Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Οι μπίζνες του Αντρίκου. " με τις πλάτες και τα λεφτά του κράτους! "



Φώτης Χαλιώτης ----- } http://www.ionianpress.gr/news/general/1297.html


Η ιστορία που θα διαβάσετε δεν είναι αληθινή… είναι πολύ αληθινή και στις μέρες μας, αυτές τις μέρες που 155 βουλευτές επικύρωσαν με την ψήφο τους τη λεηλασία της χώρας μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Μια φορά κι έναν καιρό (μην πάει ο νους σας στα παλιά, για πρόσφατα μιλάμε, καλά - καλά δεν έχει κλείσει χρόνος) στις 22 Οκτωβρίου 2010 (ημέρα Παρασκευή) με πρωτοβουλία του Γ. Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής των Χωρών της Μεσογειακής Λεκάνης για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο, στην οποία συζητήθηκαν μέτρα, κρατικά και διακρατικά προγράμματα, που αφορούσαν στην προώθηση επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


Στη Σύνοδο αυτή συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγιτ Ερντογάν, οι Πρωθυπουργοί της Μάλτας η Παλαιστινιακή Αρχή καθώς και υπουργοί από πολλές μεσογειακές χώρες.


Στις 23 Οκτωβρίου 2010 (ημέρα Σάββατο) πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πρώτο επενδυτικό φόρουμ για την Πράσινη Ανάπτυξη στη Μεσόγειο, Σε αυτό το φόρουμ συμμετείχαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην Σύνοδο της προηγούμενης ημέρας, αλλά στην παρέα προστέθηκαν, μεγάλοι τραπεζίτες και στελέχη πολυεθνικών.


Αυτό που είναι σημαντικό είναι το εξής: Ενώ η συνδιάσκεψη της 22ης Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου, το φόρουμ της επόμενης ημέρας είχε συνδιοργανωτές την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕΠ) και την Institute for Climate and Energy Security (i4cense), η οποία δραστηριοποιείται στη Μεσόγειο και την Νοτιοανατολική Ευρώπη, με διακηρυγμένο σκοπό της την «προώθηση αποτελεσματικών πρωτοβουλιών για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια στην Μεσόγειο». Με άλλα λόγια, ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ κυβερνήσεων και πολυεθνικών εταιρειών, με σκοπό την υλοποίηση «πράσινων» επενδυτικών σχεδίων.


Πρόεδρος αυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης είναι ο αδερφός του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντρίκος Παπανδρέου, ο οποίος και στο site της παραπάνω οργάνωσης αλλά και αλλού αναφέρεται ως καθηγητής, (Ανειδίκευτος ίσως, αφού το καθηγητής από μόνο του δεν προσδιορίζει καμία εξειδίκευση. Εύλογο λοιπόν τα δύο πρώτα ερώτηματα: «Τι καθηγητής;», «Που καθηγητής;»).


Αξιοσημείωτο είναι ότι η έδρα της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι στην Ελβετία. Δεν υπάρχουν δηλαδή μόνο καταθέσεις Ελλήνων φοροφυγάδων στην Ελβετία, αλλά και εταιρείες (μία απ΄αυτές και της οικογένειας του πρωθυπουργού), που λαμβάνουν χορηγίες από το ελληνικό δημόσιο, όπως θα δείτε και παρακάτω.


Το συγκεκριμένο τριήμερο λοιπόν (το πρόγραμμα της Κυριακής δεν το γνωρίζουμε αλλά μπορούμε να το φανταστούμε: Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, φαγητό σε ταβερνάκι στην Πλάκα και άλλα τέτοια τουριστικά) ο Πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου «έστρωσε», κατά πως λένε στην........
πιάτσα «τη δουλειά» στον αδερφό του, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατά τη διάρκεια της συνόδου σκοπός της ήταν «να συμβάλει στην αναγκαία όσμωση (ωραία λέξη) μεταξύ κυβερνήσεων, επιστημόνων, επιχειρηματιών και ΜΚΟ, προκειμένου να διαμορφωθεί το κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον, να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και να αναδειχθούν οι προτεραιότητες των project (χάνεις ποτέ απ΄ τα γράμματα), που θα δώσουν ώθηση στο νέο παραγωγικό μοντέλο, ώστε «να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές μία Μεσόγειο ειρηνική και ευημερούσα, προστατευμένη από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής». (Όλο αυτό πάει να πει σε αγοραία ελληνικά «Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι και το λαδόξυδο δικό μου - άντε καλά… του αδερφού μου - να το πουλήσω όσο θέλω).


Για την οικογένεια Παπανδρέου βέβαια μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί πολλά (για τις επαγγελματικές δραστηριότητές της) και το τι ακριβώς είναι αλήθεια απ’ αυτά και το τι είναι ψέμα μένει να αποδειχθεί.


Εμείς όμως που δεν ξέρουμε πολλά γράμματα κι απ’ όσα διαβάζουμε λίγα καταλαβαίνουμε, ένα έχουμε να πούμε: Μάλλον με μεσίτες έχουμε μπλέξει και όχι με πολιτικούς. Επειδή μάλιστα είχαμε την τύχη να ακούσουμε σε νεαρή ηλικία τον τραγουδοποιό του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος Θωμά Μπακαλάκο να άδει: «Θα ‘ρθουν πάλι τσούρμο οι μεσάζοντες, θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες», αυτά τα πωλητήρια που στήνονται σήμερα και που αφορούν τη δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι τα έχουν πάρει εργολαβία και με επιστημονικό και καθόλου αυτοσχεδιαστικό τρόπο «κάνουν το κομμάτι τους».


Οι χορηγοί της παραπάνω ημερίδας της i4cense ήταν σπουδαίοι και καθόλου ευκαταφρόνητοι:


Το Ιδρυμα Ωνάση (Ιδιωτικό ίδρυμα είναι σ’ όποιον θέλει δίνει).
Ο Όμιλος Μυτιληναίου (Ιδιωτική εταιρεία είναι σ’ όποιον θέλει δίνει, αλλά μπαίνει και ένα μικρό θεματάκι: Τι παίρνει από το ελληνικό δημόσιο και πως;)
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Αυτό δεν είναι θεματάκι… Είναι θεματάρα),
Η HSBC (Ελβετική τράπεζα είναι, επενδύσεις κάνει, αλλά το θέμα εδώ είναι τι κάνει η χώρα για την HSBC),
Ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ (Καλώς τα και τα τσουβαλάτα, τα καλά και τ’ αεράτα)
Η SIEMENS !!!!! (Τι μου είπες τώρα; Δράσεις της οικογένειας με χορηγό τη SIEMENS;! Ποτέ),
Η Wind, η CCC, τα ΕΛΠΕ και οι υπόλοιπες πολυεθνικές και θυγατρικές κάτι σαν το υπόλοιπο της Αττικής που βγάζει βουλευτή τον Πάγκαλο.


Να περάσουμε τώρα να ρίξουμε μια ματιά και στα ονόματα και τα βιογραφικά όσων αποτελούν τα μέλη μελών του ΔΣ της Οργάνωσης του Αντρίκου, που εισπράττει τις χορηγίες από τους παραπάνω δημόσιους φορείς του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος.


Τα ονοματάκια που ακολουθούν, όπως λένε αυτοί που ξέρουν καθιστούν σαφές πως η συγκεκριμένη ΜΚΟ εντάσσεται στο γνωστό τόξο της προώθησης των διεθνών επιχειρηματικών και γενικότερα ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Αυτά είναι:


Ipek Nur Cem Taha: Ιδρυτής και επικεφαλής της πολυεθνικής τηλεοπτικής πρωτοβουλίας Global Leaders, η οποία παίρνει συνεντεύξεις από διεθνής εμβέλειας πολιτικά πρόσωπα (πχ Χ. Σολάνα, Κ. Ανάν, Μ. Ωλμπράιτ, Χ. Καρζάι κλπ) αλλά και από στελέχη πολυεθνικών. Είναι παράλληλα μέλος του Διεθνούς Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου της Κολούμπια.


Jose Maria Figueres: Πρώην Πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, κατά την περίοδο 1994-98. Εργάζεται έκτοτε ως κορυφαίο στέλεχος πλειάδας πολυεθνικών εταιρειών. Διαθέτει πτυχίο πολιτικού μηχανικού από τη Στρατιωτική Ακαδημία West Point των ΗΠΑ.


Μάρκος Κουναλάκης: Είναι καθηγητής ΜΜΕ και Επικοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ευρώπης, το οποίο βρίσκεται στην Βουδαπέστη. Πρόκειται για ένα αγγλόφωνο εκπαιδευτικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε μετά το 1991, και έχει επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο του Ιδρύματος Κένεντυ John Shattuck. Ο Μ. Κουναλάκης, κάλυψε δημοσιογραφικά την κατάρρευση του υπαρκτού Σοσιαλισμού σε Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Είναι παντρεμένος με την κόρη του αμερικανού, ελληνικής καταγωγής, πρέσβη στη Βουδαπέστη, κα. Ελένη Τσακοπούλου – Κουναλάκη.


Nick Mabbey: Περιβαλλοντολόγος και συγγραφέας βιβλίων για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας Τ. Μπλερ μέχρι το 2005.


Simon Reddy: Κορυφαίο πρώην στέλεχος της Greenpeace International, νυν εκτελεστικός διευθυντής της γραμματείας της πρωτοβουλίας C40 Climate Leadership Group. Η τελευταία αποτελεί μια χαλαρή δικτύωση 40 μεγάλων πόλεων (μεταξύ των οποίων και η Αθήνα), για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.


Joseph A. Stanislav: Ιδρυτής της εταιρείας συμβούλων JAStanislaw Group, LLC, η οποία ειδικεύεται σε στρατηγικές μελέτες και περιβαλλοντικές μελέτες.


Dimitri Zenghelis: Στέλεχος της Οικονομικής Διεύθυνσης της πολυεθνικής εταιρείας πληροφοριακών συστημάτων Cisco. Επικεφαλής οικονομικών προβλέψεων και μακροοικονομικής ανάλυσης του Υπουργείου Οικονομικών μεταξύ 1999 - 2007. Εδώ http://www.i4cense.org/ για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε το site της Μ.Κ.Ο. του Αντρίκου.


Για «κερασάκι» στην τούρτα κρατήσαμε την παρακάτω είδηση:


Ο Βουλευτής της Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 (χθες δηλαδή) κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για την εταιρεία “I4CENSE” και τις κρατικές χορηγίες.
Η Ερώτηση απευθύνεται προς τους υπουργούς ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ από τους οποίους ζητά απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα:


- Σε τι ύψος ανέρχονται οι χορηγίες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα από υπουργεία και κρατικούς οργανισμούς στην φερόμενη ως ΜΚΟ “I4CENSE”;
- Να κατατεθεί λίστα με τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς που έχουν προσφέρει χορηγία στην “I4CENSE”.
- Να κατατεθούν οι σχετικές αποφάσεις που να προκύπτει το ύψος της χορηγίας κάθε υπουργείου ή κρατικού οργανισμού στην “I4CENSE”.
- Ποια πρόσωπα απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της “I4CENSE”; Να κατατεθεί η σχετική ονομαστική λίστα.
- Να κατατεθεί το καταστατικό της “I4CENSE”.
- Έχει επιχορηγηθεί και με τι ποσά η “I4CENSE”; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που να προκύπτει πότε επιχορηγήθηκε και με τι ύψος η “I4CENSE”.
- Κατά πόσο είναι νόμιμο να επιχορηγείτε μια ΜΚΟ που έδρα της δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η Ελβετία;
- Ποια η απάντησή σας στους αγανακτισμένους πολίτες που βλέπουν λεφτά να υπάρχουν μόνο για χορηγίες στην εταιρεία “I4CENSE”;
- Τελικά κ. Υπουργέ λεφτά υπάρχουν μόνο για χορηγίες;
- Δεν είναι προκλητικό αυτό κ. Υπουργέ; Ποια η προσωπική σας άποψη;
Λ.Τ.
ΠΗΓΕΣ:
http://aitoloakarnaniapress.blogspot.com/2011/06/fast-track.html#more


http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/05/2010&id=162651


http://alithinapsemata.wordpress.com/2011/05/26/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%87/


http://olympia.gr/2011/06/25/andreas-papandreou-2/


http://pyrgos-news.blogspot.com/2011/06/i4cense.htm


www.infokefalonia.gr