε κάθε ανταγωνιστή.
Αρχισαν να πουλάνε τα βιομηχανικά τους προιόντα σε ολόκληρη την Ευρώπη και να μαζεύουν μέσω του ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών τα ευρώ στην χωρα τους.
Η μικρή μας Ελλάδα πουλούσε ντομάτες, αγγουράκια και τουρισμό στους Γερμανούς κι αγόραζε από αυτούς υποβρύχια (που γέρνουν), αυτοκίνητα, κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία και κάθε είδους βιομηχανικά προϊόντα.... (θυμηθείτε και τις μίζες της Siemens)
Αποτέλεσμα μέσα σε δέκα χρόνια όλο το ευρώ να μετακομίσει στην Γερμανία.....

Χρόνο με τον χρόνο, η διαφορές τον μηδαμινών φτωχών εξαγωγών μας με τις υπέρογκες πανάκριβες εισαγωγές μας από την Γερμανία, πρωτίστως, αλλά κι από τις άλλες βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες μέσα σε ένα κλίμα εθνικής ύπνωσης και άκρατου καταναλωτισμού που τροφοδοτούσαν οι προδοτικές κυβερνήσεις που ήξεραν πολύ καλά που βαδίζουμε, (μην ξεχνάτε και την δήλωση της Μπενάκη στον Παπούλια το 2005 "περί συρρίκνωσης της εθνικής μας κυριαρχίας"), οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

Το κόλπο λοιπόν των Γερμανών θα μπορούσε να πιάσει, αλλά χρειαζόταν μια ακόμα παράμετρος.

Ολοι ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ όταν δυσκολεύονται οικονομικώς κόβουν νέα δολλάρια και ρίχνουν στην αγορά εκατομμύρια από το νόμισμά τους. Πράγμα που ναι μεν, υποτιμά το δολάριο, αλλά κάνει τα αμερικανικά προϊόντα ανταγωνιστικά και δίνει δυνατή ώθηση στις εξαγωγές τους.... Ετσι διατηρείται εύρωστη συνεχώς η οικονομία τους.... (Κι ο Ομπάμα τολμά να πεί, παρά τα υπέρογκα χρέη των ΗΠΑ, ότι θα παραμείνουν για πάντα μια οικονομία ΑΑΑ).

Κάπως έτσι αντιδρούσε και, επί δραχμής, η Ελλάδα. Στις δυσκολίες έκανε μια υποτίμηση και έκοβε δραχμές με αποτέλεσμα να σώζεται, η ήδη προβληματική, οικονομία της. Αυτο φυσικά όταν είχαμε την εθνική μας κυριαρχία και η εκάστοτε κυβέρνηση όριζε τις τύχες τις χώρας.
Φυσικά οι μισθοί αναπροσαρμόζονταν (με την γνωστή στους παλιότερους ΑΤΑ-Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή) και η υποτίμηση δυνάμωνε τα ελληνικά προϊόντα καθώς γίνονταν φθηνότερα για τους ξένους που τα προτιμούσαν.

Οι Γερμανοί φυσικά αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Και κάνουν αυτό ακριβώς που πρέπει εδώ και 12 χρόνια. ΔΕΝ αφήνουν την ΕΚΤ να υποτιμήσει το Ευρω και να κόψει νέο χρήμα, σώζοντας τις αδύνατες οικονομίες.

Με ένα απλό παράδειγμα θα καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όταν βγήκε στην κυκλοφορία το ευρώ η Γερμανία (που μπήκε από τις πρώτες) "έκοψε" 1 τρις ευρώ (αντικαθιστώντας το μάρκο) για να κινηθεί η οικονομία της και η Ελλάδα όταν εισχώρησε στην ευρωζώνη το 2002, "έκοψε" 250 δισεκατομμύρια ευρώ για τον ίδιο λόγο.

Στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα, με το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου που προείπαμε, δηλαδή με το να εξάγει ψίχουλα και να εισάγει από υποβρύχια μέχρι καρφίτσες, την ίδια ώρα που τεράστιες Γερμανικές εμπορικές εταιρείες κατέκλυσαν την χώρα, άρχισε η αφαίμαξη του ευρώ προς την Γερμανία και τις άλλες χώρες.... Η ναυτιλία και ο τουρισμός μας, προσπάθησαν να απαλύνουν λίγο την κατάσταση αλλά δεν κατάφεραν παρά να επιβραδύνουν κατά έλαχιστα χρόνια, την κατάρρευση....
Οσον αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης που η Ελλάδα κι οι άλλες φτωχές χώρες του Νότου λάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν τίποτα άλλο παρά τάϊσμα των πολιτικών από την Ε.Ε. για να μην μιλούν και ο λαός να μένει κοιμισμένος με το γελοίο επιχείρημα ότι η Ε.Ε. "μας αγαπάει και θέλει το καλό μας"....

Κι ερχόμαστε στο σήμερα....

Οι Γερμανοί μάζεψαν το ευρώ και όπως ήταν επόμενο μόλις εμείς αρχίσαμε να εκλιπαρούμε για δάνεια, μας το επέστρεψαν (κάνοντας και τους δύσκολους κι απαιτώντας θυσίες από τον λαό). Κι έτσι σήμερα η Γερμανία γνωρίζει μια εξωφρενική ανάπτυξη έχοντας στην κατοχή της όλο το χρήμα. Ολόκληρο τον πλούτο της ευρωζώνης. Και κάθε μέρα που περνάει μάζευει κι άλλο.... και η δύστυχη Ελλάδα καταστρέφεται, μέρα με την μέρα, κρεμασμένη εξαιτίας των προδοτών κυβερνώντων από τα χείλη της Μέρκελ και του Σόϊμπλε....

Εδώ λοιπόν έρχονται οι ευθύνες των προδοτών "ελλήνων" πολιτικών.
Σιγοντάρουν με κάθε τρόπο την επιχειρηματολογία του Γερμανού προδίδοντας τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και οδηγώντας των λαό μας στην εξαθλίωση....

Ο Γερμανός όπως είναι φυσικό δεν θέλει με κανέναν τρόπο να βγούμε από την Ευρωζώνη αφού αυτό θα σημάνει αυτομάτως 2 πράγματα. Πρώτον ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς με την επαναφορά της δραχμής και την άμεση υποτίμησή της, θα ξεκινήσει να κινείται και πάλι η οικονομία μας αφού νέο χρήμα θα πέσει στην αγορά...
Και δεύτερον το παράδειγμά μας μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες....

Το πιο εφιαλτικό σενάριο αυτή την στιγμή για τους Γερμανούς είναι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που θα συνοδευτεί (όπως ξέρουν πολύ καλά) από οικονομική ανάπτυξη.
Δηλαδή το όνειρό τους για κυριαρχία στην ευρωπαϊκή ήπειρο πάει περίπατο.

Η πλάκα έιναι ότι αφού πρώτα σπέρνουν την παραφιλολογία τους, ότι η εξοδος από το Ευρώ σημαίνει καταστροφή για την Ελλάδα, μετά μας απειλούν κι από πάνω ότι αν αποτύχουμε θα μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη!!!!! Υποκριτές....

Εχουν βάλει λοιπόν τους προδότες πολιτικούς και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ να μας πείσουν ότι η έξοδος από το ευρώ θα σημάνει το τέλος μας....

Ναι το χρέος μας μπορεί να διπλασιαστεί λόγω της υποτίμησης (αλλά μήπως και τωρα δεν υπάρχουν χώρες με πολύ μεγαλύτερο χρεός από το δικο μας;). Ναι οι πρώτες μέρες μπορεί να έιναι δύσκολες.
Ομως πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι η ανάκαμψη θα έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα.
Οι μισθοί και οι συντάξεις με μια τιμαριθμική αναπροσαρμογή θα σωθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους και θα μπουν οι βάσεις και για αυξήσεις.

Το βρωμερό χνώτο των δανειστών μας θα φύγει από τον σβέρκο μας μια και καλή...
Οι απειλές τους δεν θα έχουν αντίκρυσμα... Και μπορεί και να σταματήσουν όταν τους διαβεβαιωσουμε ότι τα χρεή μας θα τα αποπληρώσουμε από την στιγμή που θα έρθει η ανάπτυξη. (Αυτο προσωπικά πιστευω ότι πρέπει να το επανεξέτασει μια πατριωτική κυβέρνηση, δηλαδή το εάν οφείλουμε να αποπληρώσουμε τα τοκογλυφικά δάνεια των τελευταίων 2 ετών αφού εννοέιται ότι θα ακυρώσει τα προδοτικά Μνημόνια Ι και ΙΙ).

Οι Ελληνες θα νοιώσουν λίγο πιο σίγουροι καθως θα δουν επιτέλους μια πράξη εθνικής αξιοπρέπειας και ανάκτησης της εθνικής τους κυριαρχίας και μια ακτίνα φωτός για το μέλλον των παιδιών τους.

Κλείνοντας φίλοι μου θα ήθελα να σκεφτείτε μόνο ένα πράγμα.
Πως γίνεται π.χ. μια τριτοκοσμική οικονομία σαν της Βουλγαρίας, που επί χρόνια βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση πίσω μας. Χωρίς τουρισμό, χωρίς ναυτιλία. Με μισθούς και συντάξεις πείνας για τα ελληνικά δεδομένα. Με χιλιάδες μετανάστες προς την Ελλάδα αλλά και προς τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, σήμερα να μην αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα;

Δεν ισχυρίζονται οι κρατούντες ότι η κρίση έιναι διεθνής; Για την Βουλγαρία αυτό δεν ισχύει;
Γιατί η οικονομία της αντέχει όταν η δική μας καταρρέει; Ποιά είναι η μεγάλη διαφορά των δύο κρατών; Μηπως δεν είμαστε κι οι δύο μέλη της Ε.Ε.; Μήπως δεν ανήκουμε κι οι δύο στις χώρες που δεν έχουν βαριά βιομηχανία; Κι αν στην Βουλγαρία υπάρχουν κάποιες μικρές βιομηχανικές υποδομές, μήπως κι εμείς δεν έχουμε και υποδομές και την παντοδύναμη ναυτιλία μας; (που τελευταία οι μεγαλύτεροι προδότες της νεότερης και ίσως και της παλαιότερης ελληνικής ιστορίας αποφάσισαν ότι πρέπει να υποβαθμιστεί σε υφυπουργείο!!!!!)
Αρα ποιά είναι η σημαντική διαφορά των δύο οικονομιών;
ΤΟ ΕΥΡΩ.

Αδέρφια,
Κάθε μέρα που παραμένουμε στο Ευρώ η εθνική καταστροφή μας είναι πιο κοντά.
Μην αυταπατάσθε η μανία των δανειστών μας, Γερμανών, να μείνουμε στην Ευρωζώνη είναι τόση, που τολμούν να πουν πως ακόμα κι αν χρεοκοπήσουμε αυτό θα πρέπει να γίνει εντός του Ευρώ!!!!!

Για όσους διαβάζοντας το άρθρο μου αυτό ξέχασαν την αρχή του η οποία και περικλείει όλη την ουσία του οικονομικού ολέθρου για την πατρίδα μας σας την παραθέτω ξανά:

Σόιμπλε: "Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα πρέπει να επιτευχθεί με οποιοδήποτε κόστος, επειδή η Αθήνα και η Ελλάδα αποτελούν και ιστορικά βασικό συστατικό στοιχείο της Ευρώπης».

Γιατί αν βγούμε κ. Σόϊμπλε θα πάψουμε να αποτελούμε;

ΘΑΝΟΣ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/09/blog-post_6592.html#ixzz1YzCqiasd