Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012

Οι Αρχαίοι για το γεννηθέν Θειο Βρέφος


    

ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗ


Τη Σάρκωση του Χριστού στη γη, ανέμενε μυστικά ολόκληρη η ανθρωπότητα


Ο σπερματικός λόγος των Χριστουγέννων

   Ο αρχαίος κόσμος πριν την ενανθρώπηση του Χριστού στη γη το βράδυ των Χριστουγέννων - δε στερήθηκε φωτισμένων πνευμάτων που  προσέγγισαν κατά Θεία παραχώρηση την Αλήθεια αποδεικνύοντας ότι προϋπήρχε το Σχέδιο Σωτηρίας του Θεού και πως γι΄ αυτό ακριβώς δόθηκε ο σπερματικός λόγος (σπέρματα αληθείας και πληροφόρησης) σε διάφορα έθνη και λαούς (αφού όλοι εξ Αδάμ), σε ενάρετους ανθρώπους, σε ευσεβείς ερευνητές και φιλοσόφους, επειδή ακριβώς Θεός ο Πατήρ και αυτών...
   Έτσι χαρακτηριστικά μέσα στην ιστορία αναφέρονται (τα περισσότερα από τα παρακάτω συγκλονιστικά στοιχεία αντλήθηκαν από σχετικές εκπομπές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,4 FM, Δεκέμβριος 2002 μ.Χ.):

·         οι Χαλδαίοι - Πέρσες, στους οποίους δόθηκε διά του Βαλαάμπου έζησε στα χρόνια του Μωυσή (13ος αι. π.Χ.) η προφητεία του λαμπρού άστρου και της Γέννησης του Χριστού, η οποία και επαληθεύτηκε αιώνες αργότερα, με την εμφάνιση πράγματι του κινούμενου λαμπρού νέου αστέρος - που ήταν βέβαια Άγγελος Φωτός - και την ενανθρώπηση του Χριστούμε τη Γέννησή Του στη Βηθλεέμ, την οποία επιβεβαίωσαν προσωπικά και επιτόπου οι τρεις Πέρσες Μάγοι, που είδαν και ακολούθησαν το νέο λαμπρό αστέρι, εξαιτίας της παλαιότατης προφητείας!

·         στους Ινδούς υπήρχαν επίσης προσδοκίες για την έλευση του Υιού του Θεού. Π.χ. στον Βεδισμό υπάρχει προσδοκία για τοΘεό του Φωτός ο οποίος θα  ενανθρωπιστεί  εκ της Παρθένου και θα αποσταλεί στον κόσμο από τον ουράνιο Πατέρα Του, ως μεσίτης μεταξύ Θεού και κόσμου!
   Κατά τα κείμενα ακόμη του Μαχαγιάνα Βουδισμού, αναμένονταν να έρθει ο Θείος Λυτρωτής και Διδάσκαλος, ο οποίος θα αποκαλύψει θείες αλήθειες εκ του πληρώματος της Σοφίας Αυτού και θα πληρώσει τις εσώτατες επιθυμίες και τις νοσταλγίες του ανθρώπου!..
   Κατά τα κείμενα επίσης του Ινδικού Βουδισμού, ο ιστορικός Βούδας, που έδρασε κατά τα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνος, απέκρουσε κατηγορηματικά ισχυρισμούς οπαδών του ότι τάχα δεν θα υπάρξει στο μέλλον διδασκαλία μεγαλύτερη από εκείνου. Έλεγε μάλιστα ότι μετά από 500 χρόνια θα χρεοκοπήσει η διδασκαλία μουσα να προαισθανόταν τι επρόκειτο να επακολουθήσει... Επειδή όταν θα έβγαινε ο Αληθής Αυτόφωτος Ήλιος του Κόσμου, όλα τα μικρά ετερόφωτα αστέρια θα χανόταν... ακριβώς 500 χρόνια μετά!
   Επίσης και στον Θιβετιανό Βουδισμό, αναμενόταν Παρθενογέννητος Θεάνθρωπος Λυτρωτήςο οποίος θα σώσει τον άνθρωπο και θα επαναγάγει την ανθρωπότητα στην αρχέγονη χρυσή εποχή!..

·         στο Ιράν αναμενόταν ο Σωτήρας Θεάνθρωπος, ο οποίος θα γεννηθεί εκ Παρθένου και θα συντελούσε στην ανακαίνιση και τον καθαρμό του κόσμου!..

·         στην Αίγυπτο επίσης υπήρχε ο "μύθος" ότι θα έρθει στον κόσμο Εκείνος που θα σώσει και θα λυτρώσει το γένος των ανθρώπων!..

·         ο Κομφούκιος στην Κίνα, 500 χρόνια κι αυτός νωρίτερα, ανέμενε τον Άγιο, τον Θεάνθρωπο, ο οποίος θα είχε την λυτρούσα γνώση και θα έσωζε και θα κυβερνούσε τον κόσμο!..
Αλλά και πολλές κινέζικες παραδόσεις ανέμεναν τον Ποιμένα και Άρχοντα, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως Αγιότατος και Καθολικός Διδάσκαλος και Κυρίαρχος!.. Ο Άγιος αυτός υπήρχε προ του ουρανού και της γης! Είναι ο ποιητής, Δημιουργός και συντηρητής των πάντων! Όσο Μέγας και αν είναι, έχει και την Ανθρώπινη φύση! Αυτός και μόνος είναι άξιος να θυσιαστεί εις τον υπέρτατον Δεσπότην και Άρχοντα του Κόσμου! Αυτός θα συνδιαλλάξει τον ουρανό μετά της γης! Ο προσδοκώμενος Άγιος είναι ενωμένος μετά του ουρανού!.. Γι΄ αυτό στους αρχαίους Κινέζους φιλοσόφους ονομάζεται Ουρανάνθρωπος!..

·         ο Αισχύλος, που έγραψε 500 χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού από την Παρθένο, για τον Παρθενογέννητοπου θα ερχόταν να βοηθήσει τους ανθρώπους!!!

·        οι Σωκράτης και Πλάτωνας, όπου στο βιβλίο Αλκιβιάδης ΙΙ του Πλάτωνα, εμφανίζεται ο Σωκράτης να λέει στον Αλκιβιάδη, 400 χρόνια πριν την Έλευση του Χριστού, πως ο άνθρωπος πρέπει να ζει εν αναμονή, μέχρις ότου φτάσει ο καιρός να διδαχθεί από τον προσδοκώμενο Υπεράνθρωπο Διδάσκαλο!.. Άλλωστε η προσέγγιση του Σωκράτη προς τον Μόνο, Ένα αληθινό Θεό και η αποποίηση του ανύπαρκτου δωδεκάθεου δεν ήταν εκείνη που τον καταδίκασε σε θάνατο;

·       ο ιστορικός Τάκιτος μαρτυρεί 60 χρόνια πριν τη Γέννηση του Σωτήρα, πως όλοι ήταν πεπεισμένοι επί τη πίστη αρχαίων προφητειών ότι η ανατολή έμελλε να υπερισχύσει και ότι μετά όχι από πολύ καιρό, θα έβλεπαν εξερχόμενους από την Ιουδαία αυτούς που έμελλε να ποιμάνουν την Οικουμένη!

·         ο Κικέρων, ο οποίος εμφανίζεται 50 μόλις χρόνια πριν την Σάρκωση του Χριστού, να νοσταλγεί την εποχή που θα κυβερνά παντού είς Διδάσκαλος και Κυρίαρχος, ο Θεός!.. Εποχή βέβαια που δεν είναι άλλη από την αιώνια Βασιλεία του Χριστού εν ουρανοίς!

·         ο Οράτιος και ο Οβίδιος που κάνουν λόγο για τη χρυσή εποχή (του Παραδείσου) που χάθηκε...

·         ο Βιργίλιος στην  Εκλογή του, αφιερωμένη στο φίλο του Πολύωνα, μιλά για το Θείον Παιδίον, το οποίο θα επαναφέρει στην ανθρωπότητα τον Χρυσό ΑιώναΕπίκειται, λέει ο Βιργίλιοςέναρξις νέα χρονικής περιόδου, περιόδου παγκοσμίου τάξεως, οσονούπω φτάνει η επάνοδος της αρχικής βασιλείας του Υψίστου ΘεούΟσονούπω νέα χρυσή γενεά στέλλεται άνωθεν από τα ουράνια ύψη εις την γην. Συ λοιπόν φωτεινή επιλόχειος θεά, προστάτεψε την Μητέρα, καθ΄ ην στιγμήν θα γεννάται εξ  αυτής το Βρέφοςδια του οποίου θα λήξει η δυστυχής γενεά! Δια πρώτην φορά στην παγκόσμιο ιστορία! Και νέα γενεά ευτυχής θα ανατείλει σ΄ όλον τον κόσμο. Ήδη άρχισε να βασιλεύει ο πάμφωτος Εις (ένας) Θεός... Ελθέ πολυτίμητε Υιέ του Θεούμεγάλε Υιέ του Υψίστου. Οσονούπω φτάνει η εποχή. Ρίψον το βλέμμα Σου εις την ανθρωπότητα, την κλονιζομένη από το βάρος της αμαρτίας. Ρίψον το βλέμμα Σου και ειδέ πως τα πάντα σκιρτούν για την εποχή, η οποία οσονούπω φτάνει!.. Και αυτό το "οσονούπω" του Βιργίλιουλέχθηκε 41 χρόνια μόλις πριν από την ενσάρκωση του Υιού του Θεού από την Πανάγια Μητέρα Του στη Βηθλεέμ!!!Διπλή χαρά για τον Ελληνισμό

   Η μεγάλη παγκόσμια χαρά των Χριστουγέννων, της Σωτηρίας της Ανθρωπότητας, είναι διπλή χαρά για τον Ελληνισμότου οποίου οι σοφοί και φιλόσοφοι με κάθε τρόπο έψαξαν να ανακαλύψουν τον Αληθινό Δημιουργό του Κόσμου, Εκείνονπου και τη γλώσσα μας χάρισε και δια του Μεγάλου Αλεξάνδρου την άπλωσε, αλλά και την υψηλή και μεγίστη αποστολή, να μεταφέρουμε δια της γλώσσας μας, μέσα στις χιλιετηρίδες, πολεμούμενοι και θριαμβεύοντες, την ολόχρυση γνώση του ίδιου του Θεού, την Ορθή Πίστη, την Θεία Ορθοδοξία και να την υπερασπιστούμε με αίμα, με χαρά και με θάρρος, γράφοντας την πιο ένδοξη ιστορία του κόσμου! Ιστορία που δεν τέλειωσε, αλλά αναμένει σε λίγο την τελική λαμπρή φάση της...

   Η είδηση, το κήρυγμα της Ενανθρωπήσεως του ίδιου του Θεού μας, του Χριστού, δια στόματος των Αποστόλων, βρήκε τότε τον Ελληνισμό σε μια τραγική στιγμή, σε ώρες που «σταυρωνόταν» από τον βαρβαρισμό και τον εκχυδαϊσμό των Ρωμαίων(με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις), την ώρα που το λεπτό πνεύμα του Ελληνικού Πολιτισμού καταπατούνταν και μάτωνε σε Αρένες αντί σε Θέατρα και σε παρωδίες Εορτών, ακόμη και σε παρωδίες δήθεν «Ολυμπιακών Αγώνων»…

Πλαίσιο κειμένου:    «Οι πρόγονοί μας, οι αρχαίοι Έλληνες, με τα γράμματα που εμάνθαναν εις τα σχολεία των, εγίνοντο σοφοί και εφώτιζαν την ανθρωπότητα. Με τα ελληνικά γράμματα εστηρίχθη ο Χριστιανισμός. Αν θέλετε να λέγεσθε απόγονοι των ενδόξων Ελλήνων και είσθε πραγματικοί Χριστιανοί, με γνώση του Ευαγγελίου, πρέπει να κάμετε σχολεία…»!

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
   Στις πληγωμένες και ευσεβείς καρδιές των Ελλήνων αλλά και στις προχωρημένες διάνοιές τους, το μήνυμα της Σωτηρίας, η ελπίδα της Ανάστασης, η βεβαιότητα της Αιωνιότητας, το υψηλό νόημα του Χριστιανισμού, έπεσε σαν μάννα εξ ουρανού, αφού ο Ελληνισμός, συναντούσε επιτέλους Εκείνον που τον έπλασε, για να μεταφέρει τη νέα Κιβωτό της Καινής Διαθήκης Του! Έβρισκε Εκείνον, που άγγιζε και δονούσε το ευσεβές πνεύμα και το υψηλό πολιτισμικό επίπεδο του λαού μας, δώρα και πάλι δικά Του…

   Και όταν ήρθε εκείνη η συγκλονιστική και μοναδική θεία ώρα, εκείνη η άγια νύχτα των Χριστουγέννων, κάπου στον ουρανό, η ψυχή του Σωκράτη, που θανατώθηκε επειδή πρωτομίλησε για Εκείνον τον Ένα και Αληθινό Θεό, η ψυχή του Σωκράτη πουγκρέμισε πρώτος τα είδωλα της αγνοίας, σίγουρα ευφραινόταν…
   Όμως τον Σωκράτη τον αποφεύγουν οι ξενόφερτες Νεοειδωλολατρικές Τελετουργίες και οι παγιδευμένες Αρχαιολατρικές Ομάδες, επειδή αποτελεί ακριβώς τη μεγάλη απόδειξη της τελείας πλάνης τους…

   Ο Ελληνισμός έχει συνέχεια. Επειδή ακριβώς ήταν συνέχεια μέσα στο Σχέδιο του Θεού για τη Σωτηρία της Ανθρωπότητας. Η εντυπωσιακή αρχαία ευσέβειά του, τον έσπρωξε σε θαυμαστά έργα, ενώ ταυτόχρονα η ακούσια άγνοιά του για τον Αληθινό Θεό, είλκυσε το έλεος και την ιδιαίτερη αγάπη του Χριστού μας, αλλά και τη μεγάλη και φοβερά προστασία της Παναγίας Μητέρας Του


   Καλά ΧριστούγενναΤο βρώμικο μυστικό της «καθαρής» αιολικής ενέργειας
Της Patricia van der Wal

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γερμανία η έρευνα της τηλεοπτικής εκπομπής “Menschen und Schlagzeilen” που προβλήθηκε τέλος Απριλίου από το κανάλι NDR με θέμα τις καταστροφικές επιπτώσεις της κατασκευής ευρωπαϊκών ανεμογεννητριών στο περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων στη Κίνα.
Η βιομηχανία της αιολικής ενέργειας πλασάρει το προϊόν της ως μια καθαρή, φιλική προς το περιβάλλον και ασφαλή για τον άνθρωπο μορφή ενέργειας η οποία γνωρίζει μεγάλη αποδοχή στον κόσμο αλλά και εκρηκτική ανάπτυξη μετά και τον πυρηνικό εφιάλτη της Φουκοσίμα. Όμως στο εσωτερικό κάποιων ανεμογεννητριών κρύβεται ένα βρόμικο μυστικό: Στις γεννήτριες όλο και περισσότερων ανεμογεννητριών βρίσκεται πλέον το σπάνιο μέταλλο Νεοδύμιο, μια από τις ονομαζόμενες σπάνιες γαίες. Εκτιμάται ότι κάθε πέμπτη ανεμογεννήτρια στον κόσμο κινείται πλέον με αυτό.
Το πλεονέκτημα: Ενώ οι «κοινές» ανεμογεννήτριες αποτελούνται από τρία κύρια μέρη - ρότορας, μηχανισμός μετάδοσης και γεννήτρια- οι ανεμογεννήτριες με Νεοδύμιο καθιστούν το κιβώτιο μετάδοσης ουσιαστικά περιττό. Τα μαγνητικά πεδία εντός της γεννήτριας που απαιτούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, παράγονται πλέον από έναν μόνιμο μαγνήτη για την κατασκευή του οποίου απαιτείται Νεοδύμιο. Κάθε ανεμογεννήτρια ισχύος 1MW απαιτεί περίπου 200 κιλά του σπάνιου αυτού μετάλλου με το ποσό να αυξάνεται όσο μεγαλώνει η ισχύ της ανεμογεννήτριας. Το γενικό κόστος κατασκευής και λειτουργίας της ανεμογεννήτριας μειώνεται όμως μέσω της εξοικονόμησης υλικών και εργασιών συντήρησης, η ανεμογεννήτρια γίνεται με λίγα λόγια πιο «οικοσυμβατή», και το περιθώριο κέρδους για τους κατασκευαστές αυξάνεται.
Αυτό που έχει αφεθεί να παραπέσει σκοπίμως είναι οι δραματικές συνθήκες στις οποίες εξορύσσεται το Νεοδύμιο στη Κίνα, η οποία κατέχει σήμερα το 97% της παγκόσμιας παραγωγής σπάνιων γαιών. Κατά την εξόρυξη και τον χημικό διαχωρισμό του Νεοδυμίου από άλλα πετρώματα προκύπτουν ιδιαιτέρως τοξικά κατάλοιπα. Κατά την διαδικασία αυτή απελευθερώνονται ραδιενεργό ουράνιο και θόριο, τα οποία καταλήγουν στα υπόγεια ύδατα μετά την παρασκευή και επομένως προκαλούν μακροπρόθεσμες βλάβες στο περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής. Ολόκληρες περιοχές έχουν καταστεί ουσιαστικά μη κατοικήσιμες. Μελέτες αναφέρουν αυξημένα κρούσματα καρκίνου στους εργάτες και στους ντόπιους κατοίκους. Η απόρριψη των ραδιενεργών αποβλήτων στον Κίτρινο Ποταμό έχει μετατραπεί σε ένα περιβαλλοντικό πρόβλημα τεραστίων διαστάσεων. Αν και η Κίνα ανακοίνωσε πέρσι ότι θα εξυψώσει τα περιβαλλοντικά της πρότυπα, σύμφωνα με τις αναφορές της γερμανικής εκπομπής, τίποτα δεν έχει γίνει σε τοπικό επίπεδο για να εκπληρώνει αυτή την δέσμευση της.


Η ανάπτυξη του μονοπωλίου της Κίνας στην μαζική παραγωγή σπάνιων γαιών τα τελευταία 20 χρόνια οφείλεται στο ότι η Κίνα υπήρξε ουσιαστικά η μοναδική χώρα στον κόσμο που επέλεξε να αγνοήσει τις επιπτώσεις και να θυσιάσει την υγεία των εργαζομένων στα ορυχεία αλλά και το φυσικό περιβάλλον. Έτσι πολλά κράτη εταίροι της Κίνας έχουν αναθέσει τις «βρώμικες δουλειές» τους στη Κίνα με αντάλλαγμα την καθαρή συνείδηση. Και οι ευρωπαϊκές κατασκευάστριες εταιρίες ανεμογεννητριών δεν αποτελούν εξαίρεση, αφού σε ρόλο Ποντίου Πιλάτου προτιμούν να κρατάνε τα μάτια τους ερμητικά κλειστά αγοράζοντας το νεοδύμιο και άλλες σπάνιες γαίες με δήθεν οικολογικές συμβάσεις όπου οι προμηθευτές πιστοποιούν την δήθεν τήρηση περιβαλλοντικών πρότυπων… που δεν ελέγχονται ποτέ από κανέναν.
Το μόνο που φαίνεται να τους ανησυχεί είναι η απόλυτη εξάρτηση από τις εισαγωγές από την Κίνα η οποία έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να μειώνει σημαντικά τις εξαγωγές λόγω των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών της εγχώριας βιομηχανίας αλλά και με σκοπό να αναγκάσει τις ξένες εταιρείες να μεταφέρουν τα εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας και τα ερευνητικά τους κέντρα στη Κίνα. Ένα γεωπολιτικό παιχνίδι στη πλάτη των ανθρώπων και του περιβάλλοντος…
Δυστυχώς επιβεβαιώνονται για άλλη μια φορά οι εκτιμήσεις ότι πίσω από την «πράσινη» και «οικολογική» συνείδηση των εταιριών ΑΠΕ, κρύβεται απλά η απληστία για περισσότερο κέρδος, που θα είναι πάντα πάνω από το περιβάλλον και την ασφάλεια μας.
H αντίφαση ανάμεσα στη χρήση των σπάνιων γαιών στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και στις ρυπογόνες μεθόδους παραγωγής τους, είναι πάντως κάτι παραπάνω από… παράδοξη.


πηγή: epathlo.gr

Κυριακή Χατζησάββα / gonevrokopi