Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Φ.Σαχινίδης: Εν δυνάμει προδοσία για το χρέος


Tα γυρίζει η κυβέρνηση Παπαδήμου για το δίκαιο με το οποίο θα συμφωνηθεί η νέα δανειακή σύμβαση και αφήνει ανοικτό πλέον το ενδεχόμενο να συναφθεί με το ... αγγλικό δίκαιο που θα γυρίζει όλο το χρέος μας από δραχμές σε ευρώ, όποιο και να είναι το εθνικό μας νόμισμα! Σήμερα στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, δήλωσε ότι «το δίκαιο που θα διέπει τα νέα ομόλογα αποτελεί μια από τις προς διαπραγμάτευση και συμφωνία παραμέτρους».


Να σημειωθεί ότι το 93% του «διαπραγματεύσιμου» χρέους διέπεται από το ελληνικό δίκαιο δηλαδή αφορά δραχμές και αρμόδια για τυχόν αθέτησή του είανι τα ελληνικά δικαστήρια ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές επιθυμούν τα νέα ομόλογα να διέπονται από το βρετανικό δίκαιο.


Συγκεκριμένα, ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργου Ανατολάκη, αναφέρει ότι το «κούρεμα» «αφορά το σύνολο σχεδόν των ομολογιακών εκδόσεων του Ελληνικού Δημοσίου συνολικής ονομαστικής αξίας ύψους 200 δισ. ευρώ περίπου, που έχουν εκδοθεί κάτω από έξι διαφορετικά νομοθετικά πλαίσια (ελληνικό, αγγλικό, γαλλικό, ιαπωνικό, ελβετικό, ιταλικό), τέσσερα νομίσματα (ευρώ, γιεν, ελβετικό φράγκο, δολάριο Αμερικής) και με γεωγραφική κατανομή σε περισσότερες από 20 χώρες (λαμβάνοντας υπόψη τους πιστωτές με χαρτοφυλάκιο από 100 εκατομμύρια ευρώ και άνω)...».


Επιπροσθέτως, ο κ. Σαχινίδης εξηγεί πως από το ελληνικό δίκαιο διέπεται το 75% του συνολικού χαρτοφυλακίου του ελληνικού δημόσιου χρέους, ενώ «το διαπραγματεύσιμο χρέος του ελληνικού δημοσίου αποτελεί περίπου το 77% του συνόλου του χρέους. Εξ αυτού, το 93% διέπεται από το ελληνικό δίκαιο».


Eίναι αυτονόητο ότι αν αποδεχθούμε το αγγλικό δίκαιο, όπως μόνο πρώτο έχει αποκάλύψει το defencenet.gr η χώρα θα δεθεί για τα επόμενα 50 χρόνια, με την υποχρέωση να ξεπληρώνουμε σε πανάκριβο ευρώ, ακόμα και αν έχουμε πιστρέψει σε εθνικό νόμισμα. Κάτι που νομοτελειακά θα πολλαπλασιάσει το χρέος! Δηλαδή η λάξη "ΠΡΟΔΟΣΙΑ" θα είναι πολύ μικρή για να περιγράψει την έκταση του συντελεσθέντος εγκλήματος.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  03-01-2012