Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η Κρίση στην Ουκρανία

H Μόσχα αυτό που λέει το εννοεί και θα το κάνει, χωρίς να λογαριάσει τίποτα και κανένα
«Η ζωή είναι εύκολο να τη διαβάζεις και δύσκολο να την καταλαβαίνεις» !!

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, ήταν μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, ένα ασταθές γεωπολιτικό «ρήγμα», το όποιο ήταν θέμα χρόνο και αφορμής … για να ενεργοποιηθεί και να προκαλέσει (προσεχώς) την ενεργοποίηση κι άλλων τέτοιων σαθρών «ρηγμάτων» στη γύρω περιοχή.
Αν κάποιοι υπέθεταν ότι η Ρωσία μπλοφάριζε στην περίπτωση τηςΣυρίας (και κέρδισε), τώρα θα πρέπει νάναι ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι, η Μόσχα αυτό που λέει το εννοεί και θα το κάνει, χωρίς να λογαριάσει τίποτα και κανένα, διότι την Κριμαία την θεωρεί Ρωσικό έδαφος, έχει ζωτικά συμφέροντα εκεί και έχει χύσει πολύ Ρωσικό αίμα για την περιοχή !!
Επειδή δε οι σύμμαχοι μας, ενεργούν συνήθως βάσει ….. μοντέλων, θα τους συνιστώσα (αν μπορούσα), να το σκεφτούν τρεις φορές και να ξέρουν ότι τα μοντέλα τύπου Τυνησίας, Λιβύης και Αιγύπτου, δεν ταιριάζουν καθόλου – μα καθόλου – στην Ουκρανία, όπως και ότι οι Ρώσοι στον καυγά, δεν είναι καθόλου «ντελικάτοι», το «δυτικό φιάσκο» δε στη Γεωργία, είναι ακόμα πολύ νωπό !!
Η Κριμαία θα ακολουθήσει το δρόμο που άνοιξε η Νότια Οσετία, το θέμα τώρα είναι αν και η Ουκρανία θα έχει την οδυνηρή τύχη της Γεωργίας – τα γεγονότα της οποία «έζησα» κατά κάποιο τρόπο – και βέβαια, η Δύση το ρεζιλίκι εκείνου του καλοκαιριού το 2008 !!
Να επισημάνω την παροιμιώδη επιπολαιότητα των συμμάχων μας, που προσέτρεξαν στο πλευρό των διαδηλωτών, κατά του διεφθαρμένου και τερατώδους (φιλορώσου) Γιανουκόβιτς και τώρα, βάλθηκαν να ψέγουν τις μυστικές και διπλωματικές υπηρεσίες τους, διότι δεν τους ενημέρωσαν κατάλληλα και έτσι κατάφεραν και έκαναν «επαναστατική» Κυβέρνηση, τους Ουκρανούς σκίχεντς, τα φρικιά, τους αναρχοαυτόνομους και τους διεφθαρμένους εκείνου του προηγούμενου καθεστώτος Τιμοτσένκο (της αντιπολίτευσης) !!
Θεωρώ δε ότι και η κρίση στην Τουρκία, δεν είναι άσχετη με όλα αυτά και υπάρχει μια σχέση «συγκοινωνούντων διαύλων», γι αυτό καλό είναι να προσέχουμε …. και που πατούμε και που μιλούμε !! Στη φουρτούνα, πρέπει νάμαστε καλά …. μποτζαρισμένοι !!
Ας αφήσουμε λοιπόν τους εδώ “έξυπνους”, να ενθουσιάζονται ή και να απογοητεύονται και ΕΜΕΙΣ, ας κοιτάξουμε να πάρουμε τα μαθήματα μας, από τα διδάγματα της γενικευμένης κρίσης …. γύρω μας !!
Βλέπετε, «η ζωή είναι εύκολο να τη διαβάζεις και δύσκολο να την καταλαβαίνεις» !! –
ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ
ellinonea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου