Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Στη ΕΕ δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει μία χώρα να διεκδικεί το έδαφος μίας γειτονικής χώρας γιατί αυτά τα ζητήματα λύθηκαν μετά τον Β Παγκ

Την εθνική μας ασφάλεια αμφισβητεί η Τρόικα με τις νέες συστάσεις της
22-03-2011 defencenet.gr

Στο σκληρό πυρήνα του κράτους έφτασαν οι συστάσεις της Τρόικας η οποία εκτός από τις μέχρι τώρα συστάσεις της για μειώσεις σε διάφορους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης τώρα έρχεται να προτείνει την μείωση κατά 30% του προσωπικού που απασχολούνται και μισθοδοτούνται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μπορεί φυσικά να υπάρχουν τα περιθώρια κάποιων διορθωτικών μεταβολών όσων αφορά την επάνδρωση κάποιων υπηρεσιών στα αστικά κέντρα, όμως το ποσοστό της μείωσης που ζητά η Τρόικα δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο το μηχανισμό ασφάλειας και άμυνας της χώρας ιδιαίτερα δε μετά την μείωση της στρατιωτικής θητείας προ δύο ετών που στέρησε στις ΕΕΔ δεκάδες χιλιάδες κληρωτούς.

Οι κύριοι από την βόρεια Ευρώπη και από την αμερικανική Ήπειρο που εδώ και δύο δεκαετίες απολαμβάνουν το μέρισμα της ειρήνης που η λήξη του ψυχρού πολέμου προσέφερε στη Δύση θα έπρεπε να επισκεφτούν τα νησιά του Αν. Αιγαίου ή τα σύνορα στον Έβρο για να δουν τα τουρκικά μαχητικά να υπερίπτανται των ελληνικών νησιών και την πολεμική μηχανή των γειτόνων μας να δοκιμάζει κάθε χρόνο αποβατικά σχέδια.

Όπως φαίνεται τα τουρκικά σχέδια εισβολής Βαριοπούλα και Σούγκα είναι μάλλον άγνωστα για τους αξιωματούχους της Τρόικας, αλλά ακόμα και αν τα γνώριζαν, που σίγουρα κανένας δεν φρόντισε να τους ενημερώσει, οι κύριοι αυτοί μάλλον αδιάφοροι θα έμεναν αφού γιατί πολύ απλά δεν ζουν στην Ελλάδα.

Αυτό όμως που υπάρχει στην Ελλάδα είναι τα δάνεια που μας έχουν δώσει και τα οποία σε μία ελληνοτουρκική αναμέτρηση, όταν η όποια ελληνική κυβέρνηση αναγκαστεί κάποια στιγμή να αντιδράσει στην τουρκική προκλητικότητα, μάλλον θα απολεσθούν για τα καλά. Ζώντας σε χώρες χωρίς ουσιαστικά προβλήματα ασφαλείας οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να αντιληφτούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται γεωγραφικά στο σταυροδρόμι της διεθνούς τρομοκρατίας, ότι η Ελλάδα είναι ο "προμαχώνας" της Δύσης στην περιοχή, ότι στα βόρεια σύνορα υπάρχουν ακόμα και σήμερα εστίες συγκρούσεων αφού ο τελευταίος πόλεμος έληξε πριν από 10 χρόνια.

Οι κύριοι αυτοί δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να βρίσκεσαι όπως οι Αμερικανοί μας επισημαίνουν συνέχεια εντός του βεληνεκούς των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων. Πρωτίστως όμως δεν μπορούν να καταλάβουν τι εστί Casus Belli στο Αιγαίο διότι αυτά τα προβλήματα έχουν λυθεί στις χώρες τους με διπλωματικούς τρόπους αφού οι γείτονες τους δεν έχουν αναθεωρητική πολιτική και δεν κυβερνώνται από ένα κόμμα που θέλει να "αναστήσει" Αυτοκρατορίες περασμένων εποχών.

Επιπλέον δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει μία χώρα να διεκδικεί το έδαφος μίας γειτονικής χώρας γιατί αυτά τα ζητήματα λύθηκαν μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και εδραιώθηκαν την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

Όταν η Ελλάδα εντάχτηκε στην τότε ΕΟΚ, ένας από τους λόγους που έγινε αυτό ήταν για να βρεθούμε κάτω από την ομπρέλα προστασίας την σύγχρονης πολιτισμένης και δημοκρατικής δύσης, έναντι της εξ ανατολών απειλής. Τελικά όπως όλοι γνωρίζουμε οι φίλοι μας και μέλη της Ένωσης πια, το μόνο που κάνουν όλα αυτά τα 30 χρόνια είναι η παροχή ανέξοδων συμβουλών για το πώς θα ηρεμίσουμε το «θηρίο» και όχι για το πώς θα περιορίσουμε την απειλή που υπάρχει από αυτό για τους Έλληνες/Ευρωπαίους πολίτες αυτής της χώρας.

Με λίγα λόγια η ΕΕ απέτυχε σε αυτό που προσδοκούσαμε και τώρα στελέχη της μας ζητάνε να μειώσουμε τη δυνατότητας μας να υπερασπίσουμε τον εαυτό μας, τα σπίτια μας, τα παιδιά μας γιατί αυτό είναι το καλύτερο για τους δανειστές μας; Μα τόσο πολύ «νοιάζονται» για μας τελικά ;

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου