Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (http://www.aegeantimes.gr)Ένα γιγάντιο διπλωματικό και στρατιωτικό παιχνίδι διαδραματίζεται στη γειτονιά μας και δυστυχώς τα «παραδοσιακά» ΜΜΕ δεν δίνουν την απαραίτητη βαρύτητα στο γεγονός αυτό! Αντίθετα, ασχολούνται με τις δημοσκοπήσεις που σύμφωνα με την προσωπική μου εκτίμηση γίνεται μία κάθε οκτώ ώρες!


Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ στρέφεται στο εάν θα γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης ή αν θα διασπάσουν τα «αντιμνημονιακά κόμματα» την παλιά φρουρά των έκπτωτων πολιτικών που ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας! Στον «πόνο» αυτό των εφοπλιστών και των εργολάβων δημοσίων έργων, δεν φαίνεται να χωρά ούτε στο ελάχιστο, το τεράστιο γεωπολιτικό παιχνίδι, που αλλάζει οριστικά και αμετάκλητα τον χάρτη της Μέσης και Εγγύς Ανατολής!


Προσπαθώντας να περιγράψω όσο το δυνατόν πιο περιεκτικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα υπεραπλουστεύσω κάποια γεγονότα τα οποία σε άλλες εποχές θα ήταν κοσμογονικά!


Σίγουρα, υπάρχουν κάποιοι Έλληνες που εξακολουθούν να ενδιαφέρονται αν το νυχάκι της τηλεπαρουσιάστριας έσπασε στα μπουζούκια όπου διασκέδαζε! Σίγουρα, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που καίγονται αν το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει μετά τα εγκλήματα που διέπραξε κατά του Ελληνικού λαού να ξανακυβερνήσει, έστω και με τον Σαμαρά Πρωθυπουργό!


Αν κρίνω όμως από τα στατιστικά της αναζήτησης που καταλήγουν στον σκληρό δίσκο του σέρβερ μας, η πλειοψηφία των Ελλήνων, έχει αρχίσει να αναζητά πλέον, πρωτογενή ενημέρωση για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας και την κινητικότητα που αναπτύσσουν σε αυτή, σχεδόν όλες οι αναπτυγμένες χώρες του πλανήτη!


Ήμασταν οι πρώτοι που τον Σεπτέμβριο αναφέραμε σε αποκλειστική είδηση την έλευση του πλοίου της Noble Energy στο οικόπεδο 12 της Κύπρου. Ένα πλοίο που μετέφερε το γεωτρύπανο τςη εταιρίας, τον «Ομηρο».


Τι συνέβη άραγε από την μέρα που εγκαταστάθηκε ο «Ομηρος» της Noble Energy μέχρι την μέρα που διεξήχθη η διεθνής διακλαδική άσκηση Noble Dina;


Κι επειδή οι κωδικές ονομασίες των ασκήσεων αλλά και οι διακριτικοί τίτλοι των πολυεθνικών, κρύβουν πάντοτε τον στόχο όσων τους βάφτισαν αξίζει να αναφερθούμε σε αυτές:


Η «ευγενής ενέργεια» (Noble Energy) αποτελεί το καμάρι των ΗΠΑ στον τομέα της έρευνας κι εξόρυξης υδρογονανθράκων και αποτελεί το κομβικό σημείο όπου ενώνεται η διπλωματία των ΗΠΑ με την Αμυντική Οικονομία της χώρας!


Με δεδομένο ότι η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί την επόμενη εστία της μοιρασιάς ανεκμετάλλευτων κοιτασμάτων η εγκατάσταση της Αμερικανικής Noble Energy στην Κύπρο, σηματοδοτεί τις ενέργειες των ΗΠΑ για τα επόμενα πενήντα χρόνια στην περιοχή!


Είναι γεγονός ότι η εταιρία που εδρεύει στο Χιούστον του Τέξας, δεν επιλέχτηκε διόλου τυχαία για την περιοχή !


Η noble energy, παλιότερα γνωστή με την επωνυμία Noble Affiliates Inc., το 2007 αποκόμισε κέρδη που έφτασαν τα 3 δις δολάρια και κατατάσσεται στη θέση 660 ανάμεσα στις 1000 μεγαλύτερες εταιρίες των ΗΠΑ το ίδιο έτος και μάλιστα με ανοδική πορεία που συναρπάζει τους επενδυτές.


Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της εταιρίας, είναι το ασυναγώνιστο lobbing και οι διεθνείς λομπίστες της, διαθέτουν τέτοια εμβέλεια στα μακροοικονομικά νούμερα των κρατών, που κατέστησαν την εταιρία, ως το νούμερο ένα πολιορκητικό κριό των ΗΠΑ, σε χώρες που η αγορά ήταν εξόχως δύσκολη και ο ανταγωνισμός μεγάλος!


Κατά το κοινώς λεγόμενο, η Noble αποτελεί μια εταιρία «για τα δύσκολα», που οι άνθρωποί της βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά, λες και είναι ... λουκούμια στην άχνη!!!


Δραστηριοποιείται στη Νότια Αμερική, σε περιοχές όπου το να λες ότι είσαι Αμερικανός πολίτης ισοδυναμεί με … σήμα κινδύνου !!! Όταν όλοι περίμεναν άλλες εταιρίες διαφορετικών συμφερόντων, η Noble, στις αρχές τις δεκαετίας του 1990, κατάφερε κι εγκαταστάθηκε στην Αργεντινή, στο Εκουαδόρ και στη Γουινέα κάτι που εκτίναξε τα κέρδη της αλλά και την υστεροφημία της! Ουδείς περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο, ακόμη και για τους παραδοσιακούς Αμερικάνικους κολοσσούς της Ενέργειας!


Αποτέλεσμα ήταν η Noble να καταταχτεί ανάμεσα στις 500 εταιρίες του χρηματιστηριακού δείκτη της Standard& Poor’s τον γνωστό S&P500.


Παράλληλα είναι εγκατεστημένη στην Ευρασία αλλά και στην Κίνα!!!


Οι δραστηριότητες της στον Κόλπο του Μεξικού, την γιγάντωσαν ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα λίγα χρόνια αργότερα να προστεθεί στον δείκτη S&P MidCap 400 με τις 400 εταιρίες με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση!
Σημαντική χρονιά της ήταν το 2000 όταν στο τιμόνι της μπήκε ο Τσαρλς Ντέιβιντσον, οπότε κι εγκαταστάθηκε στο Χιούστον από την Οκλαχόμα που ήταν παλιότερα η έδρα της.


O Ντέιβιντσον, οδήγησε την εταιρία σε νέες αγορές πέραν των υδρογονανθράκων ενώ το 2004, όταν εμείς κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες h Noble ανακάλυπτε το κοίτασμα Mari-B στις ακτές του Ισραήλ. Ένα μεγάλο κοίτασμα υδρογονανθράκων, που έκανε την εταιρία να στρέψει το ενδιαφέρον της στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου!


Με δεδομένη την τεράστια εμπειρία της στις δύσκολες περιοχές του πλανήτη, η Noble, διέβλεψε ότι όποιος στόχευσε τα κοιτάσματα της Μεσογείου, «σκόνταψε» πάνω στις πολιτικές διαπλοκές και τις Ιστορικές Διαμάχες Ελλήνων και Τούρκων στην περιοχή!


Ετσι , με δεδομένο ότι η κατάσταση με την ΑΟΖ ήταν τόσο περιπλεγμένη μεταξύ Ελλάδος, Τουρκίας από τη μια, Λιβάνου-Τουρκίας από την άλλη αλλά και μεταξύ Αιγύπτου-Λιβύης , η παρτίδα σκάκι έμοιαζε να μην μπορεί να λυθεί, διότι μέχρι τότε ουδείς λάμβανε σοβαρά τον παράγοντα Κύπρος!


Ο Ντέιβιντσον, που από το επίθετο του αντιλαμβάνεστε όλοι ότι έλκει την καταγωγή του από το Ισραήλ, γνωρίζοντας καλά τι συμβαίνει στην περιοχή, είχε ήδη στα χέρια του τις πρώτες έρευνες υδρογονανθράκων καθώς και τις πρώτες αναφορές των δορυφόρων για τα κοιτάσματα της περιοχής.


Από τις αρχές του 2000 λοιπόν εξαπέλυσε μια τεράστια επίθεση φιλίας στην Κύπρο, που ξάφνιασε τους Κυπρίους ! Αν και στην αρχή υπήρχε διστακτικότητα, γρήγορα οι Κύπριοι, αντιλήφθηκαν ότι ο Ντέιβιντσον, όχι απλά είχε ολοκληρωμένο σχέδιο για την περιοχή, αλλά ήταν διατεθειμένος, να αλλάξει ακόμη και το staus quo των ισορροπιών που παραδοσιακά μέχρι τότε εκφράζονταν υπέρ της Τουρκίας !


Πρώτος απ΄ολους πείστηκε ο Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος διέβλεψε ότι η Noble, και έλεγε αλλά κυρίως πολύ περισσότερο, μπορούσε να ανατρέψει τις γεωστατικές ισορροπίες στην περιοχή, από Φιλοτουρκικές σε Φυλοκυπριακές!
Ο Ντέιβιντσον, έλυσε το παζλ στην περιοχή αλλάζοντας τους κανόνες!
Ενώ μέχρι τότε η Τουρκία είχε τον πρώτο λόγο στους υδρογονάνθρακες, και απειλούσε με το Casus Beli μέχρι και την Ελλάδα, o Ντέιβιντσον που στην ουσία επιθυμεί το κοίτασμα του Μπάμπουρα στο Β.Αιγαίο , το απέμπλεξε βάζοντάς το σε δεύτερη μοίρα τουλάχιστον χρονικά!


Απέμπλεξε τα κοιτάσματα του Αιγαίου και τις δυναμικές διεκδικήσεις των Ρώσων στην περιοχή και έφτιαξε ένα δικό του σύμπλεγμα συμφερόντων! Όταν όλοι ασχολούνταν ,ε την μοιρασιά στο Αζερμπαϊτζάν, αυτός ήδη είχε
«πλέξει» το περίφημο Ισραηλινό-Κυπριακό σύμπλεγμα οικοπέδων και ετοίμαζε την ένωση με τα οικόπεδα της Ελλάδας!


Βρέθηκε λοιπόν από τελευταίος στη λίστα, πρώτος, με αποτέλεσμα, όταν το γεωτρύπανό του έφτανε στο οικόπεδο 12, όλοι να κοιμούνται και κάτι επιπλέον:


Η εκμετάλλευση του κοιτάσματος, μετατράπηκε από εταιρική διεκδίκηση της Noble σε στρατηγική των διπλωματών των ΗΠΑ !!!


Σε όλο αυτό το παιχνίδι, η κοιμωμένη του χαλεπά της Ελλάδας, ο Γιώργος Παπανδρέου, είχε μεσάνυχτα παρά πέντε!


Ο σύμβουλός του όμως Αλεξ Ρόντος; Είχε μεσάνυχτα;


Η κατάσταση που σας περιγράφω παραπάνω, πολύ δύσκολα θα είχε σχεδιαστεί από κάποια άλλη εταιρία, μιας και η Noble ειδικευόταν σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Και μην βλέπετε που τώρα θέλουν όλοι! Πριν το σχέδιο του Ντέιβιντσον, δεν υπήρχε κανείς που να θέλει να ασχοληθεί με την περιοχή της Αν.Μεσογείου, διότι πολύ απλά δεν μπορούσαν!


Αυτή είναι και η εξήγηση στην αιφνιδιαστική για πολλούς – για άλλους όχι- αλλαγή της στάσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ απέναντι στην Τουρκία!
Οι πάλαι ποτέ σύμμαχοι, που παραβίαζαν τον Εναέριο χώρο του Αιγαίου παρέα, εγιναν ξαφνικά άσπονδοι εχθροί!


Η ιστορία του «Mavi Marmara» την οποία έσπευσαν αρκετοί κουφιοκέφαλοι στην Ελλάδα, να υποστηρίξουν τους Τούρκους, δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά η επισημοποίηση από την πλευρά της Τουρκίας, της έναρξης του «ψυχρού πολέμου» με το Ισραήλ!


Οι απειλές της για βύθιση του πλοίου της Noble ήταν «πυροτεχνήματα» μιας και όλη η υπόθεση είχε σχεδιαστεί ήδη !


Όμως τι σχέση μπορεί να έχει η Noble energy με την άσκηση Noble Dina, που έφερε στο φαληρικό όρμο το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ Εντερπράιζ;
Μην βιαστείτε να απαντήσετε!


Τι ήταν αυτή η μυστηριώδης άσκηση με την επωνυμία «Noble Dina» που πραγματοποίησαν από κοινού η Ελλάδα το Ισραήλ και οι ΗΠΑ; Εχει σχέση με την άρνηση των Ελληνικών Αρχών να παραχωρήσουν άδεια στο ρωσικό στόλο να πραγματοποιήσει ναυτικά γυμνάσια στην περιοχή πριν μερικούς μήνες το αεροπλανοφόρο Ναύαρχος Κουζνέτζοφ;;;


Τι θέλει να πει η Τουρκία με την άσκηση «Αετός της Ανατολίας”;


Μένουμε εδώ σήμερα, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για αύριο, με περισσότερες αποκαλύψεις για την προχτεσινή άσκηση “Noble Dina” και τον σχεδιασμό της!


B΄ ΜΕΡΟΣ


H εταιρία Noble Energy και η μεγάλη αεροναυτική άσκηση Noble Dina - Τι αλλάζει και συμπαρασύρει την Ελλάδα;


Στο πρώτο μέρος της έρευνας μας για την εταιρία “Noble Energy” είδαμε με ποιον τρόπο ο Διευθυντής της εταιρίας Τσαρλς Ντέιβιντσον, «καθάρισε» το δύσκολο τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο και «κέρδισε» κατά κράτος όλες τις πετρελαϊκές εταιρίες, εγκαθιστώντας εκεί το γεωτρύπανο «Ομηρος» στο Οικόπεδο-12 της Κυπριακής ΑΟΖ. Προσωπικά η υπόθεση μου θύμισε όσα γινόντουσαν στην Ελλάδα κατά την περίοδο διαπραγματεύσεων ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ. Ενώ υπήρχαν διεθνώς αρκετά λόμπυ που στήριξαν κα υποστήριζαν την ένταξη της Μεγαλονήσου με την αναγνωρισμένη διεθνώς ονομασία της «Δημοκρατία της Κύπρου» κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, έφερναν την καταστροφή λέγοντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο η Τουρκία θα αντιδράσει δυναμικά με προσάρτηση των Κατεχομένων , και προεξοφλούσαν ότι οι ένταξη της Κύπρου θα γίνει αλλά με μια διαφορετική ονομασία όπως «Δημοκρατία της Β.Κύπρου».


Τότε είχαμε αποκαλύψει ένα έγγραφο ντοκουμέντο που είχε διακινηθεί εσωτερικά στις υπηρεσίες της Κομισιόν, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν υπήρξε θέμα ονομασίας της Κύπρου κατά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις προκαλώντας πολιτικό σεισμό εδώ στην Ελλάδα!


Το έγγραφο αυτό έγινε αντικείμενο μάλιστα και σε σεμινάρια ιδρυμάτων καθώς απεδείκνυε ότι κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, αποτελούν πειθήνια όργανα μιας Οικονομικής Τάξης που θέλει να επιβάλει έναν διαφορετικό δρόμο στην Ελλάδα από αυτόν που επιθυμούν οι …Ελληνες!


Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που επένδυσαν στο σχέδιο Ανάν και πίεζαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο να το αποδεχτεί!


Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα, που επί είκοσι χρόνια αρνούνται πεισματικά ότι υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο!


Πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα, που διετέλεσαν υπουργοί και Πρωθυπουργοί, οι οποίοι δεν είχαν την στοιχειώδη ευθιξία να ανακηρύξουν ΑΟΖ αλλά και τα θαλάσσια σύνορά μας στα 12 μίλια!


Είναι άτομα που πρέπει να ελεγχθούν από την κορυφή εως τα νύχια για τις εγκληματικές τους πράξεις και παραλήψεις γιατί χρησιμοποιώντας το σκιάχτρο της Τουρκίας, πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη καταστροφή της Ελλάδας στη σύγχρονη ιστορία!


Είναι τα ίδια πρόσωπα που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, με αποτέλεσμα σήμερα ξαφνικά, να ανακαλύψουν όλοι αυτοί ότι τόσα χρόνια είχαμε τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων αλλά σήμερα δηλώνουν ότι δεν το … γνώριζαν!!!


Φυσικά η συμμετοχή τους πρέπει να γίνει αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης διότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην γνώριζαν τι κάνει η Noble Energy στην περιοχή μας και δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να μην είχαν ακούσει για την άσκηση … Νοble Dina!


Ειδικά ο Γιώργος Παπανδρέου, φέρει τεράστια ευθύνη ως υπουργός εξωτερικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (επί Σημίτη) διότι κατάφερε να … αλλάξει τους αεροδιαδρόμους R-18 kai J-19 που βρισκόταν πάνω στην οριογραμμή του Ελληνικού FIR Αθηνών ανατολικά των νησιών και να πραγματοποιήσει μια απίστευτη υποχώρηση, με την δημιουργία νέων αεροδιαδρόμων που βρισκόταν κοντά στον 25ο Μεσημβρινό, παραδίδοντας στους Τούρκους ολόκληρο τον εναέριο χώρο του Β.Αιγαίου και τους επέτρεψε να πετούν ελεύθερα μέχρι την τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Λήμνου!
Σήμερα, διάφοροι κάνουν λόγο για μια μυστήρια άσκηση με την επωνυμία “Noble Dina” η οποία λες και καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου για το σενάριο της, λες και πρόκειται για κάποια άσκηση της … CIA ή της Μοσάντ κι όχι για μια άσκηση με καθαρά αμυντικό χαρακτήρα σε ζωτικά συμφέροντα της Αμερικής στην Ανατολική Μεσόγειο! Και τέτοια ζωτικά συμφέροντα, η Αμερική έχει αναπτύξει μέσω της Noble Energy, ΜΟΝΟ στις ακτές του Ισραήλ και στο Κυπριακό «Οικόπεδο 12»!


Αποσβολωμένοι λοιπόν ορισμένοι, έχασκαν με το στόμα ορθάνοιχτο στην θέα του γιγαντιαίου αεροπλανοφόρου που ελλιμενίστηκε σον Φαληρικό Ορμο πριν μερικές μέρες και ρωτούσαν (ποιους άραγε;) «Τι δουλειά έχει το Enterprise στο Φάληρο”;


H άσκηση Noble Dina σχεδιάστηκε και υλοποιείται τακτικά με στόχο την προστασία παράκτιων δομών όπως διυλιστήρια και πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου! Πρόκειται για μια συνδυασμένη επιχείρηση η οποία σκοπό έχει να εντοπίσει και να εξουδετερώσει υποβρύχια αλλά και μονάδες ΟΥΚ που πιθανών θα επιφέρουν χτύπημα δολιοφθοράς σε τέτοιους στόχους! Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη άσκηση, μιας και για την επίτευξη του στόχου πρέπει να συμμετέχουν αεροσκάφη, ελικόπτερα, πλοία επιφανείας και συντονίζεται από ναύαρχο που βρίσκεται πάντα σε αεροπλανοφόρο.


Γι αυτό ήρθε εφέτος εδώ το USS Enterprise! Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος οι ΗΠΑ ζήτησαν την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας στην Ασκηση αυτή η οποία ήταν άκρως δαπανηρή αλλά άκρως απαραίτητη. Το φετινό σενάριο της Ασκησης ξεκινούσε συμβολικά από το Καστελόριζο και την Κρήτη, δίνοντας το μήνυμα στους Τούρκους ότι επίκειται η χάραξη της Ελληνικής ΑΟΖ.


Για τον λόγο αυτό η Ελλάδα έστειλε μια φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο καθώς και ένα σμήνος από 4 μαχητικά F-16 block 52+ .


Η άσκηση εποπτεύεται με τα πλέον σύγχρονα μέσα παρατήρησης, είτε δορυφορικά είτε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).


Κι ενώ όλοι νομίζουν ότι πρόκειται για μια άσκηση που αφορά στο Ιράν, στην ουσία, η Noble Dina αφορά στην προάσπιση των Αμερικανικών συμφερόντων που στην προκειμένη περίπτωση αποτελούν καθαρά τα συμφέροντα της Noble Energy!


Για να φανταστεί κανείς τι εύρος καλύπτει αυτή η άσκηση, αρκεί να δει στο χάρτη ότι το θέατρο επιχειρήσεων ξεκινούσε από το Καστελόριζο και τις ακτές της Κρήτης, και επεκτεινόταν στις Βόρειες και νότιες ακτές της Κύπρου, στο Οικόπεδο 12 και έφτανε μέχρι τα Ισραηλινά λιμάνια της Χάιφα και του Ασντόντ όπου υπάρχουν δύο μεγάλες στρατιωτικές βάσεις του Ισραήλ και δίπλα το κοίτασμα υδρογονανθράκων Mari-B.


H άσκηση αυτή εξηγεί εν πολλοίς την άρνηση των Ελληνικών Αρχών να πουν «ναι» στο αίτημα των Ρώσων για κοινές αερο-ναυτικές ασκήσεις Ελλάδος – Ρωσίας στο Ιόνιο και στην Κρήτη, μαζί με το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ»!


Κι αυτό γιατί στην περιοχή είχε ήδη σχεδιαστεί η ανάπτυξη της ασκήσεως Noble Dina, από τις ΗΠΑ την Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα, η οποία φέτος είχε έναν ακρως αναβαθμισμένο ρόλο στην άσκηση!


Αμέσως η Τουρκία, με το που πραγματοποιήθηκε η Noble Dina, έσπευσε να οργανώσει την άσκηση «Αετός της Ανατολίας» ως αντίποινα!


Επί της ουσίας όμως, αποτελεί την στρατιωτική απάντηση των Τούρκων στο σενάριο που εφαρμόζει ο 6ος στόλος στην Α.Μεσόγειο.


Κι αυτό αποτελεί πλέον πράξη εχθρική για το State Department, και φέρνει την Τουρκία σε δύσκολη θέση.


Από την άλλη, η Ρωσία διαθέτει στην περιοχή μια και μοναδική βάση στο Λιμάνι της Ταρσούς!


Και άπαντες γνωρίζουν ότι στις απειλές της Τουρκίας ότι "θα καταστρέψει την πλατφόρμα πετρελαίου στο Οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ", η Αμερική έσπευσε να καταστρώσει σχέδιο προστασίας το οποίο, το εφάρμοσε με την τεράστια αυτή αεροναυτική άσκηση.


Σαφώς λοιπόν και ο Τσαρλς Ντέιβιντσον, αποδεικνύει στην παγκόσμια αγορά των «πετρελαιάδων», ότι είναι αυτός που κουνά τα νήματα και η εταιρία του αναμένεται να ανέβει κατακόρυφα στην διεθνή ενεργειακή σκακιέρα!
Κι αυτό θα συμβεί είτε η Τουρκία αντιδράσει είτε όχι.


Το μόνο που μένει στην Ελλάδα, είναι να καταλάβουμε επιτέλους, ότι η Τουρκία , επεχείρησε στρατιωτικές δράσεις, όποτε ο πλανήτης συμμάχησε μαζί της!


Σήμερα, που στην περιοχή, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδα Κύπρος απέκτησαν κοινά συμφέροντα, υπάρχει κανείς που να πιστεύει σοβαρά, ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει στρατιωτική δράση έναντι του ... ΝΑTO;


Κλείνοντας, θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι, ότι υπήρχε μια «κλειστή» συμφωνία, που είχε επιτευχθεί σε κύκλο συζητήσεων μεταξύ της «επιτροπής σοφών Ελλάδος - Τουρκίας» σύμφωνα μετ την οποία, η Τουρκία θα εξόρυτε τα πετρέλαια της κουρδικής περιοχής Ντιγιάρμπακίρ κι εμείς της Κρήτης!


Από το 2003 που η Τουρκία προχώρησε στην εξόρυξη των κοιτασμάτων στο Ντιγιάρμπακίρ, μπορεί κανείς να απαντήσει τι μας δεσμεύει να κάνουμε κι εμείς το ίδιο στην Κρήτη, όπου ήδη έχουν γίνει από τότε έρευνες με Ελληνικό ερευνητικό σκάφος κι έχουν ανακαλυφθεί ήδη κοιτάσματα ;


Αισθάνομαι ότι την απάντηση την γνωρίζετε ήδη!


Γιώργος Αδαλής


Σύντομο βιογραφικό ( Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη τον Ιούλιο του 1969. Είναι ο ιδρυτής των AegeanTimes.GR . Εχει σπουδάσει Οικονομικές Επιστήμες στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και επιπλέον σπούδασε Μηχανικός Harware και Μηχανικός Software. Εργάζεται παράλληλα ως Δημιουργός και Κατασκευαστής Ιστοσελίδων και εφαρμογών Intranet. Δημοσιογραφεί σε εφημερίδες από το 1994 ενώ έχει εργαστεί σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς ως Διευθυντής Ειδήσεων. Γράφει στους AegeanTimes από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους )


http://www.aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου