Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Λαός μου, τι εποίησα σοι, και τι μοι ανταπέδωκας; (Ι. Χριστός)

«Επιλεκτική αμνησία» έπαθε η ΕΕ: Ξέχασε να αναφέρει τις χριστιανικές εορτές σε σχολικό λεύκωμα... Εκτύπωση E-mail
18-01-2011 15:24:49 www.defencenet.gr

Σε «λάθος» απέδωσε η Ευρωπαϊκή επιτροπή την απάλειψη των χριστιανικών εορτών από το νέο μαθητικό λεύκωμα που τύπωσε σε 3 εκατομμύρια για το 2011.

Τα λευκώματα πρόκειται να μοιραστούν στους μαθητές των σχολείων των 27 κρατών της ΕΕ κατόπιν απαίτησης των μαθητών. Η αποκάλυψη της απάλειψης των χριστιανικών εορτών έγινε από την πρώην Γαλλίδα υπουργό Christine Boutin σε ένα blog σημειώνοντας πως «η Χριστιανική θρησκεία έχει περιπέσει σε μια συλλογική λήθη».

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή επιτροπή απέδωσε σε λάθος την απάλειψη των χριστιανικών εορτών από το ημερολόγιο βγάζοντας σχετική ανακοίνωση με ασαφή όμως διατύπωση

«Στο κάτω μέρος κάθε σελίδας, του σχολικού αυτού βοηθήματος υπάρχουν μικρές επεξηγήσεις που πληροφορούν τους μαθητές για θέματα και γεγονότα που ίσως τους είναι λιγότερο γνωστά. Κάποιες από αυτές τις επεξηγήσεις αναφέρονται σε πολιτισμικά γεγονότα, ιστορικά ή θρησκευτικά. Η μέθοδος αυτή, οδήγησε χωρίς να υπάρχει δόλος, σε απουσία αναφοράς γεγονότων και σημαντικών θρησκευτικών εκδηλώσεων που συνιστούν μέρος της ευρωπαϊκής κληρονομιάς, όπως είναι ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα αλλά και της σημασίας που έχουν στην Χριστιανική θρησκεία».

Με άλλα λόγια η ευρωπαϊκή επιτροπή εξηγεί πως από απειρία των υπαλλήλων της ή από αμνησία που τους χτύπησε όλους μαζικά ξέχασαν –εντελώς τυχαία- να αναφέρουν τις χριστιανικές εορτές, δεν παρέλειψαν όμως να αναφέρουν όλες τις μουσουλμανικές ή εβραικές θρησκευτικές εορτές.