Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ04/30/2013 
Στο κόμμα του 5,5% που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ έχει ξεσπάσει σφοδρή κόντρα μεταξύ Βενιζέλου και Παπανδρέου για τη «μαύρη τρύπα» ύψους 115 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά του κόμματος, επί των ημερών του πρώην πρωθυπουργού και λόγω της απίστευτης σπατάλης και χλιδής της περιόδου που ο ΓΑΠ ήταν επικεφαλής.
Γίνεται ενδελεχής έλεγχος για τη «μαύρη τρύπα» και θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρξει παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα όσα αποκαλύπτονται και φέρουν δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ να μην συνοδεύονται από παραστατικά. Από το ΠΑΣΟΚ έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες κάτι απίστευτα ποσά, με το ταξίδι του Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κόστα Ρίκα να βρίσκεται στην κορυφή, αφού κόστισε 200.000 ευρώ.
Παπανδρεικοί και Βενιζελικοί βρίσκονται στα χαρακώματα με τους πρώτους να αμφισβητούν ευθέως το νυν πρόεδρο και τους δεύτερους να εξαπολύουν μύδρους κατά του πρώην προέδρου. Σε μία προσπάθεια ανακωχής συναντιόνται σήμερα κατ’ ιδίαν.   
Το ερώτημα είναι, για τις ανεξέλεγκτες χλιδάτες πτήσεις με τα VIP αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας του πρώην πρωθυπουργού και της κυβέρνησης του που έβαλαν τη χώρα στο Μνημόνιο ενώ εκείνοι ταξίδευαν ατσαλάκωτοι ανά την υφήλιο για να δέσουν «χειροπόδαρα» τον ελληνικό λαό και να ξεπουλήσουν τη χώρα θα υπάρξει παρέμβαση της Δικαιοσύνης;
Τον πρώτο μόνο χρόνο του Μνημονίου, από τότε δηλαδή που ο ΓΑΠ ανακοίνωσε από το Καστελόριζο ότι η χώρα τίθεται υπό την κηδεμονία της τρόικας, ξοδεύτηκαν 6 εκατομμύρια ευρώ για τις VIP πτήσεις του ιδίου, του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που βρίσκεται σήμερα ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ και άλλων «κηπουρών», όπως ο κ. Δρούτσας. Από την αρχή της διακυβέρνησης Παπανδρέου ξοδεύτηκαν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ.
Την περίοδο αυτή το EMBRAER 209 πραγματοποίησε 41 πτήσεις με διάρκεια 230 ώρες και κόστος 1,6 εκατ. ευρώ, το GULFSTREAΜ έκανε 36 πτήσεις σε 310 ώρες και στοίχισε 2 εκατ. ευρώ, το LEGACY εκτέλεσε 43 πτήσεις σε 272 ώρες με κόστος 1,9 εκατ. ευρώ.
 Η κυβέρνηση της «χλιδής» χρησιμοποίησε και ελικόπτερα, όπως για να μεταβεί ο Πάγκαλος στη Κέα να ποτίσει τον αμπελώνα του. Το ελικόπτερο Augusta Β- 212 πραγματοποίησε 2 πτήσεις, διάρκειας 4 ωρών, με κόστος 20.522 ευρώ, το VIP SUPER PUMA πέταξε 12 φορές για 47 ώρες, με κόστος 251.884 ευρώ και το CHINOOK (CH -47D) έκανε 2 πτήσεις σε 7 ώρες, που κόστισαν 40.164 ευρώ.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων επρόκειτο για κατάχρηση των VIP αεροσκαφών σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με τη χώρα να γίνεται περίγελος στο εξωτερικό.  Η έπαρση και η αλαζονεία των πολιτικών που κατέστρεψαν τη χώρα ήταν σε τέτοιο βαθμό που διέταζαν τα πληρώματα των αεροσκαφών να απογειωθούν από τη βάση τους στην Ελευσίνα και να τους παραλάβουν από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Γιατί απλά έτσι τους βόλευε. Αδιαφορούσαν παντελώς για την καταπόνηση του αεροσκάφους και τα επιπλέον έξοδα από τη στάθμευση στο αεροδρόμιο που ελέγχουν οι Γερμανοί.
Παράδειγμα σπατάλης ήταν η Σύνοδος Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου του 2011 στις Βρυξέλλες. Ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο νυν πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος είχαν σηκώσει και τα δύο κυβερνητικά αεροσκάφη προκειμένου να ταξιδέψουν στον ίδιο προορισμό, τις ίδιες ημερομηνίες και για την ίδια συνεδρίαση.
Η κατάσταση είχε ξεφύγει τόσο πολύ που ο Παπακωνσταντίνου τον Δεκέμβριο του 2010 χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να μεταβεί στη Ρώμη, στην κηδεία του τότε συμβούλου του Γ. Παπανδρέου Τομάσο Πάντοα - Σκιόπα.
Ο ΓΑΠ δεν «έβαλε μέσα» μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το Δημόσιο με τη χλιδάτη διακυβέρνηση του. Τώρα το παίζει άνετος κάνοντας διαλέξεις για το πώς καταστρέφεις μία χώρα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου