Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Κάρτα του πολίτου. Μία απαράδεκτη απόφαση της Κυβέρνησης.

Στην κατάσταση με τα μεγάλα χρέη που έχουν οδηγήσει εσκεμμένα τους Έλληνες, αυτό που λείπει πλέον είναι η συστηματική παρακολούθησή μας. Ο Κάθε Έλληνας πρέπει να αισθάνεται την ανάσα του Κράτους δίπλα του, σε κάθε συνδιαλλαγή.
Για ποιο λόγο;
α) Ίσως να το επιβάλουν οι πλούσιοι που κινούν τα νήματα.
β) Ίσως το καθορίζει η οικονομική θεωρία παιγνίων για να επιτευχθεί η πολυπόθητη οικονομική Ισορροπία, με καλές προοπτικές. Πάντως σε κάθε περίπτωση ο πολίτης από πρόσωπο γίνεται αριθμός.
Για την πρώτη περίπτωση η Κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει τον λαό, έχει τον τρόπο να το κάνει, ώστε ο κόσμος να αντιδράσει και να προφασιστούν οτι το μέτρο δεν ειναι εφαρμόσιμο.
Για την δεύτερη έπονται τα παρακάτω:
Η κάρτα θα γίνει κάποια στιγμή υποχρεωτική για όλους, τότε θα έχουν μπει ηλεκτρονικά δεσμά στους πολίτες. Όλοι θα παρακολουθούμαστε. Το προφίλ μας φαίνεται από τα είδη που αγοράζουμε, τι φάρμακα και θεραπείες κάνουμε. Οι παρέες μας φαίνονται όταν το σύστημα συσχετίζει χρονικά την διαδοχική χρήση των καρτών στα μηχανήματα. Πότε είμαστε μαζί με φίλους, ποιες ώρες κυκλοφορούμε, πού κυκλοφορούμε και τι κάνουμε μαζί τους. Καταγράφεται η εργασία μας, η περιουσία μας, τα χόμπι μας, τα ενδιαφέροντά μας. Ένα ηλεκτρονικό αρχείο με απίθανα δεδομένα, internet browsing, ακόμη και τηλεφωνικές κλήσεις και καταγραφές θα μας ακολουθεί εσαεί. Εμείς δεν θα ξέρουμε τίποτε για όλα αυτά. Kάποιος δηλαδή που θα μπορούσε να αλλοιώσει τα στοιχεία μας, μπορεί και να μας εξαφανίσει. Το αποτέλεσμα της κάρτας είναι Ο ΦΟΒΟΣ. Μην και αυτός είναι και ο σκοπός της; Δηλαδή έχουμε την χειρότερη χούντα που μπορούσε να μας συμβεί. Μία χούντα από μία αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ορθόδοξη στήριξη ΑΝΕΛ!
Ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί τόσο απαραίτητο λοιπόν αυτό το μέτρο που το περιέγραψε στην πρόσφατη συμφωνία του Euro-group; Υποβιβάζεται ο πολίτης, γινόμαστε μονάδες χρησιμότητας σε ένα σύστημα υποταγής ώστε να ισορροπήσει σε επιθυμητά νούμερα βάσει οικονομικών στρατηγικών ( Ισορροπία Nash);. Ας λάβουμε υπ όψιν ότι πίσω από τα μοντέλα βρίσκονται άνθρωποι-πρόσωπα, διαφορετικοί μεταξύ τους, ισότιμοι με πολύ μεγάλη αξία. Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί, οι Έλληνες ειδικά δεν αντέχουν τον περιορισμό, τους αρρωστήσαμε και πληρώνουμε με αυτοκτονίες το Euro, θυσιάζονται άνθρωποι γιαυτό, είναι το νέο Είδωλο που το προσκυνούμε εμείς εδώ στην Ευρώπη. Στις άλλες χώρες έχουν άλλα είδωλα, το δολάριο, τον Μωάμεθ κλπ. Και βλέπουμε γύρω μας, στην γειτονιά μας, καθε μερα κάθε ώρα, τα αποτελέσματα της πλάνης. Αφήστε τον κόσμο ελεύθερο, φτανει τόσο αίμα για το Euro.
Καλή Τεσσαρακοστή.
μ. Πρόδρομος Καρυές Αγ. Ορους