Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛΒΑΝΙΑ Ο Μάξι Βέλο δηλώνει: «Είμαι αντι -ισλαμιστής, οι μόνοι τίμιοι στην χώρα αυτή είναι οι ορθόδοξοι και οι Έλληνες

Ο Μάξι Βέλο δηλώνει: «Είμαι αντι -ισλαμιστής, οι μόνοι τίμιοι στην χώρα αυτή είναι οι ορθόδοξοι και οι Έλληνες»
Οι σκέψεις του δημιούργησαν πληθώρα  αντιδράσεων, αλλά εκείνος είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος και δεν φοβάται τίποτα, γιατί έζησε τα χειρότερα κατά τον κομμουνισμό....! Παραθέτουμε  κάποιες δηλώσεις-σκέψεις του ....
Είναι αντιγκέγκ (Γκέγκηδες = Οι βόρειοι κάτοικοι της Αλβανίας) .Τι σημαίνει αυτό, μας λέει παρακάτω....
Είμαι αντι-βορεινός και όχι αντι-γκέγκιος. Όταν ήμουν μικρός δίπλα στο σπίτι μου ήταν ένας ιδιόκτητης δύο μαγαζιών που λέγονταν τα μαγαζιά του Γκέγκα. Ο ιδιόκτητης ήταν ένας σοφός γέροντας, αγαπητός και καλόκαρδος, έτσι θα παραμείνουν στην σκέψη μου οι γκέγκηδες Ως τα ρόδια με το κόκκινο υγρό μέσα τους και πολύ όμορφα για να ζωγραφίσεις ήρεμες φύσεις. Τα ρόδια ίσως και να εκπροσωπούν τους γκέγκηδες. Συνεχίζω να ζωγραφίζω εδώ και πενήντα χρόνια τις γυναίκες τους, είναι αυτό που με συνδέει απευθείας με τους ομηρικούς χρόνους. Τώρα ας μιλήσουμε για τον βορά. Φους –Κρούγια, είδατε πως όταν ο Μπούς επισκέφτηκε την Αλβανία του έβγαλαν το ρολόι για να μην το κλέψουν οι φουσκρουγιώτες?
Το Λάτσι? Έχουν πέσει και καταστραφεί τουλάχιστων 36 κολόνες υψηλής τάσης, πως είναι δυνατών? Οι φόνοι και την ημέρα των εκλογών στις 23 Ιουνίου του προηγούμενου έτους? Κάνε μια λίστα από εγκληματίες που έχει στο Λάτσι, Φουσκούκια, Λιέζα (Αρχαία Λύσος), Σενγκινη, Ρεσένη, Μπαϊράμ Τσούρη κ.α, κ.α. Η Σκόδρα είχε 10 φόνους κατά το πρώτο εξάμηνο, κανένα στην Κορυτσά. Εθνική και διεθνής εγκληματίες. Πόσοι από τα βόρια της Αλβανίας είναι στις αλβανικές και ξένες φυλακές? Ο βοράς έχει γίνει ο τρόμος της Ευρώπης.
Το Ντουκαγκίνη έχει φυτέψει 115.000 ρίζες κάνναβης, επιτέθηκαν στην αστυνομία και έριξαν το ελικόπτερο. Στο Κούκεση δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα, εμείς το πληρώνουμε γι’ αυτούς. Στην Λούρα έχουν κόψει όλο το δάσος. Η Τροπόγια έχει πάνω από 150 φόνους, έχουν κλέψει και ΤΡΑΠΕΖΑ στην Αγγλία. Βάλαμε έναν Βορεινό τον Μπερίσα και μας κατέστρεψε.
Δύο είναι οι βασικοί δείκτες: Το έγκλημα και η επιθυμία για εργασία. Αυτό βγάζει και το σύνολο. Μετά να μου απευθύνεις και την ερώτηση. Τώρα σας κάνω εγώ μία: πόσοι είναι από τους βόρειους, γκέγκηδες? (Εδώ είναι πως όλοι στην ουσία είναι τούρκοι).
Δηλώνει αντι-μουσουλμάνος!
Ναι, είμαι, αντι-μουσουλμάνος. Είμαι εδώ και 500 χρόνια. Ήμουν πολεμιστής δίπλα στο Σκεντερμπέι και έχω σκοτωθεί από τις τουρκικές ορδές. Το Ισλάμ δεν έχει έρθει ως αποστολική θρησκεία, ειρηνικά στην γη της Αρβανιτιάς. Το ισλάμ είναι θρησκεία που έχει διαδοθεί με την βία. Το ισλάμ τον έφεραν οι οθωμανικές Ορδές. Το σημείωσα με μεγάλο Ο, γιατί αυτές ήταν ανήκουστες ορδές. Η Ευρώπη έχει ακούσει για τις ορδές του Τσιγκις Χαν, αυτοί όμως ήταν πιο ξακουστή . Αυτοί ήθελαν να γονατίσουν την παλαιά ήπειρο, το πιο προηγμένο πολιτισμό. Η βλάβη τους ήταν τεράστια. Και ιδιαίτερα το δικό μας. Οι Οθωμανοί επί 500 χρόνια μας κατέστρεψαν και μας ερήμωσαν. Για το λόγο αυτό είμαστε έτσι και δεν μπορούμε να συνέλθουμε. Το ισλάμ σήμερα είναι η μόνη θρησκεία της βίας. Από το Αφγανιστάν στην Λιβύη. Όλοι αυτή η έκταση δεν μπορεί να ηρεμία. Και τρομοκρατεί τον κόσμο. Οι κοσσοβάροι τζιχαντιστές μας έχουν ταπεινώσει με το άγαλμα θηρίο του Σκεντερμπέι. Αυτό δεν θα τους την συγχωρέσω ποτέ. Έχουν 500 χρόνια που μισούν των Ήρωα μας. Αλλά δεν θα μας χωρίσουν ποτέ από αυτόν. Γιατί αυτός είναι η εγγύηση μας που μας ενώνει με την Ευρώπη και τον χριστιανισμό.
Για το λόγο αυτό θέλουν να κόψουν την σχέση αυτή. Αυτοί μισούν και προσβάλουν την Μητέρα Τερέζα, που είναι η αγία μας, η μεγαλύτερη φιλόσοφος. Αυτοί θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα όσα έχουν σχέση με την χριστιανική πολιτιστική κληρονομιά. Εάν δεν ήταν αυτοί, η Αλβανική γλώσσα δεν θα ήταν μία από τις πέντε γλώσσες στην οποία μεταφράστηκε η ανακήρυξη του Χαλιφάτου.
Ο Λαβντεριμ Μουχατζέρη, πρώην μουσουλμάνος κοσσοβάρος μαζί και 120 τζηχαντιστές από Κόσσοβο. Και αυτοί από Σκόπια και την Αλβανία. Το ισλάμ με τρομάζει απότομα έχει επιστροφές σε περιοχές σκοτεινές τρόμου και ανήκουστης αγριότητας. Καμία φορά δεν ξέρουμε τι φέρνει.
Το ισλάμ δεν δίνει καμία εγγύηση. Εγώ θέλω και εκτιμώ τις φιλειρηνικές θρησκείες. Όταν το ισλάμ θα γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα είμαι πια αντί-ισλαμιστής……..
Μετά από τις πολλές αντιδράσεις και τα πολλά άρθρα εναντίων του, μετά τις παραπάνω δηλώσεις, απάντησε:
«Δεν είναι ιεροσυλία να πεις ότι σκέφτεσαι.
Στην πραγματικότητα εγώ τις περίμενα αυτές τις αντιδράσεις. Η αλήθεια είναι πως εγώ τα έχω πει κα νωρίτερα αυτά τα πράγματα, για την αλήθεια έχω 20 χρόνια που τα λέω. Δεν αποτελεί ιεροσυλία να πεις ότι σκέφτεσαι, όταν αυτό βασίζεται στην πραγματικότητα, στα δεδομένα και αριθμούς. Είναι ψέμα να πεις πως το ισλάμ γενικά έχει φέρει παλινδρόμηση, καθυστέρηση της προόδου;
Έτσι και οι βόρειοι αλβανοί σε σχέση με την εγκληματικό-ποίηση της κοινωνίας»,
«Όσοι βρίζουν, ιδιαίτερα από τον Βορά, λένε αυτό το πράγμα: Να μας δεχτείτε όπως είμαστε, μαζί με το έγκλημα που παράγουμε. Με την ανεπισημότητα, το κλέψιμο της ενέργειας, την παράνομη οικοδόμηση και ότι άλλο παράνομο. Οι δείκτες των εγκλημάτων, ο όγκος και η ταχύτητα τους μιλάνε από μόνοι τους. Χωρίς αμφιβολία υπάρχουν πολλοί λόγοι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και εγώ είμαι με την αλήθεια. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από τα λογοπαίγνια και τεχνητές κατασκευές. Ας πάρουμε να μετρήσουμε με τι κόσμο έχουν γεμίσει οι φυλακές των άλλων χωρών, Ιταλία, Ελλάδα, Αγγλία κ.α μέχρι και στην Αμερική μιλάνε για το έγκλημα που προέρχεται από τον βορά της χώρας»,
Συνεχίζει λέγοντας....
Είδα τις αντιδράσεις σας. Μου φέρνετε παραδείγματα όπως, το Λάτσι είναι βόρεια αλλά είναι καθολική, γιατί έχει εγκληματικότητα εκείνη η πόλη; Αυτό είναι εκτός πλαισίου. Εγώ δεν έχω ομοιώσει δύο πράγματα, γιατί θα μπορούσαν να βρεθούν παραδείγματα για να αντικρούσουν όσα είπα εγώ. Το πρόβλημα είναι αυτό: ας πάρουμε έναν χάρτη της Αλβανίας και να βάλουμε από μία τελεία, βελόνα, όπου έχει φυτευτεί και φυτεύεται η κάνναβη, τα ναρκωτικά στην χώρα αυτή. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα το βρείτε σε καμία ορθόδοξη περιοχή.
Γιατί; Γιατί έχουν πολιτισμό, για την μόρφωση και τον τρόπο ζωής, έχουν αφιερωθεί στην εργασία, στον ιδρώτα τους. Αυτό με κάνει εμένα να είμαι εναντίων των άλλων θρησκειών; Ας πάρουμε το Λαζαράτι, ένα χωριό σε μία περιοχή με ορθόδοξα χωριά της ελληνικής μειονότητας. Κανένα από τα χωριά αυτά δεν έχει ασχοληθεί με την κάνναβη. Οι δυσκολίες και μορφολογία εδάφους κ.α είναι το ίδιο αλλά αυτοί έχουν αφιερωθεί στην εργασία, το εμπόριο, την αγροτική ζωή κ.α Τώρα μια και εγώ λέω την αλήθεια είμαι αντι-αλβανός; Όχι κύριοι…
Ο Μάξ Βέλο έχει γεννηθεί στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του έτους 1935. Μετά την γέννηση του η οικογένεια τους επέστρεψε στην Αλβανία στην πόλη της Κορυτσάς όπου και ο ίδιος πέρασε την παιδική του ηλικία. Το μέρος της καταγωγής των γονέων του είναι η Δάρδα (ελληνικό χωριό). Αφού τελείωσε το γυμνάσιο σπούδασε, στην Πολυτεχνική Σχολή. Κατά το έτος 78-79 φυλακίστηκε και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης. Έχει γράψει πολλά λογοτεχνικά έργα και ποιήματα.

Πηγη http://www.greekpress.gr