Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ανθη απο κολοκύθια

«Σποροβόμβες» για μια καλύτερη Αργεντινή

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011, 20:40

Στα χνάρια των «Αρτικουλτόρων» της δεκαετίας του '70 κινούνται οι «Αντάρτες Κηπουρών» στην Αργεντινή. Εξορμούν «πάνοπλοι», με δενδρύλλια και «σποροβόμβες» (σπόρους καλυμμένους σε λάσπη) τις οποίες και πετούν σε άδειους χώρους με σκοπό να παράσχουν βιολογικά τρόφιμα στους κατοίκους της πόλης.

«Θέλουμε να κάνουμε την πόλη ομορφότερη, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Τα κολοκυθάκια είναι εξίσου όμορφα με τις ορχιδέες και επιπλέον τρώγονται» τόνισε η συντονίστρια της ομάδας, Τζούντιθ Βιλαμαγιόρ την στιγμή που πότιζε τα λαχανικά δίπλα σε ένα πάρκινγκ.


«Ο στόχος μας είναι οι άνθρωποι να βρίσκουν κολοκυθάκια, καρότα και κινόα ενώ κάνουν τη βόλτα τους και να τους δείξουμε πώς να φροντίζουν τα λαχανικά» πρόσθεσε.


«Αρτικούλτορες» σημαίνει «Καλλιτέχνες Καλλιεργητές» και ξεκίνησαν τη δράση τους το 2009. Έκτοτε έχουν εκτοξεύσει χιλιάδες «σποροβόμβες» σε όλη την πόλη. Μολονότι η παραγωγή δωρεάν λαχανικών είναι ένας από τους λόγους ύπαρξης της ομάδας, οι ίδιοι αποκαλούν τις κινήσεις τους ως «παραστάσεις». Στόχος τους είναι να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να αγνοήσουν τα σούπερ-μάρκετ προτιμώντας τα βιολογικά προϊόντα.