Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Στη ΕΕ δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει μία χώρα να διεκδικεί το έδαφος μίας γειτονικής χώρας γιατί αυτά τα ζητήματα λύθηκαν μετά τον Β Παγκ

Την εθνική μας ασφάλεια αμφισβητεί η Τρόικα με τις νέες συστάσεις της
22-03-2011 defencenet.gr

Στο σκληρό πυρήνα του κράτους έφτασαν οι συστάσεις της Τρόικας η οποία εκτός από τις μέχρι τώρα συστάσεις της για μειώσεις σε διάφορους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης τώρα έρχεται να προτείνει την μείωση κατά 30% του προσωπικού που απασχολούνται και μισθοδοτούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μπορεί φυσικά να υπάρχουν τα περιθώρια κάποιων διορθωτικών μεταβολών όσων αφορά την επάνδρωση κάποιων υπηρεσιών στα αστικά κέντρα, όμως το ποσοστό της μείωσης που ζητά η Τρόικα δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο το μηχανισμό ασφάλειας και άμυνας της χώρας ιδιαίτερα δε μετά την μείωση της στρατιωτικής θητείας προ δύο ετών που στέρησε στις ΕΕΔ δεκάδες χιλιάδες κληρωτούς.

Οι κύριοι από την βόρεια Ευρώπη και από την αμερικανική Ήπειρο που εδώ και δύο δεκαετίες απολαμβάνουν το μέρισμα της ειρήνης που η λήξη του ψυχρού πολέμου προσέφερε στη Δύση θα έπρεπε να επισκεφτούν τα νησιά του Αν. Αιγαίου ή τα σύνορα στον Έβρο για να δουν τα τουρκικά μαχητικά να υπερίπτανται των ελληνικών νησιών και την πολεμική μηχανή των γειτόνων μας να δοκιμάζει κάθε χρόνο αποβατικά σχέδια.

Όπως φαίνεται τα τουρκικά σχέδια εισβολής Βαριοπούλα και Σούγκα είναι μάλλον άγνωστα για τους αξιωματούχους της Τρόικας, αλλά ακόμα και αν τα γνώριζαν, που σίγουρα κανένας δεν φρόντισε να τους ενημερώσει, οι κύριοι αυτοί μάλλον αδιάφοροι θα έμεναν αφού γιατί πολύ απλά δεν ζουν στην Ελλάδα.

Αυτό όμως που υπάρχει στην Ελλάδα είναι τα δάνεια που μας έχουν δώσει και τα οποία σε μία ελληνοτουρκική αναμέτρηση, όταν η όποια ελληνική κυβέρνηση αναγκαστεί κάποια στιγμή να αντιδράσει στην τουρκική προκλητικότητα, μάλλον θα απολεσθούν για τα καλά. Ζώντας σε χώρες χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ασφαλείας οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να αντιληφτούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται γεωγραφικά στο σταυροδρόμι της διεθνούς τρομοκρατίας, ότι η Ελλάδα είναι ο "προμαχώνας" της Δύσης στην περιοχή, ότι στα βόρεια σύνορα υπάρχουν ακόμα και σήμερα εστίες συγκρούσεων αφού ο τελευταίος πόλεμος έληξε πριν από 10 χρόνια.

Οι κύριοι αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να βρίσκεσαι όπως οι Αμερικανοί μας επισημαίνουν συνέχεια εντός του βεληνεκούς των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων. Πρωτίστως όμως δεν μπορούν να καταλάβουν τι εστί Casus Belli στο Αιγαίο διότι αυτά τα προβλήματα έχουν λυθεί στις χώρες τους με διπλωματικούς τρόπους αφού οι γείτονες τους δεν έχουν αναθεωρητική πολιτική και δεν κυβερνώνται από ένα κόμμα που θέλει να "αναστήσει" Αυτοκρατορίες περασμένων εποχών.

Επιπλέον δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει μία χώρα να διεκδικεί το έδαφος μίας γειτονικής χώρας γιατί αυτά τα ζητήματα λύθηκαν μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και εδραιώθηκαν την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

Όταν η Ελλάδα εντάχτηκε στην τότε ΕΟΚ, ένας από τους λόγους που έγινε αυτό ήταν για να βρεθούμε κάτω από την ομπρέλα προστασίας την σύγχρονης πολιτισμένης και δημοκρατικής δύσης, έναντι της εξ ανατολών απειλής. Τελικά όπως όλοι γνωρίζουμε οι φίλοι μας και μέλη της Ένωσης πια, το μόνο που κάνουν όλα αυτά τα 30 χρόνια είναι η παροχή ανέξοδων συμβουλών για το πώς θα ηρεμίσουμε το «θηρίο» και όχι για το πώς θα περιορίσουμε την απειλή που υπάρχει από αυτό για τους Έλληνες/Ευρωπαίους πολίτες αυτής της χώρας.

Με λίγα λόγια η ΕΕ απέτυχε σε αυτό που προσδοκούσαμε και τώρα στελέχη της μας ζητάνε να μειώσουμε τη δυνατότητας μας να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας, τα σπίτια μας, τα παιδιά μας γιατί αυτό είναι το καλύτερο για τους δανειστές μας; Μα τόσο πολύ «νοιάζονται» για μας τελικά ;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι "προοδευτικοί" άνθρωποι αυτής της χώρας φαίνεται να έχουν αλλεργία σε ότι αφορά την Ελλάδα και τους Έλληνες

Εθνικιστική «πίεση» στους Έλληνες και Βλάχους της Αλβανίας ενόψει της απογράφης 22-03-2011 11:11:25 >> defencenet.gr

Σοβαρά προβλήματα προκαλούν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Αλβανία έναντι της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα με αφορμή την απογραφή ντου πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Μετά τις διαδηλώσεις και την προσπάθεια εκφοβισμού των Ελλήνων μειονοτικών παραγόντων Αλβανοί δημοσιογράφοι έστησαν ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα της εθνικής συνείδησης μερίδας του αλβανικού πληθυσμού και της επικείμενη απογραφής στο χωριό Μπομποστίτσα, θέλοντας να εκβιάσουν απαντήσεις των Βλάχων κατοίκων.

Δυστυχώς όμως για αυτούς όταν, η απάντηση που πήραν από τους κατοίκους της περιοχής στο ερώτημα τι αισθάνονται ότι είναι οι τελευταίοι τους απάντησαν ότι «αισθάνονται Έλληνες». Μετά από σειρά ανάλογων απαντήσεων οι Αλβανοί δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν φαίνεται να είναι και τόσο προοδευτικοί όσο μερικοί κύκλοι στην Ελλάδα, επινόησαν μία νέα εξήγηση, ότι οι Βλάχοι δηλώνουν έτσι γιατί παίρνουν το βοήθημα από το ελληνικό κράτος.

Από ότι φαίνεται το ελληνικό κράτος αδιαφορεί εντελώς για αυτό το νέο κύμα εθνικισμού που αναπτύσσεται στην Αλβανία ενώ οι περίφημες ΜΚΟ που ενδιαφέρονται περισσότερο για τα σωτηρία των κορμοράνων της Κάτω Παναγιάς και των δικαιωμάτων των φυλών της υποσαχάριας Αφρικής δεν ασχολούνται καθόλου απολύτως για το τι συμβαίνει στη γειτονία μας και πιο ειδικά στους αδελφούς μας στην Αλβανία.

Οι "προοδευτικοί" άνθρωποι αυτής της χώρας φαίνεται να έχουν αλλεργία σε ότι αφορά την Ελλάδα και τους Έλληνες όπου και αν αυτοί βρίσκονται, αφού μεγαλύτερη σημασία για αυτούς έχουν άλλα ζητήματα και τα προβλήματα άλλων λαών.

Δυστυχώς για αυτές τις οργανώσεις και αυτούς που τους υποστηρίζουν, ο εθνικισμός αυτή τη φορά δεν είναι ελληνικός αλλά αλβανικός και η ζωή ενός Έλληνα (βλ. δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μίλαγε ελληνικά) δεν αξίζει όπως φαίνεται το ίδιο όσο η ζωή οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου.