Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

WikiLeaks Αποκαλύψεις για τις προθέσεις της κυβερνήσεως περί φακελώματος του Ελληνισμού

WikiLeaks: Χρυσοχοϊδης σε Αμερικανό πρεσβευτή "H EYΠ είναι επικίνδυνη για την εθνική μας ασφάλεια"!11-01-2011 20:25:07 Defencenet
Προσβολή με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε βάρος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, καταγράφεται σε ένα από τα τρία πρώτα τηλεγραφήματα που ήρθαν στην δημοσιότητα πριν λίγη ώρα της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνα και τα οποία αποκαλύπτει το WikiLeaks μέσω της βρετανική εφημερίδας Guardian. Επίσης αποκαλύπτεται ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής Ν.Σπέκχαρντ είχε προτείνει και ο Μ.Χρυσοχοίδης «αγκάλισε την πρόταση» (άρα έχει δημιουργηθεί ήδη γιατί το τηλεγράφημα ήταν στις αρχές του 2010) κοινή ελληνοαμερικανική αντιτρομοκρατική ομάδα.

Στο τηλεγράφημα με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2010, ο Μ.Χρυσοχοϊδης είχε εκτενή, 45 λεπτη, συνομιλία με τον Ν.Σπέκχαρντ στο γραφείο του. Το θέμα της συνομιλίας ήταν τα σχέδια της κυβέρνησης για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας (μυστικές υπηρεσίες, αστυνομία, λιμενικό κλπ).

Σε άλλο σημείο του τηλεγραφήματος εμφανίζεται ο Μ.Χρυσοχοϊδης να λέει ότι «Κάποιες ελληνικές τρομοκρατικές ομάδες έχουν σύνδεση με την Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν»!

Το σημείο σε ένα από τα τηλεγραφήματα, όπου ο Χρυσοχοϊδης αναφέρεται στην ΕΥΠ είναι το εξής:

6. (C/NF) Chrysochoidis severely criticized the state of EYP, Greece's domestic security and intelligence service. He said bluntly, "EYP is nothing." It does not serve its mission of protecting Greece and in fact is dangerous to national security because of its many shortcomings, not the least of which is a unionize d labor force. As a result, Chrysochoidis declared, he intends to "collapse and rebuild it" via a draft law that is in the process of being drawn up.

Το οποίο μεταφράζεται ως εξής: «Ο Χρυσοχοϊδης αρκετές φορές κατέκρινε την ΕΥΠ, την ελληνική υπηρεσία ασφαλείας και πληροφοριών. Είπε απαξιωτικά: «Η ΕΥΠ είναι ένα «τίποτα». Δεν εκπληρώνει την αποστολή της για την προστασία της Ελλάδας και στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια (!!!) εξ αιτίας των πολλών μειονεκτημάτων της, όπως είναι ο συνδικαλισμός του εργατικού της δυναμικού. Ως αποτέλεσμα ο Χρυσοχοϊδης ισχυρίζεται ότι σκοπεύει να την «γκρεμίσει» και να την ξανακτίσει».

Είναι πραγματικά απίστευτο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να μιλάει στον Αμερικανό πρεσβευτή και να έχει διατυπώνει τέτοια γνώμη για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Περισσσότερα για τα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που έφερε στην δημοσιότητα το WikiLeaks, σε λίγο.

1 σχόλιο:

  1. Ό π.Πρόδρομος γιατί έκπλήσετε;έδώ έχουν διαλύσει τά πάντα δέν είναι τό μόνο καί πως άλιός θά κάνουν
    οτι θέλουν όταν ύπάρχουν κάποιες ύπηρεσίες οί όποίες θά μπορούν νά έλέξουν τά άνομα σχέδια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή