Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σχέση του ΕΑΝ13 με τον 666 συνέχεια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε εμαιλ που έλαβα σχετικά με την σχέση του ΕΑΝ13 με τον 666 στην ανάρτηση >>>> http://apotixisi.blogspot.com/2011/02/normal-0-false-false-false_03.html#comment-form, κλπ σχετικών απόψεων.

Με χαρά είδα τις θέσεις του Στρ. Νικέλη οποίος φαίνεται να καταλαβαίνει την διαδικασία ανάγνωσης του Bar Code από μία γλώσσα προγραμματισμού χαμηλού επιπέδου που χρησιμοποιούν οι scaners του επίμαχου κωδικού.
Υπογραμμίζω τις απαντήσεις του κ. Νικέλη αποσαφηνίζοντας και αποδεικνύοντας ΔΥΣΤΥΧΏΣ το βάσιμο της έρευνας των πατέρων του Αγίου Όρους. Δυστυχώς;

Λέτε: Ερώτηση 44 Στις συνήθεις ταυτότητες με b-c δύναται να τεθεί και ο ΕΑΝ-13 ή χρησιμοποιείται μόνον ο Interleaved 2 of 5 ή και άλλοι, άλλου τύπου;
ΑΠΆΝΤΗΣΗ: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί (τυπωθεί) οποιαδήποτε barcode, και μια από τις χειρότερες επιλογές είναι το ΕΑΝ-13 λόγω των περιορισμών μεγέθους και χωρητικότητας σε πληροφορία.)
(α) ΔΥΣΤΥΧΏΣ επειδή,
ήδη προσωπικές εκπτωτικές κάρτες με ΕΑΝ13 εκδίδονται από τα πολυκαταστήματα (βλέπε >>>http://www.agioros.com/iraklios/carf.htm) όπως και στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τον νέο φορολογικό νόμο διαφαινόταν η προοπτική της εκδόσεως κάρτας για τους έχοντας ΑΦΜ με τον ΕΑΝ13.(Προτείνεται γι αυτό "η εισαγωγή ενός μοναδικού κωδικού πελάτη...Ο κωδικός αυτός αριθμός θά μπορεί να τυπωθεί σε μορφή γραμμωτού κωδικού και να πλαστικοποιείται από τον πελάτη...Η κωδικοποίηση θα ακολουθεί τό πρότυπο ΕΑΝ -13...Προαιρετικά οι ταμειακές μηχανές θα μπορούν να δεχθούν τόν κωδικό του φορολογουμένου και μεσω πληκτρολόγησής του"Υπ.Οικονομικών Μαϊος 2010.)
Πιθανώς για τον λόγο αυτόν κινητοποιήθηκε και πάλι η ομάδα του ΕΛΚΕΣΗΠ διότι φαίνεται ότι χάνουν την έκδοση της κάρτας με κωδικοποίηση ΕΑΝ13 καθόσον η Κυβέρνηση προσανατολίζεται πλέον στο να εκδίδεται Κάρτα μέσω τραπέζης (άσχετη ελπίζουμε με τον κωδικό ΕΑΝ13)

Λέτε (ΕΡΩΤΗΣΗ 22) Κατά την αποκωδικοποίηση του αριθμού 6 (2, 2, 7) και των β. χαρακτήρων: αρχικού (2, 2, 3), μεσαίου (2, 2, 5) και τελικού (2, 2, 3) χρειάζεται να επιστρατευθεί και η μέθοδος with distance, ναι ή όχι και γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΙ: Για τον εντοπισμό των 0, 3, 4,5,6, και 9, δεν χρειάζεται. Για τους ακραίος βοηθ. χαρακτήρες χρησσιμοποιείται ο παράγοντας Ε1 (δεν υπάρχει ο παράγοντας Ε2) και το C του επόμενου χαρακτήρα). Για τον βοηθ. χαρακτήρα μέσης χρησιμοποιούνται οι παράγοντες Ε1 και Ε2 και το C του επόμενου χαρακτήρα (αριστερά ή δεξιά ανάλογα με τη φορά της σάρωσης).

(β) Δυστυχώς επειδή,
επιβεβαιώνονται καθαρά οι θέσεις της μελέτης των πατέρων του Αγίου Όρους (http://www.agioros.com/iraklios/bar.code/3tech.anal.htm) Στην απάντηση λέτε ότι ο βοηθητικός χαρακτήρας (6) αποκωδικοποιείται μόνον με την τεχνική DELTA DISTANCE η οποία χρησιμοποιεί το C του παρακείμενου χαρακτήρα που δεν είναι άλλο από το C των αριθμητικών χαρακτήρων του bar code (Αυτή είναι και η διαφωνία μας με τον κ. Καρδάση 13 χρόνια τώρα). Οπότε αποδεικνύεται και από τα λεγόμενα του κ. Νικέλη οτι οι χαρακτήρες ελέγχου έχουν τα ίδια ακριβώς στοιχεία (της μεθόδου delta distance) με αυτά του αριθμού 6 Δηλ χρονικές αποστάσεις Τ1 και Τ2 ταυτόσημες με τον 6, και ολική απόσταση C δανειζόμενη από τον παρακείμενο χαρακτήρα ίση βέβαια και αυτή με την του αριθμού 6.
Σας είπαμε και στην προηγούμενη απάντησή μας ότι ο "δανεισμός" αυτός της αποστάσεως C, κατά την ανάγνωσή, γίνεται για την μέγιστη συρρίκνωση του χαρακτήρα EAN13 λόγω στενότητος χώρου στα προϊόντα

Λέτε (Ερώτηση23) Αληθεύει, ότι κατά την αποκωδικοποίηση ο σαρωτής (scanner) πρώτα διαβάζει τους βοηθητικούς χαρακτήρες και κατόπιν διαβάζει τους υπόλοιπους αριθμητικούς χαρακτήρες;

ΑΠΆΝΤΗΣΗ: Όχι, αληθεύει ότι διαβάζει πρώτα τον πρώτο βοηθητικό χαρακτήρα που θα συναντήσει, για την αναγνώριση του οποίου όμως απαιτείται το πάχος του αμέσως επόμενου χαρακτήρα.

(γ) Δυστυχώς επειδή,
δοκιμάσαμε, και ήταν αδύνατον να διαβάσουμε με έναν scaner τον ΕΑΝ13 αφού πρώτα αφαιρέσαμε κάποιον τους τρεις βοηθητικούς χαρακτήρες. Ο κωδικός ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ. Άρα είναι απαραίτητη η προϋπόθεση ύπαρξης και των τριών 6 πριν την ανάγνωση του χαρακτήρα.

Δυστυχώς λοιπόν η μελέτη των πατέρων του Αγίου Όρους ισχύει. Και τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε έχουν τον αριθμό της αποκάλυψης. Δυστυχώς για μας τους Αγιορείτες επειδή βρεθήκαμε να ασχολούμαστε με τεχνικά ζητήματα που δεν αρμόζουν στους μοναχούς που κλήθηκαν να τηρήσουν σιωπή και προσευχή. Δυστυχώς διότι πολύ θα επιθυμούσαμε να αποδειχθεί το αντίθετο για να ησυχάσουμε και μεις και ο κόσμος.
Όμως η αλήθεια πρέπει να λέγεται ως έχει, καθώς η κατάσταση του κόσμου επιβάλει την ενασχόληση των ρασοφόρων πλέον με τα κοινά, όπως πάντα γίνεται σε δύσκολες καταστάσεις εθνικών θεμάτων, μια και οι σκεπτόμενοι άνθρωποι πλέον σπανίζουν.

Τέλος για τις ερωτήσεις σας σχετικά με το ζήτημα των νέων καρτών του πολίτη:
1/ Στις μαύρες μαγνητικές ταινίες των πιστωτικών καρτών δύναται να τεθεί ο b-c EAN-13;
2/ Τα ολοκληρωμένα κυκλώματα RFID έχουν σχέση με το b-c;
3/ Οι έξυπνες κάρτες smart chips έχουν σχέση με το b-c;

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε επαναλαμβάνοντας τις σκέψεις μας σχετικά με το ζήτημα αυτό άσχετα με την συσχέτισή του με ανεπίτρεπτα σύμβολα που πλήττουν την συνείδησή μας ως Χριστιανούς, όπως τις εκθέσαμε στην δημόσια διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση:
"Η Ελλάδα είναι μία χώρα όπου οι άνθρωποι μάθαμε να ζούμε ελεύθεροι. Αυτός ο τρόπος της ζωής μας έγινε παράδειγμα για όλον τον κόσμο γεννώντας τον Χριστιανισμό και την Δημοκρατία. Δυστυχώς οι δυνατοί, που δανείζουν όλον τον πλανήτη, τα πλούσια τεχνολογικά μέσα που διαθέτουν αντί να τα θέσουν στην υπηρεσία των κόσμου διαφαίνεται ότι θέλουν δι’ αυτών να εκμεταλλευθούν τους λαούς επιβάλλοντας ένα νέο μεσαίωνα. Πρέπει λοιπόν να προσέξουμε πάρα πολύ για την ορθή χρήση της τεχνολογίας ώστε να την εφαρμόσουμε στους τομείς που στερεώνουν και περιφρουρούν την ελευθερία μας και όχι την καταργούν στο όνομα των ιδιωτικών συμφερόντων των διαφόρων εταιρειών που στόχο έχουν το κέρδος και μόνον.
Το υπό συζήτηση νομοσχέδιο περιλαμβάνει γενικές αναφορές περί της δυνατότητας πρόσβασης ιδιωτικών εταιρειών σε δεδομένα του Δημοσίου. Δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι επίπεδο θα επιτραπεί αυτή η πρόσβαση και με τι συνέπειες; Εσείς οι κυβερνώντες πρέπει να προσέξετε μήπως και θεμελιώσετε μεθόδους που θα μετατρέψουν την όμορφη χώρα μας, σε ψυχιατρείο. ‘Όπως την καθιέρωση κινητού φακελώματος με την κάρτα του πολίτη που θέσατε σε διαβούλευση πρόσφατα (θεσμό που απέρριψε Αγγλία και Γερμανία). Η Εκκλησία ως υπερασπιστής του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας της συνειδήσεως των ανθρώπων για την λύτρωση της οποίας ο Χριστός σταυρώθηκε, θα βοηθήσει εάν σας δει να σέβεστε την αγωνία των πολιτών για το μέλλον των ίδιων των παιδιών σας, για να τους κληροδοτήσουμε μία ευνομούμενη ελεύθερη πατρίδα.¨

και στην δημόσια διαβούλευση για την κάρτα του πολίτη

¨Περιμέναμε στην διαβούλευση περισσότερα στοιχεία για την Κάρτα.
Με τις γενικότητες που μας μιλάτε με γενικότητες θα σας απαντούμε.
Πώς είναι δυνατόν να σας εμπιστευθούμε όταν την μια μέρα λέτε κάτι και την επομένη το ανακαλείτε;
Μας πληροφορείτε ότι δεν υπάρχουν σύμβολα που θίγουν τα πιστεύω μας. Αύριο θα το ανακαλέσετε αν το επιβάλουν οι πιστωτές μας. Ιδού η απόδειξη:
Το δίκτυο “ Συζευξις ” που θα δρομολογεί τα δεδομένα των εκατομμυρίων καρτών έχει αυτό το σήμα:
(http://www.agioros.com/logotipo.syzefxis.doc )
Εδώ και τόσους μήνες σας επισημάνθηκε, δεν κάνατε τίποτε. Γιατί;
Aφήστε λοιπόν τις ηλεκτρονικές χειροπέδες κατά μέρος, δεν είναι ώρα για πειραματισμούς με την προσωπική μας ελευθερία διότι δεν έχετε την δύναμη να την προστατέψετε.¨

Ετσι λοιπόν μην αποπροσανατολίζετε τον κόσμο με λασπολογίες, ότι δηλαδή είμαστε ανόητοι που ασχολούμαστε με ένα ασήμαντο θέμα του 666 στον ΕΑΝ13. Θα ήμασταν ανόητοι εάν θα σιωπούσαμε. Και μάλιστα σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για την υπόθεση της ηλεκτρονικής κάρτας. Ποιοί λοιπόν σας βάζουν να ανακαινίσετε το ζήτημα του barcode αυτή την κρίσιμη σημερινή εποχή; Καταλάβετέ το εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των τοκογλύφων (ελπίζουμε άθελά σας) που θα χάσουν τα λεφτά τους με την πατρίδα μας.
Πράγμα που ευχόμαστε όλοι να συμβεί εις όφελος της χώρας μας.
μ. Πρόδρομος Αγιον Ορος.