Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΕΜΑΙΛ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

Πρέπει να τηρήσουμε τους όρους των συμβάσεων που υπογράψαμε, είμαστε υποχρεωμένοι, διαλαλεί η κυβέρνηση και σιγοντάρουν τα παπαγαλάκια της και τα ΜΜΕ... Πρέπει να πληρώσουμε το λογαριασμό για όσα φάγαμε «μαζί», μας δουλεύει ο αντιπρόεδρος. Τα λεφτά που σας πήραμε κορόιδα, δεν καλύπτουν... το παθητικό μιας ΔΕΚΟ, που συνεχίζουμε να συντηρούμε για τους οπαδούς μας. Μισθός 106 χιλιάδες το χρόνο σε 87 κηφήνες της Κοινωνίας των Πληροφοριών (ποιός ξέρει το έργο της;), 81 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για ιπποδρομίες (αυτές μας μάραναν) . Μισθός 76 χιλιάδες στον ηλεκτρικό, παρότι είχε ζημιές. 70,000 μισθό οι εργαζόμενοι στο Ταμείο Οδοποιίας, 76 χιλ στον ΗΣΑΠ για να οδηγούν ένα λεωφορείο.
Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό, για τη συντήρηση ενός συστήματος, αποκλειστικά υπεύθυνου για τη κατάντια της χώρας . Όχι, κύριε αντιπρόεδρε, δεν «τα φάγαμε όλοι μαζί», δεν έχουμε την ίδια περίμετρο μέσης. Το δικό σας ζωνάρι μπορεί να σφίξει. Το δικό μας, δεν έχει άλλο περιθώριο.

Από την άλλη μας προειδοποιούν ότι 1 εκατομμύριο έλληνες θα μείνουν χωρίς δουλειά. Χωρίς φαΐ, δίχως αύριο, χωρίς ελπίδα. Ποιος θα τους προστατέψει την αξιοπρέπεια; Τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι ; «Περικοπές» ζώντων δεν μπορούν να κάνουν. Θα ήταν απάνθρωπο, ακόμα και για φασιστική κυβέρνηση. Αν πεθάνουν όμως μόνοι τους; Τότε, η ευθύνη δεν θα ανήκει στους κυβερνώντες, δεν θα έχουν το κρίμα στο λαιμό τους. Και βρήκαν το σχέδιο της εξαθλίωσης. Τότε δεν θα σου περισσεύει περηφάνια, καμία αξιοπρέπεια. Θα σκύψεις το κεφάλι, θα ανεχτείς όσα σου επιβάλουμε, θα τηρήσεις τους όρους του συμβολαίου. Για το καλό σου. Και για τα λεφτά μας. Κάποιους θα αποβάλλει το σύστημα, στο πυρ το εξώτερον. Κάποιοι θα γλιτώσουν. Αυτοί, οι υπεύθυνοι ιθύνοντες, σίγουρα.
Αγνοούν όμως το θυμό του συγκεκριμένου λαού. Νομίζουν οι άμυαλοι ότι, ο λαός, μετά από τόσες προσπάθειες , ξέχασε την ιστορία του. Αγνοούν πόσες φορές η αξιοπρέπεια και η περηφάνια του τον ξεσήκωσε στα ιστορικά του ΟΧΙ , τα ανεξήγητα ΟΧΙ για όλους εκείνους που ζωή τους ρυθμίζεται με αριθμούς. Και κάθε φορά έβγαινε θριαμβευτής , διαψεύδοντας τους .
Τούτος ο λαός έμαθε να βιώνει τη χαρά της ζωής, που προσπαθείτε να του αφαιρέσετε. Μέσα από τις διαχρονικές αξίες που σας δίδαξε, αλλά φανήκατε ανήμποροι να κατανοήσετε.. Η ιστορία του δεν στηρίχθηκε σε αριθμητικούς υπολογισμούς, αλλά στο μεγαλείο της ψυχής του

Να τον φοβάστε τούτο το λαό όταν ξεσηκωθεί και σας πάρει στο κυνήγι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου