Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Βυζαντινοί στην Αμερική 1000 χρόνια πριν τον Κολόμβο

Χριστιανική Εκκλησία στη Β.Αμερική 1000 χρόνια πριν τον Κολόμβο;
 Μέσα στο δάσος του Cockaponset State Forest στο Νότιο Connectikut, κοντά στο χωριό Guiulford, βρίσκεται η αρχαιότερη Χριστιανική Εκκλησία της Βορείου Αμερικής, αριστοτεχνικά σκαλισμένη από πέτρα. Οι επιγραφές που είναι στην εκκλησία , η οποία μάλιστα είναι Ελληνική, γράφουν ότι χτίσθηκε το 480 μ.Χ. δηλαδή πάνω από 1500 χρόνια από σήμερα και 1.000 χρόνια πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Ένας ειδικός ερευνητής, ο Frederick J. Pohl, μελετώντας τις επιγραφές, τοποθέτησε την άφιξη των Ελλήνων χριστιανών στην Βόρειο Αμερική γύρω στα 480 μ.χ. , σε μία εποχή μεγάλων ανακατατάξεων στο Βυζάντιο. Προσέξτε δεν είναι μελέτη Ελληνα καθηγητή. Μιλάμε για αμερικανική δημοσίευση και έρευνα το τονίζουμε αυτό.
http://www.agioros.com/TEXT/connecticuts-5th-century-church.pdf

(defencenet.gr)

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι το μοναδικό εύρημα, που τοποθετεί τους Έλληνες πρωτοπόρους. Μήπως η γραφή;; Δεν την αποδίδουν στους Φοίνικες;; Βρέθηκαν επιγραφές στην Κνωσό της Κρήτης, χρονολογούμενη 300 χρόνια πριν την εμφάνιση των Φοινίκων. Βρέθηκε επιγραφή στο Δισπηλιό Καστοριάς, χρονολογούμενη το 5700 περίπου πΧ. Κτά τα άλλα η γραφή προέρχεται από τους Φοίνικες.
    Από ένα λάθος διατύπωσης του λόγου του ο Ηρόδοτος, αναφέρει ότι: "Η θήβα ιδρύθηκε από τον Κάδμο, που είχε μαζί του Φοίνικες και Γεφυραίους. Λέγεται ότι οι Φοίνικες είχαν φέρει και ένα είδος ΓΡΑΦΗΣ".
    Καλά όλα αυτά. Οι δικοί μας Ιστορικοί, Αρχαιολόγοι, Γλωσσολόγοι κλπ τι κάνουν;; Ή δεν θέλουν ν'αλλάξουν την Ιστορία, ή πιέζονται γι'αυτό. Εμείς, όμως, τι κάνουμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή