Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Avram Noam Chomsky: Η Χειραγώγηση των Λαών



10 στρατηγικές χειραγώγησης του λαού μέσω των ΜΜΕ.


Ο Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) Avram Noam Chomsky συνέταξε μία λίστα με τις 10 πιο κοινές και αποτελεσματικές στρατηγικές χειραγώγησης του πληθυσμού μέσω των ΜΜΕ.

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις.....
αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει καθόλου χρόνο για να σκεφτεί - πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗ! ΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ
Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Για να γίνουν αποδεκτά τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ' ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος.Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ
Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ
Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος.

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ
Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης. Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ' Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ' ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.
Και στην αγγλική: Noam Chomsky

6 σχόλια:

  1. έχεις δίκιο για τις χειραγωγήσεις σε αυτές που αναφέρεις συμφωνώ σε όλες αλλά υπάρχουν και άλλες

    Ο Ελληνισμός πρέπει να ξυπνήσει και καμιά φορά φτάνει να διαβάσεις Πλάτωνα Δεν είναι τυχαίο ότι στις 7 αναθεματίσεις κατά των Ελλήνων που γίνετε την Κυριακή της Ορθοδοξίας στις εκκλησίες μία από τις 7 αναθεματίζει τον ίδιο των Πλάτωνα , και εμείς οι Έλληνες σαν πρόβατα επαναλαμβάνουμε από κάτω Ανάθεμα ανάθεμα ανάθεμα , η απόλυτη ύπνωση .

    Και δείτε εδώ από μία διεύθυνση τους διωγμούς κατά των ελλήνων που έκαναν οι Βυζαντινοί http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=80&aid=394534&cid=122

    δεν έχω πρόβλημα με τους χριστιανούς πατριώτες μας , ελευθερία έχουμε ας κάνουν ότι θέλουν στις εκκλησίες τους αλλά όπως είπα αφού έχουμε ελευθερία ας απεγκλωβίσουν την παιδεία μας, το στρατό μας την πολιτική και την οικονομία μας ,ας άφηνε η εκκλησία την παιδεία για ένα μόνο μήνα την παιδεία σε αληθινούς Έλληνες και να δίδασκαν για τον Ελληνισμό , όπως πραγματικά ήταν και όχι όπως τον διδάσκουν μέσα από το φιλτράρισμα της εκκλησίας , ο χριστιανισμός θα έπεφτε στο 5% των Ελλήνων , γιατί τόση αδικία κατά της Ελληνικής ιστορίας ; ας έδιναν μόνο ένα μήνα .

    Το σχόλιο μου είναι μία καθαρά προσωπική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση ,
    αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας , μπορεί να είναι όλα λανθασμένα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας γράψω ένα προσωπικό παράδειγμα , από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού με κορόιδευαν φιλόσοφο γιατί πάντα ήμουν σε διαφωνία με τον δάσκαλο στα θρησκευτικά , δεν μπορούσε να μου απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις μου , περίπου στο Γυμνάσιο σε εκείνη την ηλικία από λαχτάρα για αναζήτηση έκανα 1 χρόνο κατηχητικό , 3 φορές την εβδομάδα στην ενορία της γειτονιάς μου ,

    πίστευα ότι θα είχαμε ωραίες συζητήσεις προβληματισμούς και καλλιέργεια του μυαλού , δηλαδή της ελεύθερης βούλησης αλλά άκουγα σαν από κασετόφωνο τα ίδια και τα ίδια την απειλή για την κόλαση και το πόσο τίποτα πρέπει να είμαι για να πάω στον παράδεισο , τέλος πάντων το παράδειγμα που θέλω να σας γράψω είναι στο γυμνάσιο ή στο λύκειο δεν είμαι σίγουρος που μαθαίναμε βυζαντινή ιστορία , και ήμασταν στο κεφάλαιο που μιλάει για τον Θεοδόσιο που έσφαξε 15.000 Έλληνες που επέμεναν να ασχολούνται με την Ελληνική θρησκεία των 12 θεών δεν λέω την λέξη πιστεύω γιατί από τους 12 θεούς δεν περίμεναν να τους σώσουν από κάτι ,αλλά πάντα τους μιλούσαν όρθιοι στους ναούς τους όπως μιλούσαν και σε έναν άνθρωπο δηλαδή δεν προσκυνούσαν ποτέ και κανέναν ,

    δείτε τώρα πώς διδασκόταν από το βιβλίο και από τον καθηγητή : Ο μέγας Θεοδόσιος ως άνθρωπος του θεού και μεγάλος πιστός της αγία τριάδος κάλεσε όλους αυτούς τους ειδωλολάτρες στον ιππόδρομο της κωνσταντινούπλης για να τους μιλήσει και να καταφέρει να τους κάνει να έρθουν στον ίσιο δρόμο αλλά αυτοί όμως κυριευμένοι από το σατανά είχαν τυφλωθεί και επέμεναν στα ειδωλολατρικά τους πιστεύω , έτσι ο Θεοδόσιος κυριευμένος από την απιστία τους διατάσει να σφαγιαστούν και οι 15.000 , αλλά αμέσως μετανιώνει και για τις επόμενες μέρες κάνει ατελείωτες μετάνοιες και ζητά να τον συγχωρέσει ο θεός , για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η χριστιανική εκκλησία καταδικάζει την πράξη του Θεοδόσιου, αλλά στη συνέχεια τον ανακηρύσσει Μέγα και Άγιο!,

    πιστεύω ότι βλέπετε πώς διδάσκετε η ιστορία μέσα από το φίλτρο της εκκλησίας , γιατί αν είχε γράψει άλλος το βιβλίο θα μπορούσε να το γράψει κάπως έτσι : στο παρακάτω σχόλιο

    Το σχόλιο μου είναι μία καθαρά προσωπική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση ,
    αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας , μπορεί να είναι όλα λανθασμένα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνέχεια
    Ο Θεοδόσιος με διάταγμά του στερεί τα πολιτικά δικαιώματα όλων των χριστιανών που επιστρέφουν στις παραδοσιακές λατρείες. Με νέο διάταγμά του απαγορεύει ακόμα και την απλή επίσκεψη στους ελληνικούς ναούς. Στην Κων/πολη ο ναός της Αφροδίτης μετατρέπεται σε πορνείο ενώ της Άρτεμης και του θεού Ηλίου σε στάβλους!

    Ο Θεοδόσιος διορίζει Έπαρχο Ανατολής το Ματέριο Κυνήγιο και τον διατάζει να χρησιμοποιήσει τους χριστιανούς μοναχούς για την καταστροφή των ελληνικών και εθνικών ναών σε νότια Ελλάδα και Μικρά Ασία, καθώς και για το κάψιμο όλων των ελληνικών βιβλίων. Εκατοντάδες ελληνικοί ναοί και βιβλιοθήκες ισοπεδώνονται και καίγονται. Χιλιάδες Έλληνες και εθνικοί από όλα τα μέρη της αυτοκρατορίας καταλήγουν στα στρατόπεδα θανάτου της Σκυθόπολης.

    Όλες οι μέθοδοι χρονολόγησης πέραν της χριστιανικής καταργούνται δια νόμου.

    Ο πατριάρχης Αλεξάνδρειας Θεόφιλος εξαπολύει μέγα διωγμό κατά των Ελλήνων και των εθνικών της περιοχής.

    Καταστρέφει σχεδόν όλους τους μη χριστιανικούς ναούς της Αλεξάνδρειας. Οι μισαλλόδοξοι χριστιανοί, φορτώνουν σε γαϊδούρια ιερά σκεύη και αγάλματα και τα περιφέρουν στην πόλη.

    Ο γότθος Βοθέριχος, αρχηγός της Βυζαντινής φρουράς της Θεσσαλονίκης, προσπαθεί με τη βία να επιβάλλει το χριστιανισμό στους Έλληνες της πόλης. Οι Έλληνες αντιδρούν και εξεγείρονται.
    Ο Θεοδόσιος τους καλεί στον ιππόδρομο τάχα για να παρακολουθήσουν ιπποδρομίες. Μέσα σε 3 ώρες με τη βοήθεια των Γότθων σφάζονται 15.000 Έλληνες , επειδή εμμένουν στις παραδόσεις και τους θεούς τους. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η χριστιανική εκκλησία καταδικάζει την πράξη του Θεοδόσιου, αλλά στη συνέχεια τον ανακηρύσσει Μέγα και Άγιο!

    Ο Θεοδόσιος με νέο του νόμο απαγορεύει εκτός από την απλή επίσκεψη σε εθνικούς ναούς ακόμα και το κοίταγμα των σπασμένων αγαλμάτων! Καταργεί την ελληνική και καθιερώνει τη λατινική ως επίσημη γλώσσα της αυτοκρατορίας. Οι διωγμοί και οι σφαγές οδηγούν σε νέα εξέγερση των εθνικών στην Αλεξάνδρεια, που οχυρώνονται στο Σεράπειο. Ο φιλόσοφος Ολύμπιος καλεί σε ένοπλο υπέρ βωμών αγώνα τους αρχαιόθρησκους της πόλης.
    Για την αποφυγή γενίκευσης των εξεγέρσεων ο Θεοδόσιος λύνει την πολιορκία, αμέσως όμως μετά την αποχώρηση του Ολύμπιου και των συναγωνιστών του, ο δειλός πατριάρχης Θεόφιλος και οι εξίσου δειλοί συνεργοί του επιτίθενται στον ανυπεράσπιστο ναό, τον καταστρέφουν και παραδίδουν στις φλόγες την τεράστια βιβλιοθήκη (700.000 τόμοι!) που φιλοξενούσε το ιερό. Στη θέση του ναού οι χριστιανοί κτίζουν μοναστήρι.
    Το σχόλιο μου είναι μία καθαρά προσωπική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση ,
    αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας , μπορεί να είναι όλα λανθασμένα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τι φασιστικό μυαλό (αυτός που είναι σίγουρος ότι αυτό που λέει δεν μπορεί να αμφισβητηθεί) μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει κάποιους που έχουν ανακαλύψει τα πάντα από φιλοσοφία, τέχνες, μαθηματικά , αστρονομία , δημοκρατία , θέατρο , μουσική , δικαιοσύνη να τους αποκαλεί ειδωλολάτρες και ποιος μπορεί να τον πιστέψει ,

    πώς μπορεί κάποιος που προσκυνάει και φυλάει εικόνες που φιλάει μουμιοποιημένα λείψανα αγίων πού σε 1300 χρόνια βυζαντίου δεν έχει αναπτύξει τίποτα εκτός από έργα παπάδων που μιλάνε για τα ίδια πράγματα δηλαδή ανώτερο όλων είναι να είσαι πιστός και να μην έχεις ελεύθερο μυαλό και καταφέρεις να φύγεις από το μαντρί και να μη ξεχνάς να κυνηγάς τον Έλληνα δηλαδή τον Σατανά (στα ρωμαϊκά σημαίνει εχθρός ) τώρα δεν το καταλαβαίνουμε αλλά τότε για να είναι σίγουροι επέβαλαν την βάπτιση από νηπιακή ηλικία για να μη ξεφεύγει κανείς και η πιο απειλητική ερώτηση ήταν το αποτάσσεσαι τον Σατανά (εχθρός Έλληνας) που λέγετε στην βάπτιση και αν υπήρχε αρνητική απάντηση περνούσαν ιερά εξέταση και ο νονός και οι γονείς ,

    πώς μπορεί λοιπών αυτός να λέει ειδωλολάτρες τους Έλληνες που ακόμα και μπροστά στους θεούς στέκονταν υπερήφανοι και όρθιοι .

    Τότε λοιπόν κατάλαβα τι φασιστικό δούλεμα πέφτει και μου έφυγε το πρώτο δάκρυ και από τότε σιγά σιγά κατάλαβα σε τι εκκλησιαστικό ΜΑΤΡΙΧ ζούμε και τι χειραγώγηση γίνετε .

    Το σχόλιο μου είναι μία καθαρά προσωπική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση ,
    αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας , μπορεί να είναι όλα λανθασμένα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ελληνικό φώς σκεπάστηκε ( δεν χρησιμοποιώ την λέξη έσβησε ) όχι το 1453 αλλά από τότε που μας κατάκτησε η ρωμαϊκή αυτοκρατορία και μετά με τη εξάπλωση των εβραϊκών θρησκειών με τις κυριότερες τον χριστιανισμό και μουσουλμανισμό και άλλες μικρότερες (οι καταστροφείς αλλά και οι αντιγραφείς του Ελληνικού φωτός ) .

    Το ίδιο το όνομα ΕΛΛΗΝ είχε κηρυχθεί υπό άγριο διωγμό στην βυζαντινή Αυτοκρατορία .

    Δεν είναι τυχαίο ότι η καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας (με επικά έργα και αλήθειες του Ελληνικού φωτός ) , και ας πιστέψουμε ότι δεν ήταν ο πρώτος στόχος των παραπάνω θρησκειών .

    Στην μεγάλη επανάσταση του 1821 με ίσως μεγαλύτερο αγώνα ακόμα και από αυτόν με τους τούρκους ,κατάφεραν τα τότε μεγάλα Ελληνικά ονόματα παράδειγμα Κολοκοτρώνης να καταφέρουν μετά από σχεδόν 2000 χρόνια να ονομαζόμαστε πάλι ΕΛΛΗΝΕΣ (ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ) ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ και όχι τίποτα νέο βυζάντιο η κανένα θρησκευτικό όνομα ,

    Ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα της επανάστασης που λεγόμαστε πάλι Έλληνες γιατί ήμασταν μέχρι τότε σε κατοχή από τους ( χρονικά ) ρωμαίους ,βυζαντινούς , τούρκους και είναι φανερό ότι δεν έχουμε ελευθερωθεί ακόμα , χρωστάμε στον Μεγάλο Κολοκοτρώνη να ολοκληρώσουμε την επανάσταση του 1821 , φυσικά δεν μιλάω για επανάσταση γιατι οι συμπατριώτες μας χριστιανοί και κληρικοί δεν φταίνε αλλά όλοι μας πρέπει να μεταδώσουμε την αλήθεια που κρύβουν επιμελώς και όλοι πλέον να μάθουν για τους προγόνους τους και ότι πάνω από όλα είναι Έλλην και όχι …….. .,


    Να αναφέρω την διαταγή του πατριαρχείου το 1819 να μη βαφτίζονται τα παιδιά με αρχαία ελληνικά ονόματα . (τώρα κάνουν νέα τακτική ξεφυτρώνοντας αγίους με αρχαία ονόματα π.χ Αχιλλέας κ.α

    Γράφω το παραπάνω για όποιον μου πει ότι η εκκλησία ήθελε το 1821 να ονομαστούμε Έλληνες .

    Το εκπληκτικό αποτέλεσμα της επανάστασης του 1821 ήταν απλά να βγουν οι πρώτες ακτίνες του Ελληνικού φωτός ,σύντομα ελπίζω να φανεί ολόκληρος ο Ήλιος .

    Κανένας άνθρωπος δεν είναι εχθρός του Ελληνικού φωτός (τούρκος ή άλλος ) και αυτοί ζουν το δικό τους ΜΑΤΡΙΧ από την κάθε θρησκεία τους ,περιμένουν (αλλά δεν το ξέρουν) το Ελληνικό Φώς να τους ελευθερώσει , δυστυχώς ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ζει ή κάνω λάθος ;

    Το σχόλιο μου είναι μία καθαρά προσωπική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση ,
    αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας , μπορεί να είναι όλα λανθασμένα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σε τι πιστεύω ;
    (είναι το μόνο πιστεύω που με ελευθερώνει ,σχεδόν όλα τα υπόλοιπα απλά με κάνουν να ακολουθώ )

    Σε τι πιστεύω ;
    Στην φιλοσοφία και στην ελευθερία .

    Αν υπάρχει μόνο η πρώτη , ελεύθερος είσαι αλλά η μοναξιά είναι μεγάλη , αν υπάρχει μόνο η δεύτερη , εύκολα γίνεται ζούγκλα και χάνετε η ανθρωπιά αλλά δεν χάνετε η ψυχή απλά βλέπει τα λάθη της και βελτιώνετε αλλά ίσως και να μη τα δει .

    Ο συνδυασμός αυτών των δύο δηλαδή και φιλοσοφία και ελευθερία δημιουργεί αρετή , γνώση , αγάπη , ανεξαρτησία ψυχής , δεν θέλω ούτε τον παράδεισο ούτε την κόλαση , η ψυχή είναι δίκια μου και όχι του θεού γιατί το μοναδικό αλλά μεγάλο δώρο από τον θεό (δεν μιλάω ούτε για τον Γιαχβέ ούτε για τον Αλλάχ ούτε οποιονδήποτε άλλο θεό θρησκείας ,αλλά βέβαια μιλάω για τον πανσυμπαντικό θεό του Σωκράτη) είναι η ελεύθερη βούληση ,δηλαδή μας την χάρισε και έχουμε την δυνατότητα να την κάνουμε να σβήσει εντελώς χωρίς να τη νιώσουμε πραγματικά ή να την οδηγήσουμε προς την αθανασία αλλά ως δικιά μας και ελεύθερη ,
    δεν παρακαλώ κανένα και δεν προσκυνώ κανένα ή με ελεύθερη ψυχή ή καλύτερα να χαθεί (δεν δέχομαι την απειλή ότι θα πάει στην κόλαση ή στον παράδεισο το δεύτερο είναι πιο καλό αλλά παραμένει κλουβί, δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε ταινία ή ιστορία ή παραμύθι περιβάλετε από ψηλά κάγκελα και πόρτα ) ,

    αξιοποιούμε κάθε στιγμή δυστυχίας η χαράς για την εκπαίδευση της ψυχή μας και μη αγχώνεστε (θρησκευτική κατάθλιψη ) δεν κρίνετε η ψυχή μας από το δευτερόλεπτο που είναι χρονικά ο χρόνος που ζει το κάθε σώμα μας ,

    μην αφήσετε κανένα να σας φοβίσει και να χάσετε την ελεύθερη σκέψη γιατί μπορεί να χαθεί η ψυχή και με μόνο με μία ζωή ,αυτό το δευτερόλεπτο που λέγαμε ,

    Είναι τυχαίο ότι οι προγόνοι μας οι Έλληνες και όχι μόνο , και μιλάω για τους πραγματικούς ΕΛΛΗΝ είχαν πιο σημαντικό την ελευθερία και από την ζωή τους ,παράδειγμα 300 του ΛΕΩΝΙΔΑ και όχι μόνο αυτοί ;

    Μην ξεχνάτε τον ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ,δεν φοβάμαι τίποτα δεν ελπίζω τίποτα είμαι ελεύθερος .

    Η τελευταία λέξη δείχνει την ύπαρξη της ελεύθερης ψυχής ,είναι ξεκάθαρο ότι ο Καζαντζάκης δεν ήταν εγκλωβισμένος σε οποιαδήποτε άλλη μορφή πίστεως εκτός από την φιλοσοφία και την ελεύθερη σκέψη.

    Δεν ήταν τυχαίο γιατί τον είχε αφορίσει η εκκλησία και ας προσπαθεί στις μέρες μας να μας πει ότι ήταν με το μέρος του Καζαντζάκη .

    Το σχόλιο μου είναι μία καθαρά προσωπική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση ,
    αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας , μπορεί να είναι όλα λανθασμένα .

    Φιλοσοφω
    http://filosofv.blogspot.com/

    ΕΛΛΗΝ ΟΝΟΜΑ
    http://ellhnonoma.blogspot.com/

    Ο παικτης.τυχερα παιχνιδια και οχι μονο.
    http://paikths.blogspot.com/

    φωτογραφιες ζωης
    http://fwtografieszwhs.blogspot.com/

    Ο σύμφωνος-Ο αντίθετος και Ο φυσιολογικός
    http://uet-arn-oud.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή