Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Εξώδικο σε βουλευτές για το μνημόνιο

Στο Ηράκλειο, οι «Αγανακτισμένοι» στράφηκαν και σε νομικές διαδικασίες. 1.380 πολίτες της περιοχής (και συνεχίζουν να μαζεύουν υπογραφές) έστειλαν εξώδικο προς τους 8 βουλευτές του νομού τους, απειλώντας με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, για οποιαδήποτε ζημία διαπιστωθεί σε βάρος των πολιτών και του κράτους από την ψήφιση και εφαρμογή του Μνημονίου.

Δείτε αναλυτικά το εξώδικο, το οποίο μάλιστα παραδόθηκε στους βουλευτές από δικαστικό κλητήρα:

«ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

( Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)

ΠΡΟΣ Τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου

* Βασίλειο Κεγκέρογλου

* Γιάννη Μιχελογιαννάκη

* Φραγκίσκο Παρασύρη

* Μαρία Σκραφνάκη

* Μανόλη Στρατάκη

* Μανόλη Κεφαλογιάννη

* Λευτέρη Αυγενάκη

* Μιχάλη Κριτσωτάκη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: Στον Πρόεδρο της Βουλής

"Κύριε Βουλευτά

Έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.

Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:

α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.

β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.

γ)Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.

δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,

ε) Έχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.

Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.

Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;

Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματος τους ή και ξένων συμφερόντων.

Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών.

Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς τρίτου για την ψήφισή του.

Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ' αυτούς που απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες”.

1 σχόλιο:

 1. Ο Έλληνας βουλευτής, όπως κάθε Έλληνας, ένα πράγμα φοβάται, να μη βάλει το χέρι βαθειά στην τσέπη του.
  Ούτε μηνύσεις υπολογίζουν, ούτε τίποτα. Μόνο τις αγωγές αποζημιώσεως φοβούνται.
  Όσοι ζημιώθηκαν από πράξεις και παραλείψεις των οργάνων της νομοθετικής ή άλλης εξουσίας,δηλαδή όλοι οι Έλληνες δύνανται να εγείρουν αγωγές αποζημιώσεως.
  Αυτή είναι αποστολή των δικηγορικών συλλόγων που κατέχουν τους νόμους και τις διαδικασίες.
  Θα πιεστούν κάποτε και θα το κάνουν.
  Μόνο τα αστικά δικαστήρια φοβούνται και σ΄ αυτά πρέπει να καταφύγουν οργανωμένοι οι πολίτες, αφού μελετήσουν καλά το νομικό μέρος οι δικηγορικοί σύλλογοι και λάβουν θέση υπέρ των πολιτών και υπέρ του εαυτού τους.
  Μόνο αυτό μπορεί να κάμψει την ασυδοσία των εξουσιαστών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή