Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Την τεχνολογία δεν πρεπει να την λατρευουμε αλλά να την χρησιμοποιούμε σωστά και προσεκτικά, διότι μπορούν πολύ εύκολα να βάλουν χειροπέδες στους χαζούς.


Canada CBS -NEWS: Με ένα κοινό smartphone μπορείς να υποκλέψεις τα στοιχεία μιας "εντός εμβελείας" τσιπαρισμένης πιστωτικής κάρτας (Video)

Το απόλυτο "ξεβράκωμα" της αχρήματης κοινωνίας και του πλαστικού χρήματος που θέλει να  επιβάλλει και η δική μας κατοχική κυβέρνηση

Εισαγωγικό σχόλιο απο την "Κλασσικοπερίπτωση" 
Μπορεί το  id-ont.blogspot.gr  να χρησιμοποίησε άλλο τίτλο για αυτή  την τόσο αποκαλυπτική είδηση, ωστόσο  δεν αλλάζει  σε τίποτα   το περιεχόμενό της.
Όποιος αφιερώσει λίγα λεπτά  για να διαβάσει και κυρίως για να δεί  το συγκλονιστικό αυτό  video  του Canadian CBS - NEWS, θα καταλάβει  ότι  δεν είναι  καθόλου αθώο το  παγκόσμιο "κάλεσμα -διαταγή"  των  αρχόντων  του κόσμου τούτου, να  υποταχθούμε     και να λατρέψουμε  σαν  "θεό"  αυτό  που ονόμασαν "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ".
Δείτε  λοιπόν πόσο  μοχθηρός  είναι αυτός  ο "θεός" και πως νομοτελειακά  μας οδηγεί  στην τελευταία του  "επιθυμία" που είναι  η εμφύτευση  των "εργαλείων " του  στο  σώμα μας και φυσικά   η εξ αυτού "πιστοποίηση"  ή αλλιώς  σφράγισμα  στην ...χάρη του. 
CBC News Canada
 Μια τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί ώστε να γίνονται ευκολότερες οι πληρωμές με την πιστωτική κάρτα, μπορεί να θέσει τους Καναδούς σε κίνδυνο απάτης και κλοπής ταυτότητας, προειδοποιούν ειδικοί για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Πολλές νέες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες έχουν μέσα τους (κρυμμένο) πλινθίο (μικροτσίπ) το οποίο ενεργοποιείται όταν οι πελάτες αξιοποιούν την κάρτα για να κάνουν μια αγορά. Αυτά τα τσιπ, χρησιμοποιούνται σε πολλά σημεία λιανικής πώλησης από τα καταστήματα Tim Hortons (http://www.timhortons.com/ca/en/index.html) μέχρι σε υψηλής τεχνολογίας καταστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαβάζονται από μηχανήματα πληρωμών και υποτίθεται ότι είναι ένας ασφαλής και βολικός τρόπος για να πληρώσει κάποιος για αγαθά.

Αλλά το CBC News ανακάλυψε ότι τα πλινθία (μικροτσίπ) μπορούν επίσης να διαβαστούν με μια συσκευή την οποία εκατομμύρια Καναδών φέρουν μαζί τους κάθε μέρα : ένα κινητό τηλέφωνο smartphone. Χρησιμοποιώντας ένα Samsung Galaxy SIII - ένα από τα πιο δημοφιλή smartphones που διατίθενται στον Καναδά - και μια δωρεάν εφαρμογή (app) από το ηλεκτρονικό κατάστημα το Google Play Store, το CBC ήταν σε θέση να διαβάσει πληροφορίες, όπως 
τον αριθμό της κάρτας, την ημερομηνία λήξης της και το όνομα του κατόχου της, απλά κρατώντας το smartphone πάνω από μια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα.

Και θα μπορούσε να γίνει αυτό ακόμη κι αν οι Κάρτες ήταν μέσα σε πορτοφόλια, ή τσέπες.


«Εντυπωσιακό αλλά και τρομακτικό»