Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Σχολιασμός Δελτίου Τυπου "Κοινωνίας" για τις Ηλεκρ. Κάρτες που έλαβα με email σήμερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ" :: ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
Αθήνα , 11 Φεβρουαρίου 2011
Αρ. Πρωτ. 20110211-01
Η παράταξή μας δέχεται αυτές τις μέρες πιέσεις, να πάρει θέση στο θέμα των περίφημων καρτών του πολίτη, κι αν θα πρέπει να τις πάρουμε ή όχι.
Οι θέσεις της παράταξης θα έπρεπε να είναι αυτονόητες θέσεις κάθε υγιώς και νηφάλια σκεπτόμενου πολίτη. Και είναι οι εξής:
1. Ακόμη ούτε το κράτος δεν ξέρει πώς ακριβώς και τι ακριβώς θα είναι αυτές οι κάρτες. Δεν έχει δοθεί περιγραφή τους και δεν έχει αποφασιστεί πότε και από ποιόν φορέα θα κυκλοφορήσουν. Πώς λοιπόν να ξέρουμε αν είναι καλές ή κακές; Αν μας πει η κυβέρνηση ότι πρέπει να αρνηθούμε την πίστη μας στο Χριστό για να τις πάρουμε, φυσικά και δεν θα τις πάρουμε. Αν είναι ένα ακόμα κρατικό έγγραφο όπως η ταυτότητα, το διαβατήριο, το πιστοποιητικό γεννήσεως, η φορολογική ενημερότητα, το βιβλιάριο υγείας κ.λ.π. φυσικά και θα το πάρουμε.
---- ΣΧΟΛΙΟ-- Προτείνετε να πάρουμε την κάρτα ενώ καταστρατηγούνται δι' αυτής ατομικές ελευθερίες των πολιτών; Δηλ για σας ο μόνος λόγος απορρίψεως της κάρτας είναι η Άρνηση του Χριστού; Τότε Θα πρέπει να τιτλοφορείστε ως θεολογικό κόμμα και όχι ως πολιτικό.

2. Έχουμε δηλώσει από την αρχή ότι είμαστε παιδιά της Εκκλησίας μας και περιμένουμε τις αποφάσεις τις Ιεράς Συνόδου για κάθε σοβαρό θέμα της πίστεως. Η Ιερά Σύνοδος εξετάζει το θέμα της κάρτας και δεν έχει πάρει θέση ακόμη. Πώς μπορούμε εμείς να θεωρήσουμε τον εαυτό μας αυθεντία και να αποφανθούμε για το θέμα, παρακάμπτοντας την Ιερά Σύνοδο;
----ΣΧΟΛΙΟ---- Εδώ ξεχνάτε όλους τους αγίους ανθρώπους, τους αρχιερείς τους ιερείς τους μοναχούς που αποφάνθηκαν κάθετα αντίθετοι στο ζήτημα της κάρτας, και περιμένετε μόνο την απόφαση της Ι. Συνόδου, η οποία περιμένει διευκρινήσεις από την Πολιτεία, η οποία περιμένει τις αποφάσεις της Tροϊκας, η οποία περιμένει τις αποφάσεις των G20, και δεν ξέρουμε ποιου άλλου κακού συναπαντήματος. Σαν δεν ντρέπεστε λοιπόν, θα αφήσουμε να επιβάλουν χειροπέδες στους αθώους πολίτες αυτοί που πριν 2-3 χρόνια μας παρακαλούσαν να δανειστούμε τα χρήματά τους; Δεν πρόκειται ποτέ να δώσουν αναλυτικά στοιχεία των καρτών (διότι τα θεωρούν διαβαθμισμένα ή θα εφεύρουν κάποια δικαιολογία), απλά θα κατεβάσουν το νομοσχέδιο στην Βουλή και θα προσπαθήσουν να τις επιβάλουν. Όσοι λοιπόν φοβούνται, καλά θα κάνουν να αφήσουν τις φλυαρίες και να παρακολουθούν κάνοντας προσευχή, ας αφήσουμε τα λιοντάρια που μας έδωσε ο Άγιος Θεός να παλέψουν. Μην σαμποτάρουμε και μεις οι εν Χριστώ αδελφοί τον άξιο αγώνα αυτών των ανθρώπων.

3. Εμείς, σαν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, ακολουθούμε την προτροπή της Αγίας Γραφής: Υιέ, φοβού τον Θεόν και πλην Αυτού φοβού ουδένα. Ο Θεός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας. Η πίστη μας είναι η «νικήσασα τον κόσμον», όχι η τρέμουσα τον κόσμο και τον κοσμοκράτορα. Δεν μπορούμε να συμβιβάσουμε τις φοβίες με την Πίστη. Γνωρίζουμε ότι ο αντίχριστος θα έρθει, αλλά γνωρίζουμε ότι θα έρθει και ο δικός μας Κύριος, θα «εξέλθει νικών και ίνα νικήσει». Αυτή η προσδοκία είναι η ελπίδα μας και το στήριγμά μας σ’ αυτή τη ζωή.
---- ΣΧΟΛΙΟ--Tα λέει η Αγ. Γραφή αγαπητοί κύριοι αλλά δεν την ακούτε. Το ανδρείο φρόνημα θα μας χρειαστεί για να αγωνιστούμε για την αποτροπή της κάρτας, να αγωνιστούμε για να έχουν ελεύθερη ζωή τα νέα παιδιά που θα μας κληρονομήσουν. Μας καλεί ο Χριστός να είμαστε φρόνιμοι ως όφεις! Πώς θα αφήσουμε τέτοια εργαλεία ηλεκτρονικής παρακολούθησης μπούν στην ζωή μας, όταν σε μεγάλες δυτικές χώρες μετά από αντιδράσεις των πολιτών διεκόπησαν;

4. Βασιζόμενοι, λοιπόν, σ’ αυτή την προσδοκία, αγωνιζόμαστε για να ξημερώσει στην πατρίδα μας η μέρα που οι πολίτες της δεν θα βλέπουν την κρατική εξουσία σαν εχθρό και αντίπαλο, αλλά σαν συμπαραστάτη και σύμμαχο. Γι’ αυτό ζητάμε να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, για να της δώσουμε και πάλι τον ιστορικό χαρακτήρα της που την ξεχώρισε ανάμεσα στα έθνη. Γιατί είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και δεν θέλουμε να υπακούμε σε ξένες εντολές.
----ΣΧΟΛΙΟ--- Εδώ φαίνεται ότι είστε βαθιά νυχτωμένοι. Δηλ λέτε ότι η κρατική εξουσία δεν είναι αντίπαλός μας; Tότε αφού λοιπόν αγαπούν αυτόν τον τόπο γιατί δεν στέλνονται στην φυλακή για εσχάτη προδοσία οι πολιτικοί που ζημίωσαν το κράτος με ασύλληπτα ποσά δανεικών χρημάτων (ακριβά υποβρύχια, C4I, Siemens, Ολυμπιακά έργα κλπ), για να εισπράξουν κάποια καλή μίζα; Δεν μιλάμε πλέον για την κλοπή αλλά για την μεγάλη ζημία του Ελληνικού λαού. Τι τους εμπνέει το πνεύμα του Ι. Καποδίστρια ή οι επιταγές του διεθνούς αντίχριστου Σιωνισμού;

5. Οι «πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί» που αντιδρούν για την επιβολή των καρτών, θα έπρεπε να είναι στο πλευρό μας και να μας βοηθούν να καθαρίσουμε τον πολιτικό χώρο, αντί να μας κάνουν συστάσεις για το πώς πρέπει ή δεν πρέπει να αντιδράσουμε. Επίσης, οι «πιστοί ορθόδοξοι χριστιανοί» δείχνουν την πίστη τους πρώτα με το ήθος και το χαρακτήρα τους, και όχι με ζήλο «ου κατ’ επίγνωσιν.» Και, κυρίως, δεν συκοφαντούν ασύστολα, γράφοντας στο διαδίκτυο ότι ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, ο οποίος είναι ο Πνευματικός της παρατάξεώς μας και ο οποίος έχει αναλώσει τον εαυτό του στην πνευματική και ιερατική διακονία του, παίρνει υστερόβουλα θέση υπέρ της κάρτας, γιατί ο γιός του είναι ο Πρόεδρος της παράταξης και οι παρατάξεις χρηματοδοτούνται από την Κυβέρνηση. «Αιδώς, Αργείοι!» Αυτό ΔΕΝ είναι χριστιανικό ήθος. Κανένας σκοπός που σε στρέφει ενάντια σε σεβαστά πρόσωπα και ενάντια στον αδερφό σου δεν είναι καλός σκοπός, όσο κι αν παρουσιάζεται καλός. Αυτός είναι ο αντίχριστος που πρέπει να φοβόμαστε, γιατί τον έχουμε μέσα μας και δεν τον περιμένουμε απ’ έξω.
----ΣΧΟΛΙΟ---- Θα τρίζουν τα κόκαλα του I. Καποδίστρια, που έδωσε την ζωή του και την περιουσία του για την Πατρίδα, βλέποντας και πάλι υπόδουλους τους Έλληνες.

Λυπόμαστε γιατί αναγκαστήκαμε να μιλήσουμε σκληρά, αλλά πρέπει να ξυπνήσουμε απ’ το βαθύ μας λήθαργο και να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι και να μην κυνηγάμε φαντάσματα, τη στιγμή που οι πραγματικοί κίνδυνοι απειλούν να καταποντίσουν την πολύπαθη πατρίδα μας.
----ΣΧΟΛΙΟ-- Να ξυπνήσουμε σε αυτό είμαστε απόλυτα σύμφωνοι.

Γραφείο Τύπου
Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Τα σχόλιά μου με έντονα χρώματος μπλε γράμματα.
μ. Πρόδρομος Άγιον Όρος Καρυές 11.2.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου