Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Oi τράπεζες πωλούν τα «κόκκινα δάνεια» στο 50% ή ακόμη και στο 20% χωρίς προηγουμένως να έχουν προβεί σε αντίστοιχη πρόταση προς τους οφειλέτες.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
31/07/13 - 10:27

Οι τράπεζες έχουν κάνει φέιγ βολάν τα προσωπικά δεδομένα των δανειοληπτών μοιράζοντας τα σε εισπρακτικές εταιρείες ή σε εξωχώριους «επενδυτές» προκειμένου να εισπράξουν ή πουλήσουν τα «κόκκινα δάνεια» αντίστοιχα. Ήδη, οφειλέτες δέχονται τις πρώτες οχλήσεις από ξένα Funds, ενώ γίνονται προσφυγές και στη Δικαιοσύνη για τη δέσμευση ακίνητης περιουσίας.
Η κυβέρνηση που έφερε τους πολίτες στο αδιέξοδο και την εξαθλίωση με τα μέτρα των μνημονίων άνοιξε και την κερκόπορτα διάθεσης των προσωπικών τους στοιχείων σε πάσης φύσεως και αμφισβητούμενες εταιρείες εντός και εκτός της χώρας. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται σαφώς με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τους όρους που έχει θέσει η τρόικα.
Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο περιουσιακά στοιχεία και οφειλές να διοχετεύονται όχι μόνο μέσω των τραπεζών, αλλά και των εφοριών.
Ως επί το πλείστον, οι τράπεζες προχώρησαν όχι μόνο στη διάθεση των προσωπικών δεδομένων στις εισπρακτικές εταιρείες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και ουδείς γνωρίζει ποιος κρύβεται πίσω από αυτές, αλλά πούλησαν «κόκκινα δάνεια» σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτω του 50%, σε ξένες επιχειρήσεις και Funds προκειμένου αυτές να αναλάβουν να εισπράξουν τις οφειλές.
Σε καμία περίπτωση όμως οι εξωχώριες επιχειρήσεις δεν θα έδιναν λεφτά για «κόκκινα δάνεια» χωρίς να έχουν ένα στάνταρ πιθανοτήτων να πάρουν περισσότερα από αυτά που πλήρωσαν στις τράπεζες.
Αυτό το εξασφάλισαν με πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών και τώρα έχουν ξεκινήσει να εκβιάζουν ως νταβατζίδες, απειλώντας με κατασχέσεις σπιτιών. Οι πρώτες υποθέσεις έχουν ήδη φτάσει στη Δικαιοσύνη και αναμένεται η έκβαση τους.
Στόχος των Funds είναι να πουληθούν τα σπίτια των Ελλήνων σε αλλοδαπούς, καθώς η Ελλάδα θεωρείται ένα από τα καλύτερα οικόπεδα παγκοσμίως και πολλοί θα είναι αυτοί που θέλουν ένα ακίνητο για τις διακοπές τους. Πόσο μάλλον όταν αυτά προσφέρονται κοψοχρονιά.
Η πώληση «κόκκινων δανείων» από τις τράπεζες ίσως και να είναι ποινικό αδίκημα ακόμη και κακουργηματικού χαρακτήρα, αφού συνεπάγεται εσωτερική πληροφόρηση και διάθεση προσωπικών δεδομένων των οφειλετών.
Κανείς όμως από την κυβέρνηση δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τη λειτουργία των εποπτικών αρχών και την εφαρμογή των νόμων. Η κυβέρνηση εκτελεί τις εντολές της τρόικας αφήνοντας του πολίτες έρμαια των ξένων και των ελληνικών εταιρειών που θέλουν να τους αρπάξουν την περιουσία.
Και το ερώτημα είναι γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει στις τράπεζες να πωλούν τα «κόκκινα δάνεια» στο 50% ή ακόμη και στο 20% χωρίς προηγουμένως να έχει προβεί σε αντίστοιχη πρόταση προς τους οφειλέτες;
Η απάντηση είναι απλή. Γιατί τα αρπακτικά με τις πλάτες της τρόικας και των πουλημένων πολιτικών της Ελλάδας περιμένουν ακριβώς αυτό. Να πάρουν την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων τζάμπα και να τους έχουν σκλάβους. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου