Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΗΠΑ: Μεγαλειώδης πορεία κατά των αμβλώσεων


Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικάνοι συγκεντρώθηκαν τηνΠαρασκευή, 25 Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον για την 40η εκδήλωση “March for Life” (‘Πορεία για την Ζωή’) για να διαδηλώσουν κατά των αμβλώσεων. Η φετινή εκδήλωση συνέπεσε με την επέτειο της διαβόητης απόφασης ‘Roe κατά Wade’ του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις πριν από 40 χρόνια.


Παρά τις συνθήκες παγετού και το πυκνό χιόνι, υπήρχε ένα τεράστιο πλήθος απλωμένο παντού, στο οποίο υπήρχαν κυρίως νέοι άνθρωποι γεμάτοι ενθουσιασμό για την υπεράσπιση του αγέννητου και το μέλλον της οικογένειας. Μια πραγματική θάλασσα από σημαίες και πανώ από διάφορες ομάδες από όλη την Αμερική σκέπασε το National Mall από το απόγευμα της Παρασκευής.

 







Καθώς η τεράστια ανθρωποθάλασσα έφτανε μέχρι το Καπιτώλιοστα σκαλιά του Ανώτατου Δικαστηρίου, (στην συγκλονιστική φωτογραφία μία γυναίκα αφήνει στα σκαλιά καλτσάκια) τα μέλη της Αμερικανικής Εταιρείας για την Υπεράσπιση της Παράδοσης, της Οικογένεια, και της Ιδιοκτησίας (TFP) βάδισαν με κόκκινες κορδέλες, ενώ κοντά ήταν μια μπάντα με γκάιντες και τύμπανα που ενθάρρυνε το πλήθος. Διεθνείς αντιπροσωπείες της TFP από το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ιταλία εντάχθηκαν στην πορεία.

 

Οι εκδηλώσεις ήταν ένα αφιέρωμα στη ζωή της Nellie Gray, ιδρύτριας της ‘Πορείας για τη Ζωή’, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για νέους ηγέτες στον αγώνα ενάντια στην αμαρτία της έκτρωσης, καθώς και ανανεωμένη εμπιστοσύνη και επιμονή σε αυτόν τον καλό αγώνα.

 

Πριν από το ξεκίνημα της πορεία και την εναρκτήρια προσευχή, ο Καρδινάλιος Sean O'Malley ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Βενέδικτος είχε στείλει μέσω twitter την υποστήριξή του στους διαδηλωτές. "Συμμετέχω σε αυτή την πορεία για τη ζωή από μακριά, και προσεύχομαι οι πολιτικοί ηγέτες να προστατεύσουν το αγέννητο και να προωθήσουν μια κουλτούρα ζωής," έγραψε ο Πάπας.

 

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και οι Rick Santorum, Paul Rand και οι άλλοι ακτιβιστές και πολιτικοί ηγέτες.

«Μια μέρα, θα είμαστε εδώ και θα πανηγυρίζουμε, γιατί η αγάπη και η αλήθεια πάντα θριαμβεύουν», δήλωσε ο πρώην γερουσιαστής της Πενσυλβάνια Santorum, ο οποίος έλαβε μέρος στην κούρσα των ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές.

 

Ο Santorum μίλησε μαζί με τη σύζυγό του, Κάρεν, και τα τέσσερα παιδιά τους - αλλά η ομιλία του περιστράφηκε γύρω από την απούσα κόρη του Bella, που γεννήθηκε με τρισωμία-18. "Η απάντηση σε αυτό το μικρό κορίτσι και τους αγώνες που πέρασε και το ποια ήταν ... ήταν κάτι απλά εκπληκτικό για μας, και μας επιβεβαίωσε την καλοσύνη των ανθρώπων σε αυτή τη χώρα», είπε.

 

«Μας πρότρεψαν να προχωρήσουμε σε έκτρωση, γιατί θα επιβαρυνθούν με αναπηρίες και θα ήταν καλύτερα γι 'αυτήν - αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι ο θάνατος δεν είναι ποτέ καλύτερα», είπε, «Αυτό θα ήταν το πιο εύκολο για εμάς». «Η Bella είναι το καλύτερο για εμάς, και εμείς είμαστε καλύτερα, λόγω της Bella».

 

Και είπε σχετικά με την προοπτική να γεννηθούν παιδιά με ειδικές ανάγκες "δώστε τους μια ευκαιρία. Καλωσορίστε τα στο σπίτι σας".

 

Όσοι αγαπούν τα αγέννητα κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος με δική τους πρωτοβουλία. "Κάθε μέρα ανοίγουν τα χέρια τους ... με αγάπη για τα μικρά παιδιά," είπε ο Santorum.


Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Rand Paul, έθεσε κάποια φιλοσοφικά ερωτήματα σχετικά με το πώς οι πολιτικές μας επηρεάζουν την ψυχή της χώρας μας.


"Μπορεί ένα έθνος να διατηρηθεί για πολύ εάν δεν σέβεται την ιερότητα της ζωής; Μπορεί ένα έθνος που ‘συνελλήφθη εν ελευθερία’ να περπατάει με το κεφάλι του ψηλά, αν αρνείται την προστασία του νεότερου και πιο ευάλωτου από τους πολίτες του;"ρώτησε.

 

«Πιστεύω ότι τα  μεγάλα έθνη και οι μεγάλοι πολιτισμοί ανθίζουν από ένα λαό που έχει μια ηθική πυξίδα. Το έθνος μας παραπαίει, πλέει στο πέλαγος όπου το σωστό και το λάθος έχουν υποταχθεί στην ηδονή της στιγμής », δήλωσε.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αποβολών συμβαίνει  - όχι από βιασμό, αιμομιξία, ή προβλήματα στην εγκυμοσύνη - αλλά για την προσωπική άνεση.

 

"Πιστεύω ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από μια αναγέννηση," είπε ο γερουσιαστής Πολ. "Πιστεύω ότι η χώρα μας έχει ανάγκη από μια πνευματική κάθαρση."

 

Ο γερουσιαστής, όπως και ο πατέρας του, (ο γνωστός Ron Paul)θεωρεί ότι η ιατρική του καριέρα τον επηρέασε να υποστηρίζει τη ζωή, καθώς θυμάται ημέρες, όταν είχε μωρά στην παλάμη του χεριού του.


Ο πρόεδρος του ‘Pro-life Caucus’ του Λευκού Οίκου, Chris Smith, στην ομιλία του μίλησε για την "τρομακτική κληρονομιά" της Roe κατά Wade μετά από 40 χρόνια, με 55 εκατομμύρια αμβλώσεις - «ένας απολογισμός νεκρών, που ισοδυναμεί με το συνολικό πληθυσμό της Αγγλίας».

 

Στην ομιλία του επέκρινε τον Πρόεδρο Ομπάμα.

 

«Μάθετε αυτό», είπε, απευθυνόμενος στον Ομπάμα, "το κίνημα Pro life αποτελείται από ευγενείς, έξυπνους και ανιδιοτελείς ανθρώπους που νοιάζονται. Είναι ένας αγώνας για ανθρώπινα δικαιώματα εξαιρετικά ισχυρός, μη-βίαιος, γεμάτος πίστη που συνεχώς κερδίζει την υποστήριξη του κοινού. "

 

"Και μάθετε αυτό κ. Πρόεδρε: Το pro-life κίνημα δεν στηρίζεται μόνο στην συμπόνια και τη δικαιοσύνη. Στηρίζεται και στη υπεύθυνη επιστήμη και την ιστορία."

Δείτε το Video εδώ


πηγη www.dianemismos.gr