Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

(Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ) τοκιζόμενα ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ κεφάλαια

Έρχεται ο εφιάλτης της αχρήματης κοινωνίας

12-09-2012 
 "Και να μη δύναται κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει παρά μόνο όποιος έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του." Kεφ. ΙΓ εδαφιο 17

Για όσους δεν κατάλαβαν μιλούμε για μια αχρήματη κοινωνία όπου ο καθένας θα έχει τον αριθμό του, μέσω του οποίου θα αναγνωρίζεται στο σύστημα, και μέσω αυτού θα πληρώνει-πληρώνεται.

Άπουσία μετρητών σημαίνει απουσία ελευθερίας, καταλάβετέ το.

Αν τα χρήματά σας γίνουν ηλεκτρονικά θας παίρνουν ότι θέλουν από το ηλεκτρονικό σας "πορτοφόλι" (πληρωμή φόρων που κάθε φορά αυθαίρετα τους αυξάνουμε) και εσείς θα ζείτε με ότι απέμεινε (δηλ. τίποτα, αν έχετε παιδιά η δυστυχία του να μην μπορείτε να τους πάρετε γάλα, θα είναι αβάσταχτη. Πόσοι αναβάλουν πληρωμές για να ταίζουν την οικογένειά τους. Με ηλεκτρονικό χρήμα ξεχάστε τις αναβολές, θα σας τα πέρνουν αυτόματα, ζείτε δε ζείτε).

Θέλετε να πάτε με το ταίρι σας σε ξενοδοχείο; Θα το μαθαίνουν όλοι οι τυχάρπαστοι στο υπουργείο οικονομικών.

Δείτε παρακάτω πως έβαλαν στην "ηλεκτρονική φυλακή" τους Σουηδούς και τους αρέσει κιόλας.

Οι Σουηδοί πολίτες συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πλέον «προχωρημένους» χρήστες τεχνολογικών εφαρμογών σε ολόκληρο τον πλανήτη, βάσει των υψηλών δεικτών χρήσης κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογών διαδικτυακής τραπεζικής.

Στην πραγματικότητα, μόνο το τρία τοις εκατό όλων των οικονομικών συναλλαγών πραγματοποιούνται στη χώρα με μετρητά. Ακόμη και τα εισητήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν πλέον να προπληρωθούν μέσω της χρησιμοποίησης εξελιγμένης τεχνολογίας που παρέχουν τα κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς, και οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν παρόμοιες υπηρεσίες για να πληρώσουν για τα πάντα: από ψώνια για τρόφιμα μέχρι μεγάλης αξίας αγορές..

Η Nyberg ανταποκρίτρια του Aljazzeera αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι η Σουηδία βρίσκεται σε ένα «ταξίδι προς τη πλήρη απαλοιφή των μετρητών». Αρκετά άτομα που ερωτήθηκαν απάντησαν ότι χρησιμοποιούν μετρητά για πολύ μικρές αγορές (γραμματόσημα, καφέδες) ενώ μία ερωτηθείσα νεαρή απάντησε ότι: «μόνο η γιαγιά μου πληρώνει με μετρητά» ( αυτό είναι το τίμημα που θα πληρώσουν οι νέες γενιές για τον «εκμοντερνισμό» τους – η απαλοιφή των μετρητών και η απόλυτη παρακολούθηση των συναλλαγών τους)

Από τον Οκτώβριο, η Danske Bank “βλέποντας ότι η ανάγκη για υπηρεσίες που βασίζονται σε μετρητά έχει μειωθεί ακόμη και κατά 40%’’ θα καταργήσει εντελώς αυτές τις υπηρεσίες.

Ο Goran Adlen, αναλυτής τάσεων, αναφέρει ότι τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω στη Σουηδία ναι μεν έχουν αυξήσει τους δείκτες ψηφιακού αλφαβητισμού και χρήσης internet, αλλά αρκετοί από αυτούς παραμένουν κοινωνικά περιθωριοποιημένοι και «μαθημένοι στο να κουβαλούν μετρητά πάντα μαζί τους».
Είμαστε αντιμέτωποι με μία τάση που θα σαρώσει όλη την Ευρώπη; Μόνο τα μελλοντικά γεγονότα θα μας επιβεβαιώσουν ή θα μας διαψεύσουν..

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr